• 4.7 - Waardering

MexeM

MeXeM lijkt een relatief nieuwe broker. Het bedrijf trad pas sinds kort op de Nederlandse beleggingsmarkt. Toch heeft het bedrijf in 2021 al meer dan 32 jaar ervaring, doordat het jarenlang actief is geweest in andere Europese landen, maar ook in het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf biedt de mogelijk te handelen in aandelen, opties, futures, ETF’s, warants, CFD’s, valuta en metalen. Deze broker geeft een mogelijkheid te handelen op 131 verschillende beurzen. Daarmee is MeXeM een zeer uitgebreide broker.

Provisies en kosten

Klantenservice

Uitvoering van de bestelling

Aanbod van investeringen

Mobiele handel

Bank

Platforms & Tools

Makkelijk te gebruiken

Actieve handel

Pros
 • Lage tarieven
 • Rekening verzekerd tot wel 30 miljoen dollar
 • Beste platform volgens Barron's
 • Persoonlijke relatiemanager voor iedereen
 • Registratie bij AFM
 • Geld wordt veilig bewaard op aparte rekening in geval van faillissement staat jouw geld veilig
Cons
 • Demo-account pas mogelijk bij aanmaken echt account
 • Vergt enige kennis van zaken
 • Hoofdvestiging zit in Cyprus
 • Handelsplatform heeft even wat tijd nodig om te begrijpen

mexem review

Toegang tegen lage tarieven

MeXeM biedt als broker cliënten toegang tot 131 beurzen in heel Europa, zoals bijvoorbeeld Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Midden Oosten Afrika en Oost-Europa zoals Tsjechië, Polen, Letland en Hongarije. Ook is het mogelijk te beleggen in Scandinavische beurzen, zoals bijvoorbeeld in Noorwegen, Zweden of Finland.

Ook internationaal heeft MeXeM vele mogelijkheden tot beleggen op de beurs. Bijvoorbeeld in Amerika, Azië en Australië. Dit tegen zeer scherpe tarieven. De broker werkt uiteraard met standaard transactiekosten, maar een aantal diensten zijn gratis. Zo is het mogelijk gratis telefonische orders te plaatsen. De broker rekent geen tarief voor het bewaren van producten en rekent tenslotte geen verwerkingskosten op dividenden.

MeXeM is een betrouwbare broker

Wie aan de slag gaat als beginnende belegger, wil er uiteraard van op aan kunnen dat hij belegt bij een betrouwbare internationale broker. Met een goed handelsplatform van MexeM dat rapporten en technische analyses heeft. Bij MeXeM is daar zeker sprake van. Het gaat hier om een introducing broker die werkt op verschillende platformen. Omdat de broker ook in Nederland actief is, heeft de broker zich laten registreren bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is de toezichthouder op financiële producten in Nederland.

Daarnaast staat de internationale broker onder controle van de AFM in Cyprus. CySEC houdt toezicht op de Europese producten van MeXeM, omdat het hoofdkantoor van de broker in Cyprus staat. Omdat MeXeM samenwerkt met het Amerikaanse Interactive Brokers (AIC), staat AIC ook onder controle van de Amerikaanse beurzenwaakhond SEC.

Het platform van MeXeM

MexeM PlatformMeXeM heeft een uitstekend handelsplatform, onder meer doordat het is aangesloten op het Amerikaanse Interactive Brokers platform. MeXeM is niet de enige broker die bij dat aangesloten. Wat ons opviel bij deze broker is dat deze ook klantenservice en ondersteuning aanbiedt en zeer lage tarieven hanteert. Wanneer er vragen zijn of technische problemen optreden, staat de helpdesk klaar om dit op te lossen en kun je beginnen met beleggen.

Daarnaast maakt MeXeM gebruik van het zeer uitgebreide handelsplatform TWS. Daardoor kan deze broker een uitgebreid pakket aanbieden tegen zeer lage tarieven. Het handelsplatform van MeXeM is volledig ontwikkeld voor ervaren beleggers. Daardoor is het eenvoudig om transacties uit te voeren en overzichten op te vragen. De software van MeXeM werd meerdere malen bekroond door het vakblad Barron’s als beste beleggingssoftware.

Het vakblad stelt dat MeXeM een zeer veilig en compleet handelsplatform biedt. Daardoor is het mogelijk snel te handelen op het platform van deze broker wanneer dat nodig is met gangbare tarieven om te beleggen.

