Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Informatie NEO

NEO is een blockchain evenals digitale valuta welke op de markt werd gelanceerd door het Chinese bedrijf ‘Onchain’. Het bedrijf is gevestigd in Shanghai en had er in eerste instantie voor gekozen om haar cryptocurrency op de markt te zetten onder de naam ‘Antshares’. Het was pas op 24 juli 2017 dat de huidige naam ‘NEO’ aan het platform werd toegekend. Eén van de opvallendste eigenschappen van NEO is dat ze zogenaamde smart contracts ondersteunt. Deze slimme contracten kregen op de NEO blockchain de naam ‘NeoContracts’, maar vertegenwoordigen in principe dezelfde functie als de smart contracts op de Ethereum blockchain. Het is dan ook weinig verrassend dat er sinds jaar en dag naar NEO wordt verwezen als zijnde ‘het Ethereum van China’.

DEGIRO beleggen

Wat is NEO?

NEO is dus een cryptocurrency welke werd gelanceerd door een Chinese partij. Dit brengt een niet onbelangrijk voordeel met zich mee voor het project. Het is namelijk algemeen bekend dat Westerse bedrijven het vaak bijzonder moeilijk hebben om voet aan de grond te krijgen in China. Dit geldt niet alleen voor de zoekgigant Google, maar ook voor sociale netwerken waaronder bijvoorbeeld Facebook. Daar tegenover staat dat enkele Chinese bedrijven zoals bijvoorbeeld Huawei, Alibaba en Baidu inmiddels zijn uitgegroeid tot enkele van de grootste ter wereld. Door de focus te leggen op de Chinese markt weet NEO dus met andere woorden een zeer specifieke (en grote) doelgroep aan te spreken welke voor heel wat andere bedrijven zo goed als onbereikbaar is. Dit geeft beslist heel wat potentieel aan de koes van NEO.

Dividend in de vorm van GAS-tokens

Een extra potentieel interessante reden om te investeren in NEO heeft betrekking tot het feit dat eigenaars van NEO-tokens aanspraak kunnen maken op zogenaamde GAS-tokens. Deze GAS-tokens worden toegekend als een vorm van dividend waardoor er zomaar nog een extra rendement kan worden geboekt bovenop een mogelijke stijging van de NEO koers. Om de GAS-tokens te kunnen claimen volstaat het om gewoon regelmatig in een wallet op een knopje te klikken. In tegenstelling tot bij andere cryptocurrencies hoeft de wallet dus niet permanent open gehouden te worden voor het verkrijgen van deze GAS-tokens.

Waarom beleggen in NEO?

Speculeren op de NEO prijs is interessant omwille van tal van verschillende redenen. Niet alleen is er de support die de cryptocurrency ontvangt vanuit de Chinese markt, daarnaast beschikt ze zelfs over enkele concrete voordelen ten opzichte van Ethereum. Binnen het netwerk van Ethereum zijn programmeurs immers verplicht om de speciale programmeertaal ‘Solidity’ te leren. Dit geldt echter niet voor NEO. NeoContracts kunnen dan ook worden geschreven in tal van verschillende programmeertalen. Denk op dit vlak niet alleen aan C#, VB.Net en F#, maar ook aan Java en Kotlin. Daarnaast is het geen geheim dat er naarstig wordt gewerkt aan de ondersteuning van nog meer programmeertalen. In ieder geval hebben we nog eens alle voordelen op een rijtje gezet welke zijn verbonden aan in NEO beleggen.

  • NEO richt zich in het bijzonder op de zeer interessante, Chinese markt;
  • Investeerders in NEO ontvangen dividend onder de vorm van GAS-tokens;
  • Programmeurs zijn bij NEO niet gebonden aan een specifieke programmeertaal;
  • Het NEO-platform biedt ondersteuning voor smart contracts;

Met welke nadelen dient er rekening te worden gehouden?

Speculeren op de NEO koers is rekening houdende met de hierboven aangegeven voordelen dus potentieel erg interessant. Dit neemt echter niet weg dat er ook rekening dient te worden gehouden met enkele niet onbelangrijke nadelen waar je mee geconfronteerd kan worden. Het feit dat NEO zich richt op de Chinese markt is inderdaad in zekere zin een voordeel, maar er gaat ook een niet onbelangrijk risico in schuil. Het is immers zo dat de Chinese markt er om bekend staat behoorlijk weigerachtig te staan tegenover cryptocurrencies. Deze afkeer lijkt vooralsnog niet te zijn gekant tegen NEO, maar daar kan in de toekomst nog altijd verandering in komen. Mocht dat op een zeker ogenblik gebeuren, dan spreekt het voor zich dat dit de NEO prijs aanzienlijk kan gaan beïnvloeden. Dit is dan ook beslist iets waar je als investeerder in de cryptocurrency NEO rekening mee zal willen houden.

Hoe speculeren op de NEO koers?

Zie jij een aantrekkelijk potentieel in NEO en wil je daarom graag speculeren op de NEO koers? Dan beschik je over verschillende manieren om dit te doen. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat je gewoon over kan gaan tot het kopen van een bepaalde hoeveelheid aan NEO-tokens. Dit is potentieel interessant omdat je op deze manier aanspraak kan maken op het dividend dat wordt toegekend onder de vorm van GAS-tokens. Hoef je dit dividend niet perse te ontvangen, maar wil je wel optimaal kunnen profiteren van eventuele wijzigingen in de NEO koers? In dat geval kan ook beleggen met behulp van CFD’s in NEO het overwegen waard zijn. In dit geval is het wel zo dat je niet echt eigenaar zal worden van de NEO-tokens. In plaats daarvan profiteer je wel optimaal van een mogelijke stijging (of daling) van de koers van NEO. Voor beleggers die graag willen speculeren op de NEO prijs zonder dat ze daarbij rekening moeten houden met de technische eisen zijn CFD’s het overwegen zeker waard.