Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Tips voor het kiezen van een goede broker

DEGIRO beleggen

Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen kan je dit niet zelf, maar daar heb je een broker voor nodig. Wanneer je nog niet weet wat een broker is leggen wij jou graag uit wat een broker is en helpen wij jou graag met het vinden van een goede broker die het beste bij jou past. Het is namelijk belangrijk dat jij juist een goede broker vindt waar je vertrouwen in hebt, zodat het beleggen in aandelen soepel verloopt voor jou.

Wat is een broker?

De broker is de persoon die actief handelt tussen de belegger en de markt. De broker heeft handelen in dienst en die zorgen voor een actieve handelen tussen beide partijen. Wanneer jij als particulier aandelen wilt gaan kopen heb je een broker nodig, want zonder broker kan het dan niet. Een broker is dan ook gewoon lid van de beurs en een broker werkt dan ook in opdracht van een belegger. Wanneer jij dus als belegger graag die bepaalde aandelen wilt hebben en wilt gaan kopen, gaat de broker aan de slag voor jou. Brokers zijn er niet alleen maar voor de aandelen maar zijn er ook voor de opties of obligaties.

Hoe verdient een broker zijn geld?

Wanneer je wel eens van brokers hebt gehoord vraag jij je vast af hoe een broker zijn geld verdient. Een broker zorgt er namelijk juist voor dat jij aandelen kan kopen en jij daardoor uiteindelijk geld kan verdienen. Brokers mogen dan zelf ook niet gaan handelen op de beurs, dus hoe verdient een broker dan wel zijn geld?

Brokers vragen vaak transactiekosten. Wanneer jij als belegger een order plaatst, betaal je vaak een vast percentage of een vast bedrag aan kosten. Maar veel brokers vragen niet alleen transactiekosten, maar vragen vaak ook servicekosten. Ook de servicekosten zijn vaak een vast bedrag. Bij elke broker verschilt het bedrag wat ze ervoor vragen en daar zitten dan ook hele grote verschillen in.

Heel veel verschillende brokers

Wanneer je al hebt gezocht naar een aantal brokers zul je gemerkt hebben dat er ontzettend veel verschillende soorten brokers zijn. Helaas zijn niet al deze brokers hetzelfde, maar mogen ze zelf vaak bepalen wat ze met de kosten doen en wat ze bieden. Wanneer jij dus op zoek wilt gaan naar een broker kan dat nog wel eens een grote klus worden. Het vinden van een juiste broker is namelijk niet heel erg makkelijk omdat er ontzettend veel verschillende soorten brokers zijn. Het vinden van een juiste broker is dus heel belangrijk en daarom is het handig dat je van tevoren een aantal dingen weet waar jij op moet letten.

Tips voor het vinden van de juiste broker

Ben je op zoek naar een geschikte broker waar jij je goed bij voelt? Dan kunnen bepaalde tips je zeker helpen bij het vinden van een juiste en geschikte broker. Het is natuurlijk belangrijk dat jij je fijn en vertrouwt voelt bij een broker en wanneer jij er nog niet heel veel verstand van hebt, is het makkelijk om gebruik te maken van een aantal tips. Wij helpen jou graag met het vinden van de juiste broker. Hieronder geven wij jou daarom een aantal tips

  • Het eerste en misschien ook wel het makkelijkste waar je na moet gaan kijken is of de broker geen slechte naam heeft. Kijk op internet wat de reviews zijn van de broker en of beleggers over hem te spreken zijn. Wanneer dit het geval is kan je direct gaan kijken of de broker ook wat voor jou is.
  • Wanneer je weet dat de broker te vertrouwen is kan je gaan kijken wat de kosten zijn. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen per transactie die je maakt. Wanneer jij namelijk maar iets meer betaald bij een bepaalde broker, kan het maar zo zijn dat het heel veel scheel per jaar. Je wilt natuurlijk aan het einde zoveel mogelijk geld overhouden en daarom is het belangrijk om goed rekening te houden met de kosten van de broker.
  • Misschien heb je nu wel alleen maar interesse in aandelen, maar wil je straks ook nog in andere dingen gaan handelen. Het is daarom belangrijk dat je goed kijk welk aanbod de broker nog meer heeft, zodat je weet dat je altijd kan gaan uitbreiden.
  • Wanneer je net gaat beginnen met beleggen, is het juist zo belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt. Er zijn verschillende brokers die hele goede hulp aanbieden en soms wel een demo aanbieden. Zo word jij niet direct in het diepe gegooid, maar is er iemand bij die jou kan helpen en er verstand van heeft. Op deze manier kom je dan ook niet voor grote verrassingen te staan en heb jij de bevestiging of je het zo op de juiste manier doet of juist niet.
  • Wanneer jij je bij een broker wilt aansluiten is het natuurlijk belangrijk dat je de software van de broker ook goed kent. Wanneer jij hier namelijk niet mee overweg kan, wordt het natuurlijk lastig om aandelen te gaan kopen. Het is daarom altijd handig om eerst te gaan kijken of je met de software om kan gaan, zodat jij je daar later geen zorgen om hoeft te maken.