Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Investeringsadviseur

Een onderzoek welke werd uitgevoerd door de bekende beleggersbank BinckBank heeft aan het licht gebracht dat het aantal vrouwelijke beleggers een sterke groei kent. Op moment van schrijven zouden één van de zeven beleggers bij de bank vrouwen zijn. In vergelijking met vijf jaar geleden is dat een mooie stijging. Toen waren namelijk slechts één op de acht vrouwen beleggers.

DEGIRO beleggen

Rustiger karakter

Het onderzoek van BinckBank welke werd uitgevoerd onder 200.000 beleggingsrekeningen heeft nog heel wat interessants aan het licht gebracht. Zo maakte ze duidelijk dat de vrouwelijke belegger over een veel rustiger karakter beschikt. Niet alleen kon er worden vastgesteld dat vrouwelijke beleggers minder orders ingeven, daarnaast worden ook (grote) risico’s zoveel als mogelijk is uit de weg gegaan. Als gemiddelde zouden mannen zomaar even 27 procent meer orders plaatsen dan hun vrouwelijke collega’s. Bovendien zouden 70 procent van de profielen van mannelijke beleggers als speculatief kunnen worden aanzien. Bij vrouwen zou dit percentage rond de 60 procent uitkomen.

Beleggen aanzienlijk populairder

Hoe dan ook wint beleggen sterk aan populariteit. Niet in het minst de lage rente op spaartegoeden ligt daarvan aan de basis. Beleggen zou door steeds meer mensen als een uitstekend alternatief worden aanzien om een vermogen op te bouwen. Het onderzoek van BinckBank bracht aan het licht dat er in Nederland zomaar even 1,2 miljoen huishoudens zijn die er voor kiezen om te beleggen.

Unilever AEX-fonds is het populairst

Een andere vaststelling die op basis van het onderzoek van BinckBank kon worden gedaan is dat het bekende AEX-fonds Unilever het populairst is bij vrouwen. Ook andere investeringsmogelijkheden die worden aangeboden door met name Wolters Kluwer en Heineken zouden de aandacht van de vrouwelijke belegger weten te triggeren. Tot slot zouden ook de globale prestaties van de vrouwelijke beleggers zijn toegenomen. De portefeuilles zouden dan ook gemiddeld rendabeler zijn in vergelijking met vijf jaar geleden.