• 4.9 - Waardering

Flatex

Flatex is een relatief nieuwe online-broker met een voordelige manier om te beleggen. Binnen een paar minuten kun je aan de slag. Dit is van toepassing voor nieuwe klanten uit Nederland die een beleggingsrekening openen en minstens 18 jaar zijn. De bonus kent uitkering in de 7e maand van de accountopening en gaat in staffels op basis van de transacties. Dit klinkt vrij eenvoudig en begrijpbaar. Eerlijk en transparant en leuk meegenomen wanneer je begint met beleggen.

Handelen zonder transactiekosten (geen verborgen kosten)!

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
 • Geen transactie- en orderkosten
 • Geen account- en depotkosten
 • OTC- handel vanaf € 0,00 per order
 • Handel met premium partners vanaf € 0,00
 • ETF en fondsen vanaf € 0,00
Cons
 • Handel tijdens openingstijden van de referentiebeurs
 • Handel enkel met limieten
 • Stop orders zijn niet mogelijk bij flatex
 • Beperkt mogelijk om te analyseren

Flatex

FlatEx: Nieuw en zonder transactiekosten

Sinds juni 2019 is flatex actief in Nederland en is origineel gestart in Duitsland met meer dan 200.000 klanten. Flatex heeft bewust gekozen om eerst in Duitsland te starten, om vervolgens naar Oostenrijk te gaan en is halverwege 2019 gestart in Nederland. Met een Nederlandse klantenservice die bereikbaar is van 08:00 tot 20:00 zijn zij gewoon beschikbaar. Flatex verwerkt 12.5 miljoen transacties, heeft 525 medewerkers, €150 miljard in volume per jaar, €11 miljard effecten in bewaring en gestalde contanten van €1 miljard. Kortom, een grote en betrouwbare partij. De partij is opgericht met de missie om het permanent en onder alle omstandigheden een eerlijk en begrijpelijk aanbod te maken voor particuliere beleggers. Flatex valt onder Duitse toezichthouder BaFin is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM.

Platform Flatex

Productaanbod

Er is een diversiteit beschikbaar om in te gaan beleggen. Zo kun je in aandelen, obligaties, fonsen, ETF’s/trackers, turbo’s en CFD’s beleggen. Lees onze kennisbank om de verschillen te herkennen van dit productaanbod. Je hebt legitimatie nodig middels bijvoorbeeld een paspoort of video-legitimatie.

Wereldwijde dekking voor Nederlanders

Met de wereldwijde dekking van flatex kun je eenvoudig handelen binnen Nederland, Europa, Azie, Canada en Amerika. Via de beur Tradegate Exchange krijg je deze toegang. Aandelen van bedrijven zijn gevestigd in deze landen. Hierop kun je dan trechtstreeks op handelen. Grote voordeel is de euro die als munteenheid genoteerd is. Geen vreemde valutarekeningen zijn er dus nodig.

Vergelijking van tarieven

Om te laten zien wat de exacte verschillen zijn is er een vergelijking gemaakt voor de tarieven die je betaald om te handelen op flatex.
Flatex tarieven

Functies van het WebFiliaal en Webfiliaal mobiel

De voordelen die flatex heeft met het webfiliaat is het meebewegende ontwerp dat zich aan het scherm aanpast en beschikbaar is voor jouw computer, op je mobiel of tablet.

 • Geen transactiekosten en geen verborgen kosten
 • Wereldwijd handelen met meerdere tools en overzichtelijk orderportefeuille
 • Altijd en overal mobiel handelen