Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Eén van de redenen waarom beleggen (in aandelen) door de jaren heen zo populair is geworden is terug te vinden in het feit dat ze eigenlijk geen grenzen kent. Veel mensen worden als het ware betoverd door de mogelijkheid om te investeren in ’s werelds bekendste bedrijven, waar deze zich dan ook mogen bevinden. Aandelen kopen buiten de eigen thuismarkt zorgt bovendien vaak niet alleen voor een spreiding over verschillende markten en sectoren, maar kan ook nog eens zorgen voor een zogenaamd ‘valuta-voordeel’. Stijgt de koers van de Amerikaanse dollar plots tegenover deze van de euro? Dan zal dat ook de waarde van jouw aandeel als Nederlandse of Belgische investeerder beïnvloeden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat aandelen in het buitenland kopen zeker de moeite waard kan zijn.

DEGIRO beleggen

Alphabet aandelen Activision aandelen BMW aandelen
Bacardi Aandelen Adidas aandelen Bank of China aandelen Baidu aandelen

 

De beurs als overkoepelend geheel

Ondanks het feit dat we vaak spreken van de beurs als zijnde een nationaal orgaan blijkt uit de praktijk dat de beurs niet zelden kan worden bestempeld als een overkoepelend geheel. De beurs van Parijs, Amsterdam en Brussel vallen bijvoorbeeld allen onder de overkoepelende NYSE Euronext. Vergis je bovendien niet, het betreft hier niet alleen maar Europese beurzen. Ook de aandelenmarkt van New York (de zogenaamde New York Stock Exchange) valt er bijvoorbeeld onder. Die ene andere grote Amerikaanse beurs die ongetwijfeld een belletje doet rinkelen is de Nasdaq. Ze staat er om bekend in het bijzonder heel wat grote bedrijven binnen de technologische sector te huisvesten.

Handelen op de grootste beurzen ter wereld

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die worden aangeboden door zogenaamde online brokers is het tegenwoordig voor beleggers mogelijk om aandelen te kopen op ’s werelds belangrijkste markten en beurzen. We gaat hierbij dan niet uitsluitend om de New York Stock Exchange, maar ook om de Shanghai Stock Exchange, de Nasdaq, de Tokyo Stock Exchange en de London Stock Exchange Group of LSE. Uiteraard is dit nog maar het puntje van de ijsberg, maar het maakt wel duidelijk dat de wereldwijde beleggersmarkt eigenlijk helemaal open ligt. Wil je meteen van start gaan om ’s werelds grootste beurs? In dat geval zal je, je pijlen willen richten op de New York Stock Exchange. De New York Stock Exchange, afgekort als NYSE mag zich de grootste effectenbeurs ter wereld noemen. Deze beurs ontstond in het jaar 2008 door een overname van de American Stock Exchange en bevat ’s werelds bekendste indices. Het gaat hierbij uiteraard op de Dow Jones en de S&P 500 index.

Aandelen in het buitenland kopen? Hier rekening mee houden!

Beleggen in buitenlandse aandelen kan interessant zijn omdat het in de basis reeds een zeer aanzienlijke spreiding realiseert. Het is één van de meest cruciale regels onder beleggers dat het nooit een goed idee is om je eieren allemaal in dezelfde mand te leggen. Voor zeer veel beleggers betekent dit in de praktijk dat ze er voor kiezen om hun investeringen te spreiden over diverse sectoren, maar wel allemaal binnen de Europese markt. Door je kapitaal te spreiden over meerdere sectoren kan je inderdaad reeds een deel van het risico inperken, maar al je beleggingen blijven wel genoteerd in euro. Het is niet ondenkbaar dat er een situatie opduikt waarin de euro stevige klappen krijgt, niet in het minst omdat de koers afhankelijk is van alle landen die deel uitmaken van de eurozone.

Door aandelen in het buitenland te kopen beschik je als belegger niet alleen over de mogelijkheid om een spreiding over meerdere sectoren te realiseren, daarnaast ga je ook nog eens echt beleggen in een andere markt. Aandelen kopen in Amerika betekent beleggen in Amerikaanse dollar, ga je de Japanse beurs op, dan beleg je in de yen, en voor Russische beleggingen geldt dat je investeert in roebels. Uiteraard brengt elke valuta wel een bepaald risico met zich mee en is het dus belangrijk om voldoende rekening te houden met de solvabiliteit waarover ze beschikt en de markt of markten waarvan ze afhankelijk is.

Wat zijn de interessantste buitenlandse nyse aandelen kopen om in te beleggen?

De verschillende indexen die in de wereld zijn terug te vinden veranderen voortdurend. Dat maakt het bijzonder lastig om aan te geven wat nu echt blijvend interessante aandelen zijn om in te investeren. Het potentieel van een aandeel is vaak ook tijdsgebonden. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk als belegger elk jaar opnieuw terug je eigen huiswerk moet maken. Welke markt zit in de lift, zijn er nieuwe technologieën die ergens ter wereld worden ontwikkeld waar volgens jouw muziek in zit, etc. Elke belegger is eigenlijk een beetje onderzoeker, ondernemer en wetenschapper in één. Beleggen betekent namelijk werken en niet één keer, maar wel elke dag opnieuw. Alleen door blijvend de verschillende markten, sectoren en bedrijven te monitoren zal je kunnen vaststellen dat je het maximale potentieel zal kunnen halen uit jouw (internationale) beleggingsportefeuille.

nyse aandelen kopen