Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Informatie Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een decentraal betaalsysteem welke is ontstaan als een afsplitsing van de originele Bitcoin cryptocurrency. De zogenaamde ‘hard fork’ zorgde er voor dat elke investeerder in Bitcoin na de hard fork hetzelfde aantal Bitcoin Cash (BCH) tokens ontving. De afsplitsing van Bitcoin Cash van de originele Bitcoin blockchain kwam er nadat er onenigheid was ontstaan over het vergroten van de schaalbaarheid van Bitcoin. Deze discussie was terecht, want de beperkte schaalbaarheid van Bitcoin had er niet alleen voor gezorgd dat transacties aanzienlijk duurder werden, daarnaast duurde het ook altijd langer om ze te kunnen verwerken. De aantrekkelijke snelheid en de lagere kosten van Bitcoin Cash maken het een potentieel interessante cryptocurrency om in te investeren.

DEGIRO beleggen

Wat is Bitcoin Cash?

In principe was de volledige community achter Bitcoin het er wel over eens dat er iets moest worden gedaan aan de schaalbaarheid van de Bitcoin blockchain. Dit was dan ook niet de reden voor de afsplitsing van Bitcoin Cash. De reden voor de vork had vooral betrekking tot de manier waarop het vergroten van de schaalbaarheid moest gebeuren. Het merendeel van de trouwe Bitcoin community wou dit namelijk vooral realiseren door de komst van SegWit2x. Het resterende deel bleek hier echter maar weinig vertrouwen in te hebben. Zij wilden de schaalbaarheid vergroten door de blok een groter formaat van 8 MB te geven. Op deze manier ontstond de Bitcoin Cash hard fork met de BCH-token. Buiten de grotere blokgrootte en het ontbreken van SegWit2x om is Bitcoin Cash in principe gewoon gelijk aan de oorspronkelijke Bitcoin. Dit is zeker iets om rekening mee te houden indien je wenst te speculeren op de Bitcoin Cash prijs.

Waarom speculeren op de Bitcoin Cash koers?

Het mag duidelijk zijn dat het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash is terug te vinden in de manier waarop men probeert om de schaalbaarheid van de blockchain van beide cryptoprojecten te vergroten. Het resultaat is echter bij allebei de projecten hetzelfde gebleken. Dit zorgt er voor dat speculeren op Bitcoin in zekere zin ook een beetje gelijk staat aan speculeren op Bitcoin Cash en omgekeerd. Dit gezegd zijnde is het als potentiële belegger in BCH-tokens wel een aanrader om rekening te houden met de volgende voordelen:

  • Met de BCH-token stuur je snel en voordelig geld naar overal ter wereld;
  • Er gaat een grote en trouwe community schuil achter Bitcoin Cash;
  • De schaalbaarheid van Bitcoin Cash is niet afhankelijk van SegWit2x;
  • Betalingen gebeuren zonder tussenkomst van een derde partij;

Welke nadelen zijn er verbonden aan Bitcoin Cash?

Buiten de aangehaalde voordelen die zijn verbonden aan investeren in Bitcoin Cash moet het ook gezegd dat er enkele niet onbelangrijke nadelen bestaan waar je graag rekening mee zal willen houden. Een niet onbelangrijk nadeel is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat Bitcoin Cash lang niet de hoeveelheid aan support geniet van de oorspronkelijke Bitcoin. Dit is ook terug te zien in het actuele 24-uursvolume welke door beide cryptomunten wordt gerealiseerd. Dat is echter nog niet alles. Inmiddels heeft Bitcoin Cash ook alweer een hard fork gehad onder de vorm van ‘Bitcoin SV’. Deze hard fork is bijzonder hard verlopen waardoor het vertrouwen in Bitcoin Cash bij menig aantal (potentiële) investeerders een deuk heeft opgelopen. Speculeren op de prijs Bitcoin Cash mag dan potentieel interessant zijn, je moet je er wel altijd bewust van zijn dat dit niet de oorspronkelijke Bitcoin is.

Hoe speculeren op de Bitcoin Cash prijs?

Heb jij wel vertrouwen in Bitcoin Cash en zou je bijgevolg graag willen speculeren op de Bitcoin Cash koers? In dat geval zal je een keuze moeten maken uit de twee verschillende mogelijkheden die tegenwoordig op de markt voor handen zijn. Allereerst zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om over te gaan tot het kopen van een bepaalde hoeveelheid aan BCH-tokens. Op deze manier kan je er voor kiezen om aan dagtraden te doen, maar je kan ze ook aanzien als een investering voor de lange(re) termijn. Je moet er in dit geval wel rekening mee houden dat je, je BCH-tokens op een veilige manier kan opslaan.

Ben jij iemand die vooral op korte termijn wil speculeren op de Bitcoin Cash prijs en wil je optimaal kunnen profiteren van eventuele koerswijzigingen? In dat geval kan je ook overwegen om te speculeren op de koers Bitcoin Cash door middel van zogenaamde CFD’s. In dit geval hoef je geen rekening te houden met het aanmaken van een bepaalde wallet en kan je meteen genieten van elke wijziging die de koers van Bitcoin Cash doormaakt