• 4.4 - Waardering

ABN Amro

ABN Amro is een bekende bank die door de jaren heen een goede reputatie heeft weten te verkrijgen en behouden. Deze bank biedt haar klanten heel wat interessante, financiële producten aan waaronder ook diverse beleggingsmogelijkheden. Bij ABN Amro kan je er voor kiezen om zelf te beleggen, maar ook begeleid beleggen is een optie. Dit zorgt er voor dat elke belegger er in de basis perfect voor kan kiezen om een beroep te doen op de mogelijkheden die ABN Amro voor hen in petto heeft.

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
  • Staffelkortingen zorgen er voor dat de kosten extra worden gedrukt
  • Beleggen is reeds mogelijk vanaf een bedrag van 20 euro
  • Keuze uit een ruim aanbod aan effecten en derivaten
  • Waar en wanneer je dat maar wil beleggen zonder tussenkomst van de bank
  • Uitgebreid risicoprofiel voorkomt het nemen van risico's die je niet wil nemen
Cons
  • Grootste financiële voordelen zijn voorbehouden voor actieve beleggers
ABN Amro
ABN Amro

Zelfstandig beleggen bij ABN Amro

ABN Amro biedt beleggers de mogelijkheid om met behulp van haar handelsplatform zelfstandig te beleggen. Vooraleer je van start gaat met zelfstandig beleggen bij deze bank is het zo dat er je wordt aangeraden om een korte vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden die je op de vooropgestelde vragen geeft is het namelijk mogelijk om te bepalen welk type van belegging er het beste bij jou past. Naar aanleiding van de resultaten van de vragenlijst heeft ABN Amro in ieder geval de mogelijkheid om een beleggersprofiel voor jou op te stellen. Naast dit beleggersprofiel kan er dan ook een risicoprofiel worden opgemaakt. Dat kan interessant zijn. Door het bestaan van dit risicoprofiel kan je namelijk steeds voor jezelf bepalen of je beleggingen (in de toekomst) wel of niet nog steeds aansluiten op het risico dat je wenst te nemen met je beleggingen. Is dat op een zeker ogenblik niet langer het geval? Dan kan je daar uiteraard op efficiënte wijze op inspelen.

Zelfstandig beleggen bij ABN Amro vanaf slechts 20 euro

De toegankelijkheid van zelfstandig beleggen bij ABN Amro wordt pas echt duidelijk op het ogenblik dat we gaan bekijken vanaf welk bedrag er kan worden ingestapt. Dit bedrag is bij ABN Amro namelijk bepaald op amper 20 euro. Dit geeft meteen aan dat werkelijk elke grootte van beleggingsportefeuille bij deze broker welkom is. Het online handelsplatform dat je als belegger ter beschikking krijgt zorgt er bovendien voor dat je steeds over de mogelijkheid beschikt om je beleggingen te beheren en dat uiteraard volledig zonder dat er tussenkomst van de bank is vereist. Je dient er wel rekening mee te houden dat er voor het zelfstandig beleggen bij ABN Amro ook een periodieke kostprijs in rekening wordt gebracht. In principe bedraagt deze 9 euro per maand. Ook dit is een kost die je altijd in je achterhoofd zal willen houden wanneer je wil gaan beleggen via ABN Amro.

Profiteren van interessante staffelkortingen

Op het ogenblik dat je aan de slag gaat als belegger bij ABN Amro zal je kunnen vaststellen dat er door deze broker verschillende kosten in rekening worden gebracht. Zoals eerder reeds aangegeven op deze pagina is er de periodieke kostprijs van 9 euro per maand, maar daarnaast zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee zal willen houden. Denk op dit vlak niet alleen aan de transactiekosten, maar ook aan het bewaarloon evenals het regeltarief. Een voordeel van ABN Amro is wel dat je als belegger kan rekenen op een zogenaamde staffelkorting. Het betreft hier een korting over de totaal te betalen kosten welke hoger wordt naarmate de kosten stijgen. In het bijzonder voor de zeer actieve belegger kan de staffelkorting op deze manier erg hoog oplopen.

Periodiek beleggen bij ABN Amro

Als belegger ben je, je er ongetwijfeld van bewust dat diversifiëren vaak van cruciaal belang is. Dit betekent ook dat het verstandig is om meerdere instapmomenten uit te kiezen. Omwille van deze reden heeft ABN Amro ook periodiek beleggen in het leven geroepen. Bij deze vorm van beleggen wordt er zoals de naam reeds laat vermoeden voor gekozen om bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of per jaar in te stappen. Zou je op een zeker ogenblik willen stoppen of wil je bijvoorbeeld andere beleggingsfondsen uitkiezen? Dan is dat perfect mogelijk. Ook de periodieke beleggingsmogelijkheden bij ABN Amro zijn dus duidelijk zeer flexibel en daardoor geschikt voor elk type van belegger.

Ruim aanbod aan effecten en derivaten

Het feit dat ABN Amro als broker zo toegankelijk mogelijk wil zijn neemt niet weg dat ze haar beleggers nog steeds voorziet van een groot aantal uiteenlopende beleggingsproducten. Je beschikt bij deze partij dan ook steeds over de mogelijkheid om een keuze te maken uit een groot aantal verschillende effecten en derivaten die worden verhandeld op de belangrijkste beurzen die er in de wereld zijn terug te vinden.

Conclusie; een bekende broker met een groot aantal mogelijkheden

Veel mensen vinden het fijn om te kunnen beleggen bij een financiële instelling waar ze reeds mee vertrouwd zijn. Wat dat betreft heeft ABN Amro een streepje voor op partijen die zich louter en alleen profileren als online broker. De verschillende mogelijkheden om te beleggen die door ABN Amro worden aangeboden zijn bovendien ook zeer toegankelijk. Dit zorgt er voor dat elk type van belegger er eigenlijk zonder probleem mee aan de slag kan gaan. Wil je liever niet zelf veel tijd in je beleggingen investeren? Dat hoeft ook niet. Door het begeleid beleggen van ABN Amro kan je rekenen op de expertise van de broker terwijl je toch op elk gewenst ogenblik de mogelijkheid hebt om in te grijpen. Dit alles maakt ABN Amro tot een broker die het overwegen zeker en vast waard kan zijn.