Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Storjcoin

Vandaag de dag kiezen enorm veel mensen er voor om hun data niet langer lokaal op te slaan. In plaats daarvan kiezen ze voor een alternatieve oplossing in de cloud. Je data op deze manier opslaan brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee. Niet alleen is de data van overal ter wereld en op eender welk gewenst ogenblik bereikbaar, daarnaast is het ook nog eens zo dat een technisch probleem met je computer of laptop niet langer tot verlies van alle data hoeft te leiden. De cryptocurrency Storjcoin speelt handig in op de populariteit van cloud storage. Zij zorgt er dan ook door middel van haar blockchaintechnologie voor dat het opslaan van je data in de cloud nog nooit eerder zo veilig was.

DEGIRO beleggen

Wat doet Storjcoin precies?

We kunnen in principe stellen dat Storjcoin een platform is welke opslag in de cloud combineert met blockchaintechnologie en de cryptografische beveiliging die hiermee gepaard gaat. Het volledige, gedecentraliseerde karakter waar Storjcoin over beschikt zorgt er mede voor dat ze in theorie veel veiliger is dan de bekende alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Dit heeft alles te maken met het zogenaamde ‘sharding’ principe. Gedurende dit proces wordt er eigenlijk als het ware voor gezorgd dat de bestanden die je gaat uploaden in allemaal kleine stukjes worden gebroken. Vervolgens worden deze stukjes opgeslagen binnen het gedecentraliseerde netwerk. Alleen de houder van de private key kan er voor zorgen dat alle puzzelstukjes terug samenkomen zodat er terug één geheel kan worden gevormd.

Bovendien geldt dat er ook bij Storjcoin net zoals bij Bitcoin sprake is van een peer-to-peer betaalsysteem. Storjcoin beschikt bovendien over een belangrijke overeenkomst met het bekende ‘FileZilla’. Storj lanceerde ook de speciale ‘STORJ DriveShare’ applicatie. Deze software maakt het voor iedereen die over een internetverbinding en een beetje vrije ruimte op een harde schijf beschikt mogelijk om deze ruimte als het ware te verhuren. In ruil voor het verhuren van deze ruimte wordt er een vergoeding ontvangen onder de vorm van Storj-tokens. Dit maakt van Storjcoin een zeer toegankelijke cryptocurrency welke over een voor veel partijen potentieel interessante business beschikt.

De voordelen van beleggen in Storjcoin

Heel wat cryptocurrencies die op de markt zijn gelanceerd beschikken slechts over een plan. Zo’n plan kan op het eerste zicht best interessant zijn, maar ze kan pas echt een belangrijke meerwaarde realiseren op het ogenblik dat ze ook echt in de praktijk kan worden omgezet. Net hier strandt het jammer genoeg voor menig aantal projecten. Dat geldt niet voor Storjcoin. Deze cryptocurrency heeft een echte business welke voor heel wat partijen een interessante meerwaarde kan betekenen. De voordelen van Storjcoin zijn in ieder geval de volgende:

  • Storjcoin is een nog veiligere oplossing voor wat opslag in de cloud betreft;
  • Toegankelijk systeem welke voor veel partijen een meerwaarde kan bieden;
  • Geld verdienen door het eenvoudig verhuren van vrije ruimte op een harde schijf;

De nadelen van beleggen in Storjcoin

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar voordelen zijn verbonden aan beleggen in Storjcoin. Je moet er als investeerder dan ook altijd rekening mee houden dat je gaat investeren in een uitermate volatiele markt. Dit betekent dat er nooit sprake is van een kapitaalgarantie op de investeringen die je doet. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat Storjcoin dient op te boxen tegen tal van verschillende, gevestigde namen uit de sector. Denk hierbij niet alleen aan Dropbox, maar ook aan bijvoorbeeld OneDrive. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of deze gedecentraliseerde oplossing de strijd op de lange termijn zal winnen. Bovendien bestaat uiteraard ook altijd het risico dat er ook binnen de cryptomarkt nog een andere partij met een gedecentraliseerde oplossing komt. Ook deze zou een mogelijke, positieve koersevolutie van Storjcoin deels in de weg kunnen staan.

Waarom speculeren op de Storjcoin prijs?

Speculeren op een interessante boost in Storjcoin koers kan op meerdere manieren gebeuren. In eerste instantie is het mogelijk om gewoon over te gaan tot het kopen van STORJ-tokens. Dit kan gebeuren bij één van de verschillende cryptocurrency exchanges die deze token hebben opgenomen in hun aanbod. Dat is echter niet alles. Voor veel mensen is op deze manier beleggen in Storjcoin op technisch vlak misschien wel een beetje te complex. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om te gaan beleggen in Storjcoin door middel van zogenaamde CFD’s. In dit geval wordt je dan weliswaar geen eigenaar van de tokens, maar je speculeert gewoon op wijzigingen die optreden in de koers. Je  dient er wel rekening mee te houden dat deze vorm van beleggen omwille van het volatiele karakter van cryptocurrencies nog wat extra risico’s met zich meebrengt. Daar staat echter wel tegenover dat ook de potentiële winst die kan worden gerealiseerd een flink stuk hoger is gelegen.

storjcoin