Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Mensen die er voor kiezen om te beleggen in aandelen doen dit altijd omdat ze hopen er een bepaald rendement mee te kunnen realiseren. Om dit voor mekaar te kunnen krijgen spreekt het echter voor zich dat je op een bepaald ogenblik de aangekochte aandelen ook weer terug zal moeten verkopen. Hoe gaat dat nu echter precies in zijn werk? Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat aandelen verkopen op verschillende manieren kan gebeuren. Welke manier voor jou nu precies het meest interessant is wordt ongetwijfeld duidelijk door het raadplegen van de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina.

DEGIRO beleggen

Aandelen verkopen door middel van een marktorder

aandelen verkopen

In eerste instantie is het mogelijk om aandelen te verkopen door middel van een zogenaamde marktorder. In dit geval wordt er voor gekozen om een bepaald aantal aandelen onmiddellijk te verkopen. Dit gebeurt tegen de actuele marktprijs. Concreet zorgt dit er voor dat je direct je positie (deels) verkoopt zonder dat je daarbij ook maar over enige invloed beschikt op de effectieve verkoopprijs. Op het ogenblik dat je er voor kiest om jouw aandelen te verkopen door middel van een gewone marktorder spreekt het voor zich dat je daarvoor steeds de actuele koersen in het oog zal willen houden.

Aandelen verkopen met een limietorder

Het merendeel van de handelaars kiest er tegenwoordig vaak voor om gebruik te maken van een zogenaamde ‘limietorder’. Het gaat hierbij om een order waarbij je aandelen kan verkopen, hetzij niet onder of boven een bepaalde marktprijs. Er wordt in dit geval met andere woorden altijd een concrete limiet ingesteld. Of dit nu een positieve of een negatieve limiet is maakt geen verschil, het behoort allebei tot de mogelijkheden. Het instellen van een dergelijke limiet zorgt er uiteraard voor dat je steeds een bepaalde zekerheid kan inbouwen.

Aandelen verkopen middels een zogenaamde stop-loss

Iedereen die gaat beleggen doet dit uiteraard met als doel om een bepaalde winst over diens beleggingen te realiseren. Het valt echter nooit uit te sluiten dat de koers in plaats van een positief een negatief verloop zal laten optekenen. Om je verlies in een dergelijke situatie te kunnen beperken kan het interessant zijn om een zogenaamde stop-loss in te stellen. In dit geval worden je aandelen (of een gedeelte daarvan) automatisch verkocht op het ogenblik dat de actuele koers onder een bepaald niveau zakt. Het instellen van een stop-loss wordt vandaag de dag eigenlijk aanzien als de meest belangrijke factor op vlak van het realiseren van risicomanagement. Het is dus absoluut iets om naar te kijken.

Aandelen verkopen met een stop limiet order

Tot slot is het uiteraard nog mogelijk om aandelen te verkopen door het instellen van een zogenaamde stop limiet order. Een dergelijke order wordt geactiveerd op het ogenblik dat er een bepaalde koers is bereikt. Het karakter van een stop limiet order verandert op dit ogenblik in een zogenaamde limiet order. Buiten de verkoop van aandelen middels een marktorder is het zo dat alle andere opties in het bijzonder interessant zijn voor beleggers die niet alleen een vorm van zekerheid willen inbouwen, maar daarnaast ook niet continue bezig willen zijn met de actuele aandelenkoersen.

Wij hebben alle aandeel brokers vergeleken.

Resultaten aanbieders bekijken