Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Beleggen informatie

Telkens wanneer het jaareinde zich aandient is het voor beleggers de moeite waard om even vooruit te blikken naar wat het komende jaar kan brengen. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor het jaar 2020. De economie trekt weer aan en in 2019 hebben heel wat bedrijven mooie winstcijfers weten te realiseren. Plan jij ook een mooie investering voor het jaar 2020, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk wat nu precies de beste aandelen voor 2020 kunnen worden? Wij hebben enkele mogelijke kanshebbers voor je uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan je voor.

DEGIRO beleggen

Aandeel 1: Apple

Eén van ’s werelds meest waardevolle, beursgenoteerde bedrijven is sinds jaar en dag het technologieconcern ‘Apple’. Het bedrijf weet enorme winsten te realiseren en werd bovendien eerder al uitgeroepen tot ‘merk van het decennium’. De kwaliteit van de producten van Apple staat er om bekend uitstekend te zijn, maar daar staat tegenover dat ze vrij duur zijn. Apple is echter door de jaren heen uitgegroeid tot een absoluut lifestyle merk welke steeds weer optimaal weet in te spelen op veranderingen in de markt en nieuwe technologieën. Beleggers blijken bovendien veel vertrouwen te hebben in dit bedrijf waardoor beleggen in aandelen van Apple mogelijks een interessante keuze kan zijn voor het jaar 2020.

Aandeel 2: Shell

Ondanks het feit dat de olieprijzen duidelijk onder druk staan blijft Shell een ontzettend populair aandeel onder beleggers. Dit is ook de actuele verwachting voor het jaar 2020. Shell is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende maatschappijen die verspreid over de wereld actief zijn op het gebied van olie, aardgas, steenkool evenals chemie en tal van andere industrieën. Ze heeft er inmiddels voor gekozen om ook steeds meer de focus te leggen op duurzame energie. Zo wil het in de nabije toekomst meer gaan doen op vlak van onder meer windenergie. Daarnaast heeft ze reeds aangegeven nieuwe banen te willen creëren en wil het tegen 2021 een aanzienlijke hoeveelheid van haar eigen aandelen terug inkopen. Hiervoor zou een investeringsbedrag voorzien worden van ten minste 25 miljard dollar. Shell zou dan ook een prima keuze kunnen zijn om in 2020 in te investeren.

Aandeel 3: Eurocommercial Properties

Zou je graag willen beleggen in een Nederlands bedrijf? In dat geval zou je er in 2020 voor kunnen kiezen om te kijken in de richting van Eurocommercial Properties. Het gaat hierbij om een bedrijf welke investeert in vastgoed en de verhuring er van in verschillende, Europese landen. Het zijn vooral winkelpanden die een niet onbelangrijk deel uitmaken van de portefeuille van de onderneming. Eurocommercial Properties heeft als belangrijke markten onder meer Frankrijk en Italië, maar ook Zweden. Door de jaren heen is Eurocommercial Properties uitgegroeid tot een echte vastgoedgigant welke mooie groeicijfers heeft weten te realiseren. Voor veel beleggers kan Eurocommercial Properties een mooie aanvulling betekenen op hun bestaande aandelenportefeuille.

Aandeel 4: BMW

Het vierde en laatste aandeel welke we op deze pagina willen aanhalen is deze van autofabrikant BMW. De omzet over het jaar 2019 zou naar verwachting rond de 100 miljard euro uitkomen. Daarbij wordt er rekening gehouden met een te verwachten nettowinst van om en bij de 8 miljard euro. De Duitse autofabrikant heeft zichzelf enkele duidelijke doelen vooropgesteld voor het jaar 2020. Zo wil ze er voor zorgen dat het aantal verkochte elektrische en hybride modellen tegen het einde van het jaar 2019 op een half miljoen is komen te liggen. Daarnaast heeft het bedrijf als doel vooropgesteld om tegen het jaar 2025 in totaal over een aanbod te beschikken van 12 volledig elektrisch aangedreven auto’s. Deze zouden op één enkele lading minimaal 700 kilometer weten te behalen. Bovendien komt BMW in het komende jaar met een compleet nieuwe BMW i5. Dit alles zorgt er voor dat BMW het overwegen waard kan zijn om in te beleggen in het jaar 2020.