Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Aandelen zijn ’s werelds bekendste beleggingsproducten. Iedereen die ook maar een beetje interesse vertoont in beleggen heeft er dan ook wel al eens een blik op geworpen. Van aandelen is echter ook bekend dat er significante risico’s aan verbonden zijn. Je loopt bij een belegging in aandelen dan ook in de praktijk altijd het risico om je inleg te verliezen. Omwille van deze reden wordt het aan elke (nieuwe) belegger sterk aangeraden om een cursus aandelen te volgen. Door het volgen van een dergelijke cursus zal je, je niet alleen bewust worden van het risico dat je loopt, daarnaast zal je ook aangeleerd krijgen hoe dat risico zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Lijkt dit jou ook wel wat? Lees dan vooral snel verder en kom meteen te weten hoe het volgen van een aandelen cursus ook jou kan helpen!

DEGIRO beleggen

Is een cursus om te beleggen in aandelen volgen wel nodig?

In eerste instantie zullen beleggers zich steeds de vraag stellen of het nu wel echt nodig is om een cursus te volgen wanneer men wenst te beleggen in aandelen. Het antwoord op deze vraag is ja en neen. Veel is op dit vlak namelijk afhankelijk van de volgende twee factoren:

 1. Wil je graag volledig zelf verantwoordelijk zijn voor je belegging of niet?
 2. Heb je reeds ervaring met beleggen in aandelen of niet?

Voor het merendeel van de mensen die vandaag de dag willen beleggen geldt dat zij het liefst van allemaal zelf hun beleggingen volledig in de hand hebben. Is dat ook bij jou het geval? Dan is het in eerste instantie interessant om een cursus aandelen kopen te volgen. Op deze manier zal je namelijk exact te weten komen met welke verschillende zaken je allemaal rekening dient te houden. Dat is bovendien nog niet alles. Het volgen van een dergelijke aandelen cursus zorgt er namelijk in de praktijk ook voor dat je over voldoende kennis beschikt om de vaakst gemaakte beginnersfouten niet zelf ook te maken.

Wat wanneer je reeds ervaring hebt met beleggen in aandelen?

Heb je reeds ervaring met beleggen in aandelen? Dan is de kans bijzonder groot dat je zal denken dat een cursus voor aandelen kopen voor jou niet langer een vereiste is. Dat is niet helemaal juist. Veel hangt daarbij uiteraard af van het soort cursus dat je gaat volgen. Wanneer we het aanbod met aandelen cursussen op de markt meer in detail gaan bekijken kunnen we daarbij namelijk enkele vaststellingen doen. Het gaat hierbij om de volgende:

 1. Niet alle cursussen verstrekken je louter en alleen theoretische informatie;
 2. Bepaalde aandelencursussen richten zich specifiek op de wat meer ervaren belegger;

Bovenstaande zaken zorgen er voor dat je dus ook wanneer je reeds ervaring hebt met beleggen in aandelen alsnog kan overwegen om een cursus te gaan volgen. Voor heel wat van de cursussen die bestaan geldt dan ook dat ze zich richten op bijvoorbeeld het verder uitdiepen van de bestaande kennis over aandelen waar een belegger over beschikt. Denk dus niet te snel dat het volgen van een cursus om te beleggen in aandelen niets voor jou is. De kans is namelijk in de praktijk zeer groot dat je er toch een aanzienlijke meerwaarde mee zal weten te realiseren. Dit niet in het minst wanneer je bijvoorbeeld graag een nieuwe beleggingsstrategie zou willen toepassen op jouw (aandelen)portefeuille.

Welke aandelencursus volgen?

Heb je besloten om een cursus beleggen in aandelen te gaan volgen? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat er op de markt best een aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Bij de keuze voor het type aandelencursus waar jij gebruik van gaat maken is het voornamelijk van belang om stil te blijven staan bij de volgende punten:

 1. Hoeveel budget heb je beschikbaar voor de aandelencursus?
 2. Ben je op zoek naar een praktijk- of een theoriegerichte cursus?
 3. Over hoeveel ervaring beschik je reeds met beleggen in aandelen?

Door aandacht te besteden aan de hierboven aangehaalde drie aandachtspunten zal je kunnen vaststellen dat je op een efficiënte manier het standaard aanbod met aandelencursussen op de markt kan filteren. Zo vindt je in geen tijd de weg naar de voor jou beste cursus!

Het volgen van een praktijkgerichte aandelencursus

Er worden door verschillende partijen ook aandelencursussen aangeboden die zich niet zozeer richten op de theorie, maar voornamelijk op de praktijk. Heel wat experts zijn het er dan ook met elkaar over eens dat je het beleggen in aandelen niet zozeer leert vanuit de theorie, maar wel vanuit de praktijk. Het volgen van een praktijkgerichte cursus voor aandelen zorgt er in de praktijk niet alleen voor dat je langer geboeid blijft, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat je meteen heel wat interessante trucjes aangeleerd zal krijgen. Ook leer je beter hoe de beurs in elkaar zit en welke mogelijkheden het beleggen in aandelen je allemaal biedt.

Het volgen een praktijkgerichte cursus voor aandelen kopen is de eerste keuze die je kan maken. Er bestaat echter ook nog een tweede optie. Het is namelijk eveneens mogelijk om er voor te kiezen om een demo-account aan te maken bij één of meerdere brokers die hun diensten aanbieden. Het aanmaken van een dergelijk account zorgt er voor dat je toegang krijgt tot het beleggersplatform in kwestie, maar dan wel zonder dat je daarvoor meteen met echt geld aan de slag moet gaan. We vertellen je in het volgende stukje graag precies waar je rekening mee moet houden bij het gebruikmaken van een gratis demo-account.

Hoe werkt een gratis demo-account en welke mogelijkheden biedt ze?

Er bestaat in de praktijk ook een alternatief voor het volgen van een cursus aandelen beleggen. Dat alternatief wordt geboden onder de vorm van het aanmaken van een gratis demo-account bij een broker. In eerste instantie lijkt dat misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. In principe zou elke beginnende of in ieder geval onervaren belegger deze keuze moeten maken. Een demo-account aanmaken bij een broker biedt je in de praktijk in principe zowat dezelfde mogelijkheden als een volwaardig account. De enige uitzondering hierop vormt het feit dat je geen echte winst kan maken. Daar tegenover staat uiteraard dat het werken met fictief geld er ook voor zorgt dat er geen verliezen geboekt kunnen worden.

Tijdens het volgen van een cursus aandelen beleggen is het altijd mogelijk dat je gebruik zal gaan maken van een platform waar je later niet meer mee zal beleggen. Dat hoeft in de basis geen probleem te zijn, maar het kan wel voor verwarring zorgen. Omwille van deze reden is het eigenlijk interessanter om meteen een demo-account aan te maken bij de broker waar je ook daadwerkelijk gebruik van wenst te gaan maken. Op die manier kan je stapsgewijs alle mogelijkheden van beleggen in aandelen ontdekken en ze later op de meest efficiënte wijze gaan toepassen met je zuurverdiende centen. Ook dit is in de praktijk dan ook zeker en vast een optie die je graag zal willen overwegen.

Is een cursus beleggen in aandelen volgen de moeite waard?

Voor het merendeel van de aandelencursussen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat er een bepaald bedrag voor moet worden betaald. Dat is natuurlijk iets wat veel beleggers niet echt fijn vinden. Zij gaan namelijk net beleggen om geld te kunnen verdienen en niet om geld te moeten investeren. Toch is dat wel degelijk wat het kopen of volgen een cursus aandelen is. Je gaat op die manier namelijk investeren in de kennis die er voor kan zorgen dat jij op termijn mooie rendementen zal weten te behalen met je aandelen. Voor heel wat mensen die gewoon een sprong in het diepe wagen met hun beleggingen geldt dat helemaal niet. Zij boeken immers net vaak verlies. Voorkom dit probleem door je in de praktijk goed te onderwijzen. Zo zal je altijd een mooi rendement in het vooruitzicht kunnen stellen.

Een gratis cursus aandelen kopen volgen? Ook dat kan!

Zou je wel graag een cursus willen volgen om je kennis over beleggen in aandelen te verbeteren? Wil je daarvoor echter toch liever geen geld uitgeven? In dat geval kan je er ook nog altijd voor kiezen om een gratis cursus te gaan volgen via het internet. Hierbij is het voornamelijk van belang om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 1. Volg alleen een aandelencursus van een ervaren en bekende belegger;
 2. Verstrek bij het volgen van een gratis cursus geen betaalgegevens;
 3. Wees je er van bewust dat de cursus mogelijks niet volledig gratis zal zijn;
 4. Lees eventueel ervaringen van mensen die de cursus al hebben gevolgd;

Heel wat gratis aandelencursussen die worden aangeboden op het internet zijn inhoudelijk eigenlijk niet goed of in ieder geval niet up 2 date. Wil je echt op een efficiënte manier leren hoe te beleggen in aandelen en wil je daarbij niets aan het toeval overlaten? Dan zal je kunnen vaststellen dat het volgen van een volwaardige cursus aandelen kopen toch het interessantst is. Zoals eerder reeds aangegeven is dit ook een investering in je eigen toekomst.