Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Beleggen informatie

Beleggen? Waar moet je beginnen?
Beleggen lijkt erg lastig en dat kan het natuurlijk ook zijn als je niet goed weet wat je moet doen. Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen, is het dus altijd handig dat je goed weet wat je moet doen. Wanneer je weet hoe beleggen in zijn werk gaat is het juist vrij eenvoudig en kan jij dit prima zelf gaan doen. Maar waar moet je beginnen als je wilt gaan beleggen? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

DEGIRO beleggen

Wat is beleggen?

Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen is het natuurlijk eerst heel belangrijk dat je weet wat beleggen inhoudt. Wanneer je namelijk niet weet wat beleggen inhoudt, kan je er ook niet mee gaan beginnen. Het gaat natuurlijk om geld en dat wil je niet allemaal kwijtraken. Lees je daarom goed in wat de risico’s zijn van beleggen en wat je te wachten staat. Wanneer je wilt gaan beleggen ga jij eigenlijk gewoon je eigen geld in iets investeren en daar ga je voor zorgen dat het meer geld wordt op den duur. Je kan bijvoorbeeld gaan beleggen in aandelen, obligaties of vastgoed. Wanneer je gaat beleggen houd je er rekening mee, dat wanneer jij je geld hebt geïnvesteerd, je weet dat je geld minder kan worden of misschien wel meer. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om meer van je geïnvesteerde geld te maken.

Eén van de meest bekende beleggingsvormen is dan ook het beleggen in aandelen. Wanneer je aandelen hebt gekocht ben je mede-eigenaar van een bedrijf. Wanneer het dan goed gaat met het bedrijf zullen je aandelen gaan stijgen. Ook wanneer je aandelen hebt gekocht ontvang je vaak een gedeelte van de winst in de vorm van dividend. Dit zijn natuurlijk twee voordelen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat de waarde van de aandelen daalt en daardoor worden ze natuurlijk minder waard.

Wat zijn de risico’s van beleggen?

Wanneer je wilt gaan beginnen met beleggen is het heel belangrijk dat je goed weet wat de risico’s zijn van beleggen. Het kan namelijk zo zijn dat dit risico’s met zich mee gaat brengen en je wilt natuurlijk niet dat dit jou in de problemen gaat brengen. Weet daarom van tevoren goed dat het risico’s met zich mee kan brengen en niet alleen maar voordelen.

Bij beleggingen zijn er eigenlijk meerdere risico’s. De meest voorkomende risico’s bij beleggingen zijn de marktrisico’s, renterisico’s, kredietrisico’s liquiditeitsrisico en valutarisico. Dit zijn dus meerdere risico’s die ervoor kunnen zorgen dat het beleggen niet gaat zoals jij dat wilt.

Hoe moet je beginnen met beleggen?

De eerste stap die je moet maken is dus kijken wat beleggen precies inhoudt en wat je allemaal tegen kan komen in deze wereld. Ook moet je goed gaan nadenken waarom jij wilt gaan beleggen. Je moet voor jezelf een goed doel hebben, zodat je weet waar je naar toe gaat werken. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten termen te vinden in deze wereld en het is wel handig dat je de belangrijkste termen kent. Zo kan je namelijk makkelijk mee praten en weet je waar het over gaat.

Wanneer jij je goed hebt ingelezen en weet wat je te verwachten staat en wat je allemaal moet doen, kan je gaan kijken waar je kan gaan beginnen met beleggen. Beleggen doe je namelijk bij een broker en deze moet je natuurlijk wel eerst vinden. Op deze website vind je dan ook een makkelijker vergelijker van verschillende brokers. Wij hebben de beste brokers als voor jou uitgekozen, zodat je alleen nog maar een keuze hoeft te maken welke het beste bij jou past.

Wanneer je gaat beleggen moet je natuurlijk geld gaan investeren in iets. Maar hoeveel geld gaat dat zijn en hoeveel geld kan je missen? Je moet natuurlijk nooit meer geld gaan investeren dan je kan missen. Het is daarom belangrijk dat je goed bekijkt wat je kan missen voor de lange termijn en misschien wel voor altijd.

Wanneer je voor jezelf een doel hebt opgesteld en weet hoeveel geld je wilt investeren, kan je gaan kijken waarin je wilt gaan beleggen. Er zijn meerdere mogelijkheden, dus altijd handig om te gaan bedenken waarin je het beste kan gaan beleggen.

Wanneer je alles goed in zicht hebt wat je wilt gaan doen, kan je gaan beginnen met beleggen. Je kan gaan investeren in wat je wilt en dit aangeven bij je broker. Maar uiteraard is het nu niet alleen maar wachten, maar je moet het ook goed in de gaten houden. Wanneer je namelijk goed wilt beleggen moet je veel oefenen en vooral weten hoe het in elkaar steekt.

Zorg voor een goede start

Wanneer je wilt gaan beleggen is het dus eigenlijk heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een goede start hebt. Wanneer je namelijk niet veel af weet van beleggen en je niet goed weet waar je moet beginnen of wat je moet doen, kan het erg lastig worden om te gaan beleggen. Het is daarom belangrijk om dit goed in kaar te brengen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.