• 4.7 - Waardering

TradersOnly

TradersOnly is een broker die in 2010 werd opgericht door financieel blogger Maarten Verheyen. De broker is aangesloten op het handelsplatform van Interactive Brokers en biedt daarmee een legio aan mogelijkheden. Door de manier waarop dit platform is ingedeeld, is deze broker vooral geschikt voor mensen die al ervaring met beleggen hebben, of dagelijks handelen.

Bij TadersOnly kunnen beleggers altijd terecht; de broker garandeert uptime en een maximale beveiliging van je vermogen. Als trader krijg je toegang tot meer dan 100 beurzen wereldwijd tegen scherpe tarieven voor alle traders. Via het betaalde TradersAcademy is het mogelijk de kennis en hulp van een expert in te schakelen.

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
  • TradersOnly is overal te gebruiken dankzij een breed aanbod van mobiele apps
  • Rekeningen zijn tot wel 500.000 dollar verzekerd
  • Verdienen aan het uitlenen van eigen effecten
  • Bij aanmaken account korting t.w.v. 500 dollar transactiekosten cadeau
  • Eerlijk over voor- en nadelen handelen
Cons
  • Ervaring in beleggen vereist
  • Alleen toegang tot experts via TradersAcademy
  • Geen toegang tot gesegregeerde rekening in geval van faillissement

TradersOnlyHet platform van TradersOnly is overal te gebruiken

Een groot voordeel van het platform van TradersOnly is dat het overal is te gebruiken. Dat komt doordat er speciale software ontwikkeld is voor alle gangbare mobiele apparaten, zoals iPhone, iPad, BlackBerry en Android. Zo kunnen beleggers op hun mobiele telefoon realtime hun koersen in de gaten houden. Het is niet alleen mogelijk informatie te bekijken, maar het is ook mogelijk meteen in aandelen te handelen, het rekeningoverzicht open te klikken of een overzicht van de complete portefeuille te krijgen. Daarmee is het platform van TradersOnly zeer toegankelijk en compleet. De software biedt toegang tot meer dan 100 beurzen wereldwijd, voorzien van koersen en grafieken. Dankzij de ingebouwde optietrader kan je snel handelen in opties.

Het is mogelijk om effecten die je bezit uit te lenen aan TradersOnly. In ruil voor het uitlenen van effecten krijgen beleggers een vergoeding. Deze vergoeding wordt ook wel een ‘stock lending fee’ genoemd. TradersOnly deelt op die manier haar inkomsten met beleggers. Grote beleggers kunnen daarmee tot wel duizenden euro’s per jaar verdienen. Ook kleine beleggers kunnen verdienen aan het uitlenen van effecten, tot wel tientallen euro’s per maand. Het is belangrijk te onthouden dat beleggers altijd eigenaar blijven van hun eigen effecten en deze ook gemakkelijk weer terugvragen kunnen.

Grote betrouwbaarheid van TradersOnly

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Daardoor kun je je inleg verliezen door het hefboomeffect. Toch heeft TradersOnly een grote mate van betrouwbaarheid. Dat komt mede door de uitgebreide documentatie op de website van de broker te vinden is. Zo kun je onmiddellijk de kenmerken van financiële producten vinden, clearingovereenkomsten lezen en begrijpen wat de risico’s van margin trading zijn. TradersOnly is daarmee eerlijk en transparant over de voor- en nadelen van handelen bij de broker. De privacy van beleggers wordt gegarandeerd, doordat de broker zich houdt aan de AVG en GDPR.

Open een gratis account bij TradersOnly en krijg 500 dollar transactiekosten cadeau

Bij TradersOnly is het niet mogelijk een gratis demo-account aan te maken. Daarom is deze broker vooral bedoeld voor beleggers die al enige ervaring op deze markt hebben. Het platform is immers opgericht voor en door ‘traders only’. Het doel van het platform was om dichter op de beurs te zitten en meer opties dan aandelen alleen te bieden. Door nieuwe strategieën te ontwikkelen wil TradersOnly anders zijn dan de rest.

TradersOnly hanteert lage tarieven op verschillende Europese en internationale opties. Daarnaast profiteren nieuwe beleggers van een transactiekorting. Een rekening openen bij deze broker is namelijk volledig gratis. Na het openen van de rekening kun je meteen aan de slag met handelen. De eerste 500 dollar aan transactiekosten zijn gratis. Deze korting is alleen geldig voor alle acties die in de eerste drie maanden worden uitgevoerd op de Amerikaanse beurs. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om aandelen, opties of features.

Een breed aanbod aan producten

TradersOnly heeft een zeer breed aanbod van financiële producten. Zo kan men handelen in aandelen en opties, futures, warrants, ETF’s en turbo’s. Het is per nationale beurs verschillende welke mogelijkheden de belegger heeft. Op de website van TradersOnly staat zeer goed uitgelegd op welke markt welke opties mogelijk zijn. Daarnaast worden ook de voor- en nadelen van iedere optie besproken. Een opvallende beleggingsoptie bij TradersOnly is het beleggen in goud en zilver. Daarmee kunnen beleggers zowel long als short gaan. Daarmee kunnen de verdiensten van de inleg oplopen tot een factor 10 op zilver en een factor 20 op goud. Nadeel daarvan is wel dat verliezen bij short gaan ongelimiteerd zijn.

Regulatie van TradersOnly

Als belegger wil je zeker weten dat je veilig kunt handelen bij een broker. Daarom hebben we uitgezocht hoe de verzekeringen en registraties rondom TradersOnly geregeld is. Omdat TradersOnly een beleggingsonderneming is, is de broker geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Deze twee instanties houden toezicht op het handelen van deze broker.

Daarnaast heeft TradersOnly een Notification for Cross Border Services (Europees paspoort), waardoor de broker haar diensten ook aanbiedt in tal van andere Europese landen. Het saldo wordt altijd op een gesegregeerde rekening geplaatst. Het geld wordt dus volledig gescheiden van de broker. Dat is wettelijk verplicht. In geval van faillissement kan de broker dus niet bij het geld komen. Dat kan soms een nadeel zijn van deze wet. Voorts zijn alle rekeningen verzekerd door de Securities Investor Protection Corportation (SIPC) tot een waarde van 500.000 dollar. Daarvan is 250.000 dollar in cash verzekerd.

Conclusie; een breed aanbod en uitgebreid platform

Doordat TradersOnly een groot aanbod van financiële producten heeft, is zij een zeer aantrekkelijke broker. Mede het feit dat men in de eerste drie maanden een korting tot 500 dollar aan transactiekosten cadeau krijgt, maakt dat de belegger meteen kan beginnen met handelen op de Amerikaanse beurs. Daarnaast heeft TradersOnly een uitgebreide verzekering voor rekeningen van haar klanten en staat het geregistreerd bij de AFM en de DNB. Daarnaast zijn verschillende documenten gemakkelijk te vinden. Doordat men een uptimegarantie heeft en doordat de rekeningen ook direct met de smartphone of tablet zijn in te zien, is men altijd actief op de beurs. Ten slotte kan men verdienen aan het uitlenen van effecten, terwijl hij wel eigenaar van de effecten blijft. TradersOnly biedt daarmee verschillende manieren om geld te verdienen aan aandelen.