Handel in CFD's op aandelen, indices, Forex, en cryptovaluta!

Informatie over beleggen

Er kan worden vastgesteld dat beleggen door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat het klassieke spaarboekje nauwelijks nog iets opbrengt. Beleggen kan dan ook een aantrekkelijke meerwaarde realiseren voor je financiële situatie, maar dat is lang niet alles. Beleggen is namelijk ook heel wat hipper dan gewoon geld op een spaarboekje te plaatsen en als een goede huisvader te beheren. Beleggen is spannend en kan je verzekeren van een mooie, financiële toekomst. Wil jij ook graag een boost geven aan jouw financiële situatie door te beleggen? Wij leggen je alvast even gedetailleerd uit op welke manier je hiervoor te werk kan gaan.

Beleggingsproducten om in te beleggen

Het aanbod aan beleggingsproducten was nog nooit zo groot als op vandaag het geval is. Dit is onder meer te wijten aan de komst van de verschillende cryptocurrencies. Concreet bieden de mogelijkheden op vlak van beleggen op vandaag dan ook voor ieder wat wils. Geef je er bijvoorbeeld de voorkeur aan om te beleggen op korte of op lange termijn, wil je veel of weinig risico lopen, etc. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en ingesteldheid is het uiteindelijk perfect mogelijk om die ene belegging te vinden die het best bij jou past. Beleggen is op vandaag niet alleen mogelijk in aandelen en obligaties, maar ook door middel van CFD’s, opties, valuta, edelmetalen, cryptocurrencies en ga zo maar door.

Beleggen op korte of op lange termijn?

Vooraleer bepaalde beleggingen te doen is het altijd van belang om te kijken naar de termijn waarover je de investering wenst uit te voeren. Bijzonder veel beleggers kiezen er bijvoorbeeld voor om te speculeren met zogenaamde CFD’s waardoor er hierbij duidelijk sprake is van een belegging op korte termijn. Een dergelijke manier van beleggen kan op korte termijn erg lucratief blijken te zijn, maar ze kan je als belegger ook in geen tijd opzadelen met een aanzienlijk verlies. Bepaal dus altijd voor jezelf welk doel er precies moet worden gerealiseerd en vooral hoelang je het geïnvesteerde kapitaal kan missen. Interessante mogelijkheden om te beleggen op de middellange tot lange termijn zijn alvast de klassieke aandelen en obligaties.

Hou een risicoprofiel bij van je portefeuille!

Beleggen mag dan wel erg leuk en spannend zijn, in de praktijk spreekt het voor zich dat we allemaal beleggen met maar één doel voor ogen, namelijk geld verdienen! Dat lijkt voor de hand liggend, maar in de ‘drive’ van beleggers om veel geld te verdienen met hun investeringen wordt vaak het risico dat er mee gepaard gaat over het hoofd gezien. Uiteraard bieden de meest volatiele beleggingsproducten je de aantrekkelijkste rentes, maar wat als het fout gaat? Om er zeker van te kunnen zijn dat de waarde van je beleggingsportefeuille ten allen tijde kan worden beschermd is het van belang om een risicoprofiel op te stellen. Alleen door het hanteren van een correct en gebalanceerd risicoprofiel is het mogelijk om jouw financiële toekomst te waarborgen.

Beleggen bij een online broker

Daar waar je vroeger als belegger aangewezen was op een derde partij om je beleggingen bij uit te voeren is dat op vandaag gelukkig niet langer het geval. Beleggen doe je tegenwoordig dan ook zeer eenvoudig via een online broker welke over een realtime beleggingsplatform beschikt. Dit betekent dat je in alle eenvoud zelf posities kan openen en sluiten wanneer dat jou het beste uitkomt. Bovendien wordt het zogenaamde koersrisico waar vroeger nog wel eens sprake van was hierdoor in de kiem gesmoord. Beleggen bij een online broker brengt dan ook alleen maar voordelen met zich mee. Vooraleer bij een bepaalde broker op het internet aan de slag te gaan is het wel van belang om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Alleen op basis van resultaten van een dergelijke vergelijking is het namelijk met zekerheid mogelijk om te kiezen voor die ene online broker die je de beste mogelijkheden tegen de laagste kosten weet aan te bieden.

Een goede voorbereiding voor beleggen is vereist

Wil je graag dat je kapitaal meer opbrengt dan op een spaarrekening het geval is? Ben je omwille van die reden dan ook vooral aan het kijken in de richting van investeren? In dat geval is het wel van belang om je goed in te lichten vooraleer te beginnen met beleggen. Een goede voorbereiding is op dit vlak dan ook van cruciaal belang. Doe het nodige onderzoek en kies er uiteindelijk voor om alleen maar te beleggen in producten en markten die je begrijpt en waar je bij voorkeur de nodige voeling mee hebt. Voor beleggen geldt dat een goede voorbereiding reeds het halve werk is. Zo ligt de weg naar een mooie, financiële toekomst helemaal open!

Oefenen met beleggen? Dat kan!

Wil je vooraleer te beginnen aan het echte werk eerst nog even het beleggen in de praktijk oefenen? In dat geval is het mogelijk om bij verschillende betrouwbare online brokers zoals bijvoorbeeld Plus 500 een account met nep geld aan te maken. Op deze manier kan je alle opgedane theorie omzetten in de praktijk waardoor je pas echt goed voorbereid aan het echte werk kan beginnen! Wij wensen je alvast veel succes met jouw beleggingen!


Beter beleggen met Aandelenkopen

Webinars

Online interactieve presentaties over verschillende onderwerpen en voor elk kennisniveau.

Tutorials

Leer in korte, interactieve video’s meer over de kenmerken van turbo's, TA en succesvolle strategieën.

Welkomstplatform

Lees in duidelijke taal een introductie over beleggingsinstrumenten, de website en platformen van Binck en meer.

Nieuwsbrieven

U krijgt een wekelijkse nieuwsbrief vol inspiratie. Het voelt bijna als voorkennis. Doe er uw voordeel mee.

Informatie

Onafhankelijke informatie over alles wat met de beurs te maken heeft. Nieuws, achtergronden, analistenadviezen en meer.

Beursvloer

Live chat-contact met een team van professionele traders. Net als op de beursvloer van vroeger, maar dan digitaal.

Voordelen van het gebruik van Aandelenkopen

Gebruiksvriendelijk platform

De beleggingssite van Binck is meermaals uitgeroepen tot beste en meest gebruiksvriendelijke van Nederland.

Transparante tarieven

Hoe lager uw tarieven, des te hoger uw rendement. U belegt tenslotte voor uzelf en niet voor uw bank.

Deskundige service

Aandelenkopen biedt een bijzonder goede klantenservice. Onze medewerkers staan 6 dagen per week voor u klaar.