Informatie Monero
Eén van de grootste misverstanden die er bestaan met betrekking tot cryptocurrencies is dat ze volledig anoniem zijn. Op het ogenblik dat je er voor kiest om een betaling uit te voeren met Bitcoin (of een andere niet-privacy coin) is het in principe altijd mogelijk om de oorsprong van de transactie (en de ontvanger) te achterhalen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de blockchain een grootboek is welke publiekelijk toegankelijk is. Dit betekent dat de inhoud van het grootboek ten allen tijde kan worden opgevraagd. Toch betekent dit niet dat transacties die gebeuren met cryptocurrencies niet volledig anoniem kunnen gebeuren. Monero weet zich bijvoorbeeld te onderscheiden van de andere cryptomunten door honderd procent (financiële) anonimiteit te garanderen. Het veelvuldige gebruik als privacy coin zorgt er voor dat speculeren op de Monero prijs voor heel wat beleggers het overwegen waard is.
Monero, een honderd procent privacy coin
Het belangrijkste verschil tussen Monero en een andere cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoin is terug te vinden in de bijzondere technologie waar gebruik van wordt gemaakt. De technologie van Monero zorgt er namelijk voor dat het mogelijk wordt om transacties uit te voeren waarbij de data volledig anoniem wordt gemaakt. Dit betekent dat zowel de verzender als de ontvanger worden afgeschermd, maar ook de exacte details van de transactie zelf. Op deze manier maakt Monero het in principe meer dan eender welke andere cryptovaluta mogelijk om de financiële privacy van diens gebruikers te waarborgen.
Om de inhoud van de transacties af te schermen van de buitenwereld maakt Monero gebruik van zogenaamde ‘Ring Signatures’. Deze zorgen er voor dat de publieke encryptiesleutels van de gebruikers door elkaar worden gehaald. Vervolgens gaan verschillende publieke sleutels van meerdere gebruikers door diverse ringen in de blockchain. Dit zorgt er voor dat de transacties onmogelijk getraceerd kunnen worden. De onderliggende technologie van Monero is bovendien in de praktijk ook nog heel wat breder inzetbaar. Zo zou ze bijvoorbeeld eveneens perfect gebruikt kunnen worden om vertrouwelijke data geheim te houden. In het bijzonder kan er hierbij worden gekeken in de richting van de communicatie tussen bijvoorbeeld Internet of Things toestellen. Een dergelijke toepassing zou de XMR-koers wellicht goed kunnen doen.
Waarom beleggen in Monero?
Het privacy anonieme karakter van Monero zorgt er voor dat deze cryptocurrency bij heel wat mensen over de hele wereld een niet onaanzienlijke populariteit geniet. Het feit dat ze populair is op het zogenaamde ‘dark web’ heeft haar reputatie uiteraard op niet onaanzienlijke wijze beïnvloed, maar dat maakt het potentieel er niet minder op. Heel wat mensen vinden het belangrijk dat ze kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke financiële privacy. Zij vinden precies datgene wat ze zoeken terug in Monero. Dit maakt dat er waarschijnlijk altijd vraag zal zijn naar een dergelijke cryptovaluta. Uiteraard zijn er op dit vlak geen garanties te geven, maar het maakt speculeren op de Monero prijs wel iets wat je als belegger kan overwegen.
Welke nadelen brengt beleggen in Monero met zich mee?
Monero is een privacy coin. Dit zorgt er voor dat ze onder meer veelvuldig wordt ingezet op het zogenaamde ‘dark web’. Dit kan voor menig aantal beleggers ethisch onverantwoord zijn. Dit maakt dat lang niet iedereen er uiteindelijk voor zal willen kiezen om een deel van zijn of haar kapitaal in Monero te investeren. Daarnaast is het ook zo dat Monero niet de enige privacy coin is welke er op de markt is terug te vinden. Het gaat hierbij om eveneens bekende namen zoals Dash, Zcash, Verge en PIVX. Toch moet het gezegd dat Monero over het algemeen over de meeste bekendheid beschikt als privacy coin. In ieder geval, voordat je gaat speculeren op de Monero prijs spreekt het voor zich dat je altijd rekening zal willen houden met deze potentiële nadelen. Zo voorkom je mogelijks vervelende verrassingen.
Hoe beleggen in Monero?
Wil jij ook je voordeel kunnen doen met veranderingen in de Monero prijs? Ben je bijgevolg ook geïnteresseerd om te beleggen in XMR-tokens? In dat geval is dit mogelijk op verschillende manieren. De eerste manier heeft betrekking tot het zelf kopen van deze tokens. Monero is een populaire cryptocurrency waardoor ze verhandelbaar is bij een groot aantal verschillende cryptocurrency exchanges. Dit bovendien ook nog eens door middel van verschillende handelsparen. Door op deze manier XMR-tokens te kopen wordt je volledig eigenaar van de tokens in kwestie. Deze optie is geschikt voor zowel korte als lange termijn investeringen.
Wil jij liever gewoon speculeren op de Monero koers zonder dat je daarvoor echt XMR-tokens dient te kopen? Ook dat is mogelijk. Dit kan namelijk gebeuren door middel van zogenaamde CFD’s. Bovendien brengt beleggen in deze CFD’s als extra voordeel met zich mee dat eventuele koerswijzigingen een nog grotere impact hebben dan standaard reeds het geval is. Dit zorgt er voor dat je op korte termijn met je Monero belegging zeer mooie rendementen kan behalen. Let wel, ook het tegenovergestelde kan gebeuren. De kans bestaat ook altijd dat de koers aanzienlijk daalt waardoor je met een aanzienlijk verlies wordt geconfronteerd.