• 4.4 - Waardering

Lynx

De broker Lynx zag het levenslicht als online broker op de Nederlandse markt in het jaar 2007. Een jaar later bood ze haar diensten meteen ook aan op de Belgische en Duitse markten. Lynx heeft er voor gekozen om net als bijvoorbeeld TradersOnly gebruik te maken van het handelsplatform van Interactive Brokers. Dit heeft geresulteerd in een haast onevenaarbaar aanbod aan beleggingsmogelijkheden en dat ook nog eens tegen zeer toegankelijke kosten.

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
  • Het Interactive Brokers handelsplatform is het meest uitgebreide op de markt
  • Keuze uit een ongelofelijk uitgebreid en divers aanbod aan beleggingsmogelijkheden
  • Competitieve prijzen op alle verschillende beleggingsvormen
  • Webtrader maakt beleggen bij Lynx ook voor beginners toegankelijk
  • Groot aantal extra's in de vorm van webinars, seminars, etc.
Cons
  • Aanpassingen dienen veelal door Interactive Brokers te gebeuren
  • Het professionele handelsplatform heeft een relatief grote leercurve

Interactive Brokers handelsplatform

Het feit dat Lynx er voor heeft gekozen om gebruik te maken van het Interactive Brokers handelsplatform zorgt er voor dat je als belegger bij deze broker de beschikking krijgt over het meest uitgebreide aanbod aan beleggingen die je, je ooit had kunnen dromen. Dit handelsplatform staat bovendien bekend als het meest professionele en uitgebreide welke er op de markt is terug te vinden. Daarnaast heb je als belegger bij Lynx ook nog altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van het webbased handelsplatform. In het bijzonder voor de beginnende beleggers zal deze toch net wat eenvoudiger blijken te zijn.

Bij Lynx krijg je als belegger eveneens de beschikking over een mobiel platform genaamd ‘Mobile TWS’. Dit mobiele platform biedt net als haar grote broer eveneens een enorm aanbod aan mogelijkheden. Dit zorgt er voor dat je als belegger ‘on the go’ altijd de mogelijkheid hebt om meteen in te spelen op interessante opportuniteiten die zich aanbieden. Deze stelling wordt bovendien kracht bijgezet door het feit dat je middels deze app steeds handige alerts in kunt stellen. Deze verschijnen op het scherm van je smartphone op het ogenblik dat een eerder aangegeven koers is bereikt.

Efficiënt beleggen in alle vrijheid

Het mooie aan beleggen bij Lynx is dat je dit kan doen geheel zoals je dat zelf het liefste hebt. Zou je graag een belegging willen doen in aandelen, opties of futures of geef je toch eerder de voorkeur aan CFD’s, forex, fondsen of ETF’s? Het kan bij deze broker allemaal! Dit zorgt er voor dat je jouw beleggersprofiel steeds perfect kan afstellen op het door jouw gekozen profiel. Bovendien zorg je er op deze manier ook voor voldoende diversiteit wat de sleutel is tot een succesvolle beleggingsportefeuille.

Competitieve prijzen op alle beleggingen

De concurrentie tussen de verschillende brokers op de markt is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Dit heeft globaal gezorgd voor lagere kosten waardoor beleggen ook voor de wat kleinere belegger plots heel wat toegankelijker is geworden. De prijzen die door Lynx worden gehanteerd zijn zeer competitief te noemen. Bovendien worden de kosten die door deze broker in rekening worden gebracht extra gerechtvaardigd omdat er aan de gebruikers heel wat interessante extra’s worden aangeboden. Gaande van onafhankelijk beursadvies tot webinars en seminars, je kan er als Lynx gebruiker allemaal op intekenen.

Uiterst deskundige klantenservice

Lynx is een broker die over een uitstekende klantendienst beschikt. De klantenservice van Lynx is bereikbaar via telefoon en e-mail en het is duidelijk dat de medewerkers stuk voor stuk een prima kennis hebben met betrekking tot de beleggerswereld. Ze kennen het handelsplatform waar gebruik van wordt gemaakt bovendien door en door waardoor zelfs de meest lastige vragen doorgaans meteen kunnen worden beantwoord. Een klein nadeel is wel terug te vinden in het feit dat mogelijke veranderingen vaak niet door de klantendienst zelf kunnen gebeuren en zij deze vraag moeten richten aan Interactive Brokers. Ondanks het feit dat de klantendienst wel zelf de volledige opvolging voor haar rekening nam spreekt het voor zich dat dit de responstijd niet helemaal ten goede kwam.

Gratis Lynx informatiepakket aanvragen

Ben je geïnteresseerd in het openen van een beleggersrekening bij Lynx? In dat geval kan je er voor kiezen om een volledig gratis informatiepakket aan te vragen. Dit informatiepakket bevat niet alleen alle nodige informatie over beleggen bij Lynx, daarnaast ontvang je op deze manier ook meteen een gratis, interessant e-book met daarin 14 onmisbare tips om jouw prestaties op de beursvloer te verbeteren. Indien je er uiteindelijk voor kiest om een beleggersrekening bij Lynx te gaan openen kan dit bovendien op zeer efficiënte wijze waardoor je geen tijd meer hoeft te verliezen. Hierdoor kan ook jij meteen jouw eerste stappen zetten in de beleggerswereld!

Conclusie; een geschikte broker voor zowel beginnende als ervaren beleggers

Lynx begreep al snel dat haar professionele handelsplatform vooral hoge ogen zou gooien bij de wat meer ervaren belegger. Voor de beginnende belegger ligt dat even anders omdat de instapdrempel vrij hoog ligt. Gelukkig zijn er verschillende, uitstekende video’s (in het Nederlands) beschikbaar die kunnen helpen om deze instapdrempel te verlagen. Ook het bestaan van de eenvoudigere webtrader zorgt er voor dat Lynx niet alleen voor de meer ervaren, maar ook voor de beginnende belegger een prima keuze kan zijn. Samen met haar competitieve tarieven en haar werkelijk enorm uitgebreide en diverse aanbod aan beleggingsmogelijkheden zorgt dit alles er voor dat Lynx haar plaats in de lijst met beste brokers van Nederland en België zeker en vast meer dan waard is.