Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Informatie IOTA

Een gouden regel onder beleggers is dat het altijd belangrijk is om een zo optimaal mogelijke spreiding te voorzien. Alleen op deze manier kan je een slecht presterende investering compenseren met een andere belegging die je hebt gedaan. Dit geldt ook voor mensen die willen investeren in cryptocurrencies. Mede omwille van deze reden kan het de moeite waard zijn om een belegging in het cryptoproject IOTA te overwegen. Ondanks het feit dat het hier gaat om een cryptoproject is het zo dat IOTA geen gebruik maakt van de blockchain. In plaats daarvan gebruikt ze een protocol genaamd ‘Tangle’. Dit protocol staat er om bekend heel wat interessante voordelen met zich mee te brengen welke niet van toepassing zijn bij de blockchain. Op vlak van diversificatie van je beleggingsportefeuille kan dit dus mogelijks een interessante beleggingsopportuniteit zijn om naar te kijken.

DEGIRO beleggen

Wat is IOTA (MIOTA) precies?

IOTA is een technologie welke eigenlijk in het bijzonder in het leven is geroepen om te functioneren binnen het zogenaamde ‘Internet of Things’. Het gaat hierbij om een soort van netwerk waar toestellen op zijn aangesloten die met elkaar kunnen communiceren. Het doel van dergelijke toestellen is om het leven van de mens nog eenvoudiger te maken. In principe zullen alle IoT toestellen ‘slimme’ systemen zijn die bepaalde handelingen automatisch zullen uitvoeren. Blijkt bijvoorbeeld dat het fruitstap in de koelkast op is? Dan is het mogelijk dat de koelkast deze automatisch gaat bijbestellen. Het spreekt echter voor zich dat een dergelijke bestelling ook moet worden betaald en net daar komt IOTA om de hoek kijken.

De IOTA technologie zorgt er binnen het IoT voor dat betalingen niet alleen op een veilige, maar bovendien ook op een voordelige en snelle manier kunnen worden uitgevoerd. Het spreekt namelijk voor zich dat gebruikers van Internet of Things toestellen de zekerheid zullen willen hebben dat hun bestellingen op een correcte manier worden betaald. Daar kan IOTA voor zorgen. Ook hierbij is het van belang dat IOTA er voor heeft gekozen om gebruik te maken van het Tangle protocol. Dit niet alleen omdat ze over een veel grotere schaalbaarheid beschikt, maar ook omdat de transactiekosten gewoon veel lager liggen in vergelijking met blockchainprojecten. Het is algemeen bekend dat de miners vergoeding er bij blockchainprojecten vaak voor zorgt dat het uitvoeren van nano- en microbetalingen aanzienlijk wordt bemoeilijkt. Dat is met IOTA geen enkel probleem.

Voordelen van speculeren op de IOTA prijs

Dat IOTA er doelbewust voor heeft gekozen om geen gebruik te maken van de blockchain, maar wel van het Tangle protocol heeft ze geen windeieren gelegd. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat zowel gebruikers als beleggers in IOTA steevast kunnen rekenen op verschillende, interessante voordelen. Deze kunnen speculeren op de MIOTA-koers mogelijks de moeite waard maken. Het gaat hierbij in ieder geval om de volgende voordelen:

  • IOTA kan vanwege het Tangle protocol een mooie vorm van diversificatie zijn;
  • IOTA heeft een concreet gebruiksvlak binnen het Internet of Things;
  • Er zijn geen miners vergoedingen te betalen bij het gebruik van IOTA;
  • Transacties kunnen op een betrouwbare en snelle manier worden afgehandeld;

Nadelen van beleggen in IOTA (MIOTA)

Het belangrijkste nadeel welke schuil gaat in IOTA is uiteraard het feit dat ze volledig is gericht op het Internet of Things. Dit zorgt er voor dat haar potentieel hier volledig van afhankelijk is. Gaat het fout met het Internet of Things, bijvoorbeeld omdat er te weinig interesse voor is, dan zal ook IOTA mee ten onder gaan. Daarnaast is het ook helemaal geen vereiste voor systemen die op het Internet of Things zijn aangesloten om hun transacties via IOTA te laten verlopen. Vanuit deze hoek kan er dus (de komende jaren) nog heel wat concurrentie komen. Een laatste nadeel heeft betrekking tot één van de grootste voordelen van IOTA en het Tangle protocol. Het gaat hierbij uiteraard om het feit dat er geen sprake is van een miners vergoeding. Dit is natuurlijk zeer interessant voor de gebruiker, maar daar staat wel tegenover dat er geen sprake is van een echte motivatie voor gebruikers van het netwerk. Haar evolutie is dan ook eigenlijk volledig afhankelijk van de ‘goodwill’ van de partijen die van IOTA gebruik gaan maken. Bij tegenvallende interesse kan dat de groei van het netwerk hypothekeren.

Hoe speculeren op de IOTA koers?

Ben jij wel overtuigd van het potentieel dat schuil gaat in IOTA en zou je dan ook graag willen speculeren op de IOTA prijs? Dat is perfect mogelijk en wel op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld gewoon overgaan tot het kopen van MIOTA-tokens. Deze tokens kunnen worden aangekocht bij één van de verschillende cryptocurrency exchanges die ze aanbieden. Dat is echter niet de enige mogelijkheid die wordt aangeboden. Veel mensen willen dan ook graag kunnen genieten van het potentieel dat IOTA en haar MIOTa-token met zich meebrengen, maar dan wel zonder dat ze allerhande complexe handelingen moeten uitvoeren. Geldt dat ook voor jou en ben je niet bang om een beetje extra risico te nemen? Dan kunnen ook IOTA CFD’s het overwegen zeker en vast waard zijn.