Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Veel mensen willen graag door te beleggen een extra aanvulling kunnen realiseren op hun inkomen of vermogen. Dit gezegd zijnde is het echter ook zo dat lang niet iedereen zomaar over de mogelijkheid beschikt om continue de ontwikkelingen op de aandelenmarkt op te volgen. Mogelijks heb jij hier helemaal geen tijd voor of is dit gewoon iets waar je niet elke dag mee bezig wil zijn. Toch is dit belangrijk om er voor te zorgen dat je portefeuille evenwichtig blijft en er geen grote verliezen gaan optreden die je vermogen danig kunnen aantasten. Wil jij graag kunnen genieten van de meerwaarde die kan worden gerealiseerd door te beleggen, maar dan wel zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt? In dat geval is het mogelijks interessant om je geld te laten beleggen. Hoe je dat nu precies het beste kan doen vertellen we je graag door middel van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina.

DEGIRO beleggen

Waarom je geld laten beleggen?

Op het ogenblik dat je van plan bent om een bepaalde belegging te doen is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoe je dit nu precies ziet. Beschik je bijvoorbeeld over de mogelijkheid om zelf je beleggingen actief op te volgen of niet? Bovendien is het ook altijd interessant om jezelf de vraag te stellen of je over de vereiste kennis beschikt om zelf te beleggen of je daarvoor toch maar beter een beroep kan doen op de expertise van iemand met meer ervaring. Veel mensen kiezen uiteindelijk voor deze laatste optie. Dit niet alleen omdat ze op deze manier hun kapitaal (of een deel daarvan) in handen leggen van iemand met kennis van zaken, maar ook omdat het actief kan worden beheerd. Bovendien is het ook nog eens zo dat geld laten beleggen door een professionele partij niet altijd veel geld hoeft te kosten.

Hoeveel kost geld laten beleggen?

Bovenstaande brengt ons meteen bij een belangrijke vraag die veel mensen die geld willen laten beleggen zich nagenoeg altijd stellen, namelijk welke kosten er nu precies worden aangerekend voor het laten beleggen van je geld. Het is onnodig om te zeggen dat de hoeveelheid aan kosten sterk afhankelijk kan zijn van de partij in kwestie. Concreet is het echter wel zo dat je er rekening mee kan houden dat de volgende kosten in rekening worden gebracht:

  1. De kosten voor de dienstverlening;
  2. De kosten voor de beleggingsinstrumenten;
  3. De eventuele taksen die worden aangerekend;

Bovenstaande zijn de standaard kosten die voor geld laten beleggen aangerekend kunnen worden. Er is echter meer. Afhankelijk van de partij waar je een beroep op doet is het namelijk ook zo dat er nog andere kosten aangerekend kunnen worden. Denk hierbij niet alleen aan transactiekosten, maar ook aan in- en uitstapkosten. Ook beurstaksen worden niet zelden in rekening gebracht. Je geld laten beleggen doe je dan ook nooit zonder eerst grondig te kijken naar de exacte kosten die dit met zich meebrengt.

Welk bedrag is er vereist?

Veel mensen denken dat geld laten beleggen door een professionele partij enkel en alleen tot de mogelijkheden behoort wanneer je echt over een zeer aanzienlijk vermogen beschikt. Dat is echter helemaal niet het geval. Het minimumbedrag dat wordt gehanteerd is wel steeds afhankelijk van de partij in kwestie. Doorgaans is dit bedrag echter gelegen tussen de 10.000 & 25.000 euro. Ook mensen met een kleiner vermogen beschikken op deze manier perfect over de mogelijkheid om het beleggen van hun stukje kapitaal uit te besteden aan een expert.

Wij hebben alle aandeel brokers vergeleken.

Resultaten aanbieders bekijken