Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Informatie Litecoin

Litecoin is een cryptocurrency welke net als haar grote broer Bitcoin gebruik maakt van de blockchain. Daar waar vaak naar Bitcoin wordt verwezen als zijnde het goud van de cryptomarkt geldt voor Litecoin dat er vaak naar wordt verwezen als het virtuele edelmetaal zilver. Litecoin verscheen met haar LTC-token op de markt in het jaar 2011, dus 2 jaar nadat Bitcoin werd gelanceerd. Litecoin is bovendien een project van Charlie Lee, een voormalige technisch medewerker van de internetgigant Google. Litecoin heeft zichzelf vanaf het begin vooral geprofileerd als zijnde een voordeliger alternatief voor Bitcoin. Dit heeft er voor gezorgd dat menig aantal beleggers interesse hebben om op de Litecoin koers te speculeren.

DEGIRO beleggen

Grote gelijkenissen met Bitcoin

Litecoin is net als Bitcoin in eerste instantie vooral op de markt gelanceerd als zijnde een gedecentraliseerde, virtuele munteenheid. Haar systeem vertoont dan ook zeer grote gelijkenissen met deze van Bitcoin. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat Litecoin vanaf haar ontstaan over enkele niet onbelangrijke voordelen beschikte ten opzichte van Bitcoin. Zo was er sprake van een blokgeneratie van om de 2,5 minuten. Voor de Bitcoin blockchain geldt dat dit slechts om de 10 minuten gebeurt. Een ander niet onbelangrijk verschil tussen beide cryptovaluta’s is terug te vinden in het feit dat het minen van Bitcoin een enorme kracht vergt van de grafische kaarten. Voor Litecoin geldt dat vooral het RAM geheugen een belangrijke functie vertegenwoordigt.

Sneller en voordeliger dan Bitcoin

Speculeren op de Litecoin prijs wordt door veel beleggers als potentieel zeer interessant aanzien omdat Litecoin toch over enkele niet onbelangrijke en vooral zeer praktische voordelen beschikt ten opzichte van de nummer één cryptocurrency. In eerste instantie worden transacties die worden uitgevoerd met Litecoin doorgaans (veel) sneller uitgevoerd, maar daarnaast liggen ook de kosten voor het uitvoeren van een transactie met de LTC-token lager. Dit zorgt er voor dat er absoluut het nodige potentieel schuilt in de Litecoin koers. Echter is en blijft Litecoin uiteraard een cryptocurrency waardoor risico’s nooit uitgesloten kunnen worden.

Waarom beleggen in Litecoin?

Litecoin is zonder enige twijfel naast Bitcoin één van ’s werelds bekendste cryptocurrencies. Bovendien heeft haar reputatie als voordelige token de cryptovaluta door de jaren heen absoluut geen windeieren gelegd op vlak van populariteit, in tegendeel. Ben je van plan om te beleggen in Litecoin? In dat geval kan je alvast rekenen op de volgende voordelen:

  1. Litecoin beschikt over een aanzienlijke bekendheid en populariteit;
  2. Er bestaan slechts 84.000.000 LTC-tokens, wat aan de lage kant is;
  3. Litecoin is niet alleen sneller, maar ook voordeliger dan Bitcoin;
  4. Litecoin wordt aanzien als het zilver van de cryptomarkt;

Welke nadelen brengt beleggen in Litecoin met zich mee?

Het staat vast dat de oprichter van Litecoin, namelijk Charlie Lee een verstandig en bovendien ook ervaren man is. Daar staat echter tegenover dat hij wel erg actief is op social media en niet om een controversiële uitspraak verlegen zit. In het verleden liet Lee bijvoorbeeld al optekenen al zijn LTC-tokens van de hand te hebben gedaan, zo gezegd om belangenvermenging tegen te gaan. Het hoeft echter niet gezegd te worden dat het bijzonder vreemd is dat de oprichter van een cryptocurrency er voor kiest om diens volledige holding op een zeker ogenblik van de hand te doen. Het toch min of meer controversiële karakter van Charlie Lee kan er in de praktijk niet zelden voor zorgen dat het vertrouwen in Litecoin bepaalde klappen te verduren krijgt. Bovendien lijkt het er ook naar uit te zien dat de technische verbeteringen slechts in een traag tempo worden doorgevoerd. Het spreekt voor zich dat ook dit het potentieel van de Litecoin koers op termijn kan ondermijnen.

Hoe speculeren op de Litecoin koers?

Zou jij ook graag willen speculeren op de Litecoin koers? In dat geval is het interessant om te weten dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. De eerste mogelijkheid waarover je beschikt is LTC-tokens kopen bij één van de verschillende cryptocurrency exchanges die er voor hebben gekozen om deze cryptocurrency te listen. In dit geval wordt je echter zelf de eigenaar van de tokens waardoor je ook volledig zelf verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld het veilig opslaan van de tokens. Wil je hier geen omkijken naar hebben en gewoon optimaal kunnen profiteren van de evolutie die de LTC koers doormaakt? In dat geval is er op de markt ook nog een andere mogelijkheid terug te vinden welke je kan overwegen.

Buiten het gewoon kopen van LTC-tokens is het namelijk eveneens een mogelijkheid om te speculeren op de Litecoin prijs door middel van zogenaamde CFD’s. Let wel, deze beleggingsproducten staan er om bekend zeer risicovol te zijn. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat elke wijziging in koers nog eens extra wordt versterkt door het karakter van de CFD’s. Ben je echter niet bang om een extra risico te nemen en wil je zo optimaal mogelijk kunnen profiteren van een bepaalde koerswijziging die wordt gerealiseerd? In dat geval is speculeren op de Litecoin koers met CFD’s het overwegen zeker en vast waard.