Aanmelden bij MeXeM is gratis

Wie nog niet helemaal overtuigd is van deze broker, maar zich toch graag aan wil melden bij MeXeM, kan dit helemaal gratis doen het is een goede tip voor beginnende beleggers. Er worden geen installatiekosten of aansluitkosten in rekening gebracht voor aanmelden bij MeXeM, een geschikte broker. MeXeM biedt een uitgebreid portfolio aan producten die interessant zijn voor de belegger die ook graag handelt in aandelen, opties en vele andere financiële producten.

In tegenstelling tot bij sommige andere brokers, is het niet mogelijk een demo-account aan te maken en te gebruiken. Toch gaat het hier om lage tarieven, worden er geen ticketkosten en minimums gehanteerd en hoeft men geen vergoedingen te betalen voor gebruik van de technologie, de software of het platform. Daardoor is het mogelijk zoveel mogelijk uit het rendement te halen.

Een uitgebreid portfolio aan producten

MeXeM biedt een breed scala aan beleggen producten aan met rapporten en analyses. Zo is het mogelijk te handelen in onder meer aandelen, opties, futures, Exchange Traded Funds (ETF’s), obligaties, warants, valuta, metalen en CFD’s. Daarnaast kunnen beleggers gebruikmaken persoonlijke service van een eigen relatiemanager. Zij assisteren graag en leggen ook nieuwe beleggers hoe zij gebruik kunnen maken van de technische hulpmiddelen die MeXeM biedt. Aan de hand van deze persoonlijke service kunnen beleggers betere beslissingen maken over op welke manier zij willen investeren.

De persoonlijke relatiemanager is een extra dienst van MeXeM. Hiervoor dient men wel eerst lid te worden van de MeXeM elite beleggersgroep. De persoonlijke relatiemanager staat klaar om vragen te beantwoorden tijdens zowel de Nederlandse als Amerikaanse beurstijden.

Regulatie van MexeM

Uiteraard wil je als cliënt zeker weten dat je bij deze broker goed zit om te beleggen. Daarom is het goed om te weten dat de rekeningen van de rekeninghouders van MeXeM betrouwbaar tot een waarde van 500.000 Amerikaanse dollar verzekerd zijn door de SIPC. Daarbij kan erop maximaal 100.000 dollar in cash aanspraak gemaakt worden. Daarnaast is er een aanvullende verzekering bij Lloyd’s of London afgesloten. Deze vertegenwoordigt een waarde van 29,5 miljoen dollar, met een waarde van 900.000 dollar in cash. Door de certificaten en zekerheden is MexeM betrouwbaar en een geschikte broker waar je kunt beleggen.

De broker voldoet aan de Europese reguleringen, die worden gecontroleerd door CySEC, daar het hoofdkantoor van MeXeM in Cyprus staat. Daarnaast wordt de broker ook gereguleerd door onder meer SEC, FINRA en NFC. Volgens de Amerikaanse en Europese regelgeving moeten aandelen apart bewaard worden op een aparte rekening.

MeXeM volgt deze regels om te gaan beleggen:

 • Posities in portefeuille verzekerd tot een waarde van 30 miljoen dollar
 • Beleggersrekening verzekerd tot 500.000 dollar door SIPC
 • MeXeM wordt gecontroleerd door CySEC en is aangemeld bij de AFM in Nederland
 • Geld wordt bewaard op een aparte rekening dan de rekening van de broker
 • Kapitaal ondergebracht bij gerenommeerde banken

Conclusie; toegang tot vele beurzen tegen laag tarief

Ons oordeel over MeXeM is zeer positief. Hoewel de broker nog maar sinds kort op de Nederlandse markt te vinden is, heeft de broker vele voordelen en interessante tarieven in 2021. Zo heeft MeXeM jarenlange ervaring op andere beurzen om ons heen. Die ervaring komt goed van pas bij de mogelijkheid gebruik te maken van een persoonlijke relatiemanager. Mede door het zeer veilige en complete platform is het mogelijk snel te handelen. Daarnaast zijn de rekeningen voldoende gereguleerd en verzekerd. Mede dankzij de lage tarieven en toegang tot 131 beurzen vinden we MeXeM een aanrader.