Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Informatie AirToken

AirToken is een cryptocurrency welke is ontwikkeld door een oud-medewerker van Google. In eerste instantie werd ze ontwikkeld om het gebruik van mobiel internet voor mensen overal ter wereld zo betaalbaar mogelijk te maken. Echter is ze inmiddels vooral geëvolueerd in de richting van een project waarbij speciale microfinancieringen kunnen worden verstrekt. Veel mensen hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om op de klassieke manier via een bank geld te lenen voor het betalen van belangrijke, vaste kosten. Daar brengt AirToken nu verandering in. Bovendien spreekt het voor zich dat het ook mogelijk is om met behulp van deze token snel en voordelig geld de wereld rond te sturen.

DEGIRO beleggen

Wat is AirToken precies?

AirToken werd in het leven geroepen als oplossing voor mensen die dringend nood hebben aan extra financiële middelen om hun vaste kosten te kunnen betalen. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld de elektriciteit- en waterfactuur, maar ook om de oprichtingskosten voor een nieuwe onderneming. Hoe groter de betrouwbaarheid is welke de gebruiker heeft opgebouwd (door gebruik te maken van de AirToken app), des te hoger de bedragen komen te liggen die geleend kunnen worden. Dit zorgt er voor dat een actief gebruik van de mobiele applicatie is vereist. Niet alleen maakt AirToken het mogelijk om microfinancieringen af te sluiten, bovendien hebben gebruikers ook de mogelijkheid om tegen een voordelige transactiekost geld de wereld rond te sturen. AirToken is een zogenaamde ERC20-token (op de Ethereum blockchain) waardoor ze niet alleen voordelig, maar ook erg snel is.

Waarom beleggen in AirToken?

Altijd meer mensen zijn op zoek naar alternatieve vormen van financiering. Dit kan te maken hebben met hun financiële geschiedenis, maar ook omdat ze gewoon helemaal geen vertrouwen hebben in de traditonele banken. In beide gevallen kunnen zij hun toevlucht zoeken in de dienst van AirToken. Deze maakt het namelijk mogelijk om voor belangrijke (vaste) kosten een microfinanciering te ontvangen. Voor heel wat partijen kan een dergelijke vorm van financiering de oplossing bieden. Hierdoor beschikt de AirToken zeker en vast over een bepaald potentieel. Of het dit potentieel ook waar zal weten te maken zal uiteraard de toekomst ons moeten leren. In ieder geval kan je bij beleggen in AirToken rekenen op de hieronder aangegeven voordelen:

  • Kredietnemers moeten een zekere betrouwbaarheid hebben opgebouwd in de app;
  • Toegankelijke, financiële oplossing voor opkomende markten;
  • Korte afbetalingstermijnen zorgen voor een aanhoudende bron van inkomsten;
  • Lage kosten voor het versturen van betalingen wereldwijd;

Wat zijn de nadelen van beleggen in AirToken?

Het mag duidelijk zijn dat er aan het gebruik van het AirToken systeem verschillende, niet onbelangrijke voordelen zijn verbonden. Toch moet het gezegd dat beleggen in deze cryptocurrency altijd een zeker risico met zich meebrengt. Dit geldt niet in het minst omwille van de niet onaanzienlijke concurrentie waar deze cryptocurrency mee af te rekenen krijgt. Het is namelijk zo dat AirToken absoluut niet het enige project is welke microfinancieringen mogelijk maakt, in tegendeel. Daarnaast is AirToken grotendeels afhankelijk van partijen uit financieel minder welstellende landen. Dit zorgt er voor dat de basis van het systeem niet erg betrouwbaar is. Bovendien is er een constante aanvraag van nieuwe kredieten vereist om het platform in leven te houden. Beleggen in AirToken mag dan wel enkele voordelen met zich meebrengen, ook de risico’s mogen absoluut niet uit het oog verloren worden.

Waarom speculeren op de AirToken prijs?

Zou je graag willen speculeren op de AirToken koers? Dat kan! In eerste instantie is het mogelijk om zelf eigenaar te worden van de zogenaamde AIR-tokens. Dit kan gebeuren door een bepaalde hoeveelheid van deze tokens te kopen bij één van de cryptocurrency exchanges die ze heeft opgenomen in haar aanbod. Beleggen in AIR-tokens op deze manier zorgt er voor dat je echt zelf de eigenaar wordt van de tokens waardoor je ze op eender welke manier terug kan verhandelen of er zelf mee aan de slag kan gaan uiteraard. Hoef jij niet echt eigenaar te worden van de AIR-tokens en wil je vooral graag speculeren op de AirToken prijs? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om te beleggen in AirToken met CFD’s.

Beleggen in AirToken door middel van CFD’s zorgt er voor dat je geen rekening meer moet houden met de technische vereisten die zijn verbonden aan deze cryptocurrency. Het enige wat er gebeurt is dat er wordt gespeculeerd op een bepaalde koerswijziging. Bovendien is het ook nog eens zo dat CFD’s veel heftiger reageren op wijzigingen in de koers wat er voor zorgt dat je binnen een korte tijdspanne mogelijks kan rekenen op een extra aantrekkelijk rendement. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat beleggen door middel van CFD’s extra risico’s met zich meebrengt.