• 4.2 - Waardering

Etoro

eToro mag zich met gepaste trots één van de meest toonaangevende sociale investeringsnetwerken ter wereld noemen. Ze was dan ook één van ’s werelds eerste partijen die er voor koos om social trading aan te bieden. Het was bovendien ook eToro die er voor koos om dit concept verder te gaan ontwikkelen… en met succes. Het innovatieve OpenBook platform maakt het immers mogelijk om niet alleen CFD trading strategieën te gaan volgen, maar ook analyseren, bespreken evenals automatisch kopiëren. Dit maakt handelen via eToro keer op keer tot een zeer unieke en bovendien ook leerrijke ervaring.

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
  • Eén van de absolute pioniers op vlak van social trading
  • Heel wat educatief beschikbaar voor (beginnende) traders
  • Mogelijkheid tot handelen in cryptocurrency CFD's
  • Keuze uit drie uitgebreide, betrouwbare en veelzijdige handelsplatformen
  • Gereguleerd door de CySEC evenals de FCA
Cons
  • Geen Nederlandstalige medewerkers
  • Klantenservice niet bereikbaar in het weekend

De drie handelsplatformen van eToro

Als trader kan je er bij eToro voor kiezen om een keuze te maken uit drie verschillende handelsplatformen. Dit betekent dat je gebruik kan maken van de eToro WebTrader, maar ook van eToro OpenBook evenals het eToro Mobile Trading Platform. Het meest bijzondere stukje software van deze broker is natuurlijk het zogenaamde ‘eToro OpenBook’. Het betreft hier een soort van combinatie van Facebook en Twitter, maar dan voor handelaars in contracts for difference. Door gebruik te maken van deze software is het mogelijk om andere handelaars te volgen, hun strategieën te kopiëren en op die manier op zoek te gaan naar die traders die het meest succesvol zijn. Laat ook zeker je stem horen door je commentaar te delen op het platform. Op deze manier ontstaat er een zeer waardevolle database boordevol kennis die veel mensen een extra rendement kan opleveren.

Keuze uit diverse verhandelbare activa bij eToro

Bijzonder belangrijk om rekening mee te houden is uiteraard het aanbod op vlak van verhandelbare activa welke door eToro beschikbaar wordt gesteld. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen forex, indices, commodities en aandelen. Bovendien is het eveneens mogelijk om te handelen in cryptocurrencies bij eToro, maar daarover later op deze pagina meer. Interessant om te weten is ook dat er bij eToro geen commissie op de orders wordt aangeraden. Deze wordt wel in rekening gebracht op de zogenaamde ‘spread’. In de praktijk kan je er dan ook rekening mee houden dat de kosten bij trades bij eToro ergens tussen de 0,02 en 0,15 procent bedragen van de totale ordergrootte. Het mag duidelijk zijn dat deze kosten een behoorlijk stuk beperkter zijn in vergelijking met de handelskosten die je op de beurs zou moeten betalen.

Gereguleerd door de CySEC en de FCA

De financiële diensten welke door eToro worden verstrekt behoren in Europa toe aan eToro Europa LTD evenals eToro UK LTD. Voor deze twee bedrijven geldt dat ze gereguleerd zijn door respectievelijk de CySEC en de FCA. Dit is voor traders natuurlijk erg belangrijk om te weten. Deze regulering zorgt er immers voor dat er een betrouwbare basis wordt gecreëerd voor jouw kapitaal. Het is dan ook absoluut niet voor niets dat elke dag opnieuw heel wat traders van overal ter wereld er voor kiezen om te handelen bij eToro.

CFD’s in cryptocurrencies bij eToro

eToro was niet alleen één van de eerste partijen ter wereld die social trading aan wist te bieden, daarnaast was het ook één van de eerste brokers die het mogelijk maakte om te beleggen door middel van cryptocurrency CFD’s. Daar waar de nadruk in eerste instantie hoofdzakelijk lag op Bitcoin en vervolgens ook op Ethereum & Litecoin zijn er inmiddels ook nog andere cryptovaluta’s toegevoegd. Dit betekent dat het tegenwoordig eveneens mogelijk is om te beleggen door middel van CFD’s in cryptovaluta’s zoals bijvoorbeeld Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Dash en natuurlijk ook Ripple. De verwachting is dat dit aanbod in de toekomst alleen nog maar verder zal gaan toenemen. Let wel, door te beleggen in CFD’s van cryptocurrencies wordt je dus zelf geen eigenaar van de achterliggende cryptovaluta’s. Het is ook niet mogelijk om cryptocurrencies bij eToro te storten of op te vragen. Zowel de storting als de uitbetaling gebeurt dan ook steeds in fiat.

Gratis oefenaccount aanvragen bij eToro

Ben jij nog maar net nieuw met traden en wil je dan ook graag in eerste instantie meer te weten komen over de precieze werkwijze die wordt gehanteerd door eToro? Wil je bovendien ook precies ervaren hoe het platform van eToro in de praktijk werkt zonder dat je meteen het risico loopt om geld te verliezen? Dat is geen enkel probleem! eToro maakt het immers voor haar traders mogelijk om een gratis oefenaccount te bekomen met 100.000 dollar aan fictief geld op. Op deze manier kan je meteen aan de lijve ondervinden hoe handelen bij eToro werkt zonder dat er ook maar enig risico moet worden gelopen. Op het ogenblik dat je voor jezelf hebt uitgemaakt dat je voldoende praktijkervaring hebt opgedaan kan je er dan nog steeds voor kiezen om over te schakelen op het echte werk bij eToro.

Conclusie; ervaar de unieke werking van ‘social trading’

Social trading heeft er niet alleen voor gezorgd dat traden toegankelijker wordt, daarnaast kan het concept ook een positieve invloed hebben op de rendementen die gerealiseerd kunnen worden. eToro is in ieder geval uitgegroeid tot een uitermate interessante en veelzijdige broker die niet alleen interessant is voor de meer ervaren belegger, maar ook toegankelijk is voor de absolute beleggers. Ondanks het feit dat handelen in CFD’s altijd niet onaanzienlijke risico met zich meebrengt is er heel wat educatief materiaal voor handen die je winstkansen kan verhogen. Tel daar ook de mogelijkheid bij op om geheel vrijblijvend een gratis demo-account aan te maken en het mag duidelijk zijn dat eToro een broker is die je best kan overwegen.