Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Het kopen van aandelen is natuurlijk niet zomaar iets wat je even gaat doen. Wanneer je aandelen wilt gaan kopen is het vooral heel belangrijk dat jij je eerst goed inleest. Wanneer je nog nooit aandelen hebt gekocht is het juist erg belangrijk om je goed te inlezen. Je moet namelijk van tevoren goed weten waar je aan moet denken en wat je kan verwachten. Het kopen van aandelen is namelijk niet zonder risico’s en daarbij moet je zeker aan bepaalde dingen gaan denken. Wanneer jij je echt goed hebt ingelezen als beginner kan je uiteindelijk de aandelen gaan kopen. Maar waar moet je beginnen en hoe koop je uiteindelijk aandelen? Hieronder leggen wij jou stap voor stap uit waar je aan moet denken en hoe je aandelen kan kopen.

DEGIRO beleggen

Wat zijn aandelen?

Wanneer je aandelen wilt gaan kopen als beginner, weet je waarschijnlijk al wel een beetje wat aandelen zijn. Voordat je aandelen gaat kopen is het wel erg belangrijk dat je goed weet wat aandelen zijn en wat ze inhouden. Wanneer je hier voldoende over weet ben je al een heel eind op weg.

Wanneer je aandelen wilt gaan kopen, koop je eigenlijk een stukje van een bedrijf. Wanneer je dus een aandeel hebt gekocht mag jij vaak ook mee beslissen in de keuzes die een bedrijf gaat maken. Wanneer het bedrijf succesvol is, wordt jouw aandeel natuurlijk veel meer waard. Wanneer het bedrijf goed loopt kan je geld krijgen in de vorm van dividend. Dat wil zeggen dat wanneer het bedrijf winst maakt zij een deel van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Er kan ook een andere optie zijn om je geld te verdienen met aandelen en dat is door middel van koerswinst. Wanneer het bedrijf namelijk goed gaat lopen en juist gaat groeien, worden je aandelen steeds meer waard. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je aandelen veel meer waard worden en je deze dus voor een betere prijs kan verkopen. Er zijn dus twee manieren hoe jij geld kan verdienen in aandelen.

Hoe begin je in beleggen met aandelen?

Beleggen is niet zomaar iets wat je doet. Wanneer jij je niet voldoende inleest kan het zijn dat er veel risico’s bij komen kijken. Wanneer je voldoende informatie hebt verzameld over het beleggen in aandelen zorg je ervoor dat je al heel veel problemen gaat voorkomen. Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen kom je eerst terecht bij een online broker. Dit is een erg makkelijk manier om aandelen te kopen en natuurlijk te verkopen. Een online broker moet je natuurlijk eerst gaan zoeken en dat kan je heel gemakkelijk op internet doen. Het is verstandig om verschillende grote online brokers te gaan vergelijken en te kijken waar jij het beste bij kan gaan. De ene online broker is de andere niet en daar kan dus heel veel verschil inzitten. Hierbij is het dus belangrijk dat je dit van tevoren goed uitzoekt, zodat je de juiste online broker gaat vinden. Wanneer jij uiteindelijk een online broker hebt gevonden kan je gaan beginnen met beleggen in aandelen en via hier je aandelen kopen en verkopen.

Redenen waarom je moet gaan beleggen in aandelen

Wanneer je gaat beleggen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende geld hebt en geld hebt wat je nodig hebt. Wanneer je gaat beleggen met het geld dat je in de toekomst nog gewoon nodig hebt, is het zeker geen verstandige zet. Beleggen brengt natuurlijk risico’s met zich mee en het kan zijn dat het geld wat je hebt betaald een stuk minder waard is over een paar weken. Het is daarom altijd belangrijk om te gaan beleggen met geld wat je op een spaarrekening hebt staan en je de eerst komende tijd niet nodig hebt. Toch zitten er ook heel veel voordelen aan het beleggen in aandelen en dit zijn natuurlijk de redenen waarom jij moet gaan beleggen in aandelen. Wij vertellen je graag over de voordelen van beleggen in aandelen.

De eerste en voornaamste reden waarom beleggen in aandelen gunstig is, is om van je spaargeld meer geld te maken. Je gebruikt je spaargeld wat je niet gebruikt en investeert in aandelen. De spaarrente is tegenwoordig niet erg hoog en dat zorgt ervoor dat je geld steeds minder waard wordt. Het is daarom zeker verstandig om te gaan beleggen in aandelen, zodat jij op het juiste moment de aandelen weer kan verkopen en hier voldoende winst op hebt gemaakt.

Maar niet alleen wanneer je veel spaargeld hebt kan je gaan beleggen. Er zijn namelijk ook erg veel mensen die gaan beleggen voor hun pensioen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je met pensioen gaat je aan het einde van de rit wat meer geld hebt om te besteden en dus wat fijner kan leven.

Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen kunnen daar natuurlijk twee redenen voor zijn. Zoals je hierboven namelijk hebt kunnen lezen kan je geld meer waard worden door dividend en door koerswinst. Wanneer je er voldoende verstand van hebt en je er goed in verdiept, kunnen je aandelen stukken meer waard worden.

Hoe werkt de aandelenmarkt?

Wanneer je aandelen wilt gaan kopen kan je rekening houden met bepaalde dingen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je hele dure aandelen koopt en ze vervolgens een stuk minder waard worden. Wanneer er veel vraag is naar een aandeel en het aanbod blijft gelijk, zorgt dat er vaak voor dat de prijs gaat stijgen. Wanneer je dus aandelen wilt gaan kopen kan je dit vaak voorspellen door goed te kijken naar vraag en aanbod. Zo kan jij zelf de koers inschatten. Wanneer je dus opmerkt dat veel aandeelhouders hun aandelen willen verkopen, dalen de prijzen. Wanneer het lijkt dat veel mensen aandelen willen kopen stijgen de prijzen.

Welke stappen moet je doorlopen om aandelen te kopen?

Stap 1: Wanneer je aandelen wilt gaan kopen is het allereerst heel belangrijk om te gaan kijken bij welke broker jij je wilt aansluiten. Het is daarom van belang om verschillende brokers te gaan vergelijken met elkaar. Uiteraard moet je gaan kijken naar het vertrouwen en natuurlijk naar wat de kosten gaan zijn bij de broker. Het vinden van een goede en juiste broker is dus niet altijd even makkelijk. Je moet op meerdere dingen letten en gaan kijken wat het beste bij jou past. Het is natuurlijk ook van belang dat je goed om kan gaan met het systeem. Wanneer je hier namelijk niet goed mee om kan gaan, kan het zijn dat het erg lastig wordt om aandelen te kopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom verstandig om te gaan kijken naar een broker die een vriendelijk platform aanbiedt met voldoende uitleg.

Stap 2: Wanneer je een geschikte broker hebt gevonden, is het vooral erg belangrijk dat je voor jezelf gaat bepalen hoeveel je uit wilt geven. Het is belangrijk om vooral geld uit te geven wat je niet nodig hebt en dus kan missen. Wanneer je namelijk gaat beleggen met geld dat je volgende maand weer nodig hebt is dat niet slim. De kans dat je geld minder gaat worden of juist helemaal opraakt, is er natuurlijk. Want beleggen is niet zonder risico’s.

Stap 3: Wanneer je een account hebt geopend bij een broker, kan je direct aan de slag. Een account bij een broker zorgt er namelijk voor dat je kan gaan beleggen op de beurs. Wanneer je nog geen account hebt bij een broker kan je als particulier dus niet op de beurs. Het is daarom van belang dat je een account hebt aangemaakt bij een broker, zodat je vervolgens kan gaan beleggen op de beurs. Wanneer dit het geval is kan je dus een selectie van

Stap 4: Wanneer je aandelen op het oog hebt, is het belangrijk om vervolgens de koers te analyseren en de kerncijfers van de aandelen. De koersen van de aandelen veranderen ontzettend snel. De ene dag kan de koerst van een aandeel heel goed zijn en de volgende dag kan het weer helemaal inzakken. Wanneer je de aandelen dus wilt gaan bestuderen kan je de grafieken van de aandelen gaan bestuderen. Zo kan je van alle voorgaande jaren zien of de koers is gaan stijgen, dalen of stabiel is gebleven. Dit is natuurlijk erg belangrijk zodat je weet of het aandeel risicovol is of juist niet.

Niet alleen de koers is belangrijk om te analyseren, maar ook de kerncijfers moeten goed bekeken worden. De cijfers zijn in veel gevallen te vinden op het internet. Wat je hierbij vooral in de gaten moet houden is de nettowinst van de onderneming. Als de onderneming namelijk winst maakt kan het zijn dat er dividend uitgekeerd wordt. Dit is natuurlijk erg mooi meegenomen wanneer je aandelen hebt gekocht.

Stap 5: Wanneer je dit allemaal gecontroleerd hebt en graag een specifiek aandeel wilt gaan kopen, is het vooral belangrijk om dat aandeel goed in de gaten te houden. Het kan natuurlijk zo zijn dat er verschillende dingen gaan gebeuren en daar wil jij je natuurlijk graag op voorbereiden. Op deze manier verdiep jij je genoeg in de verschillende aandelen en kom je niet direct voor veel verrassingen te staan wanneer je een aandeel hebt gekocht. Op deze manier kan je vol vertrouwen aandelen gaan kopen en kan je rekening houden met de onverwachte dingen die gaan komen.

Veel onderzoek wanneer je aandelen gaat kopen

Wanneer je aandelen gaat kopen wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren jezelf goed gaat inlezen in allerlei dingen. Wanneer je namelijk te weinig verstand hebt van het beleggen in aandelen kan het zijn dat je voor veel verrassingen komt te staan. Het kopen van aandelen is tenslotte niet zonder risico’s.

Er is erg veel informatie te vinden over allerlei aandelen en de verschillende bedrijven die aandelen aanbieden. Zorg er daarom voor dat je voldoende informatie leest over alle bedrijven, zodat je weet hoe de bedrijven ervoor staan. Je wilt uiteindelijk hebben dat je aandelen veel meer waard worden en dat kan natuurlijk alleen wanneer het goed gaat met het bedrijf. Het is daarom belangrijk om goed te gaan kijken of het bedrijf winstgevend kan gaan zijn in de toekomst. Wanneer je hier goed naar gaat kijken kom je voor een stuk minder verrassingen te staan, dan wanneer jij jezelf niet goed inleest in bepaalde dingen.

Probeer eerst te oefenen voordat je met echt geld gaat werken

Wanneer je het nog erg spannend vindt om aandelen te kopen, kan je natuurlijk ook eerst gaan oefenen. Het kan natuurlijk erg spannend zijn aan het begin, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Je weet vaak niet hoeveel geld een aandeel mag en moet gaan kosten en wat het je dan ook werkelijk kan gaan opleveren. Vaak ben jij je nog niet bewust van de risico’s en daar kom je meestal pas achter wanneer je echt aandelen hebt gekocht. Uiteraard wil je er uiteindelijk voor zorgen dat je aandelen veel meer waard worden. Je kan dit juist goed doen door veel ervaring te hebben en goed te kijken wat je moet doen. Wanneer je voldoende kennis hebt van het beleggen in aandelen, kan je ook in de toekomst de juiste keuzes te maken. Het is daarom altijd verstandig om eerst te gaan oefenen voordat je gaat beginnen met beleggen in aandelen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om online een demo aan te vragen, maar je kan ook fictieve beleggingen op papier bijhouden voor je zelf. Oefen vooral eerst heel goed en zorg er dan pas voor dat je echt gaat beleggen in aandelen.

Houd altijd rekening met de risico’s wat beleggen met zich meebrengt

Zoals je hierboven al veel hebt kunnen lezen is beleggen niet altijd zonder risico’s. Helaas kan het beleggen ook verschillende risico’s met zich meebrengen en ervoor zorgen dat je geld een stuk minder waard is. Je probeert er natuurlijk voor te zorgen dat je geld meer waard wordt, maar je moet er altijd rekening mee houden dat het ook andersom kan zijn. Aandelen kan je natuurlijk ontzettend lang aanhouden en wanneer de koersen zijn gedaald is er natuurlijk niet direct een probleem. Over paar maanden of misschien wel jaren, kunnen de koersen van de aandelen weer gaan stijgen waardoor het veel meer waard wordt. Houd er in ieder geval altijd rekening mee dat er risico’s zitten aan beleggen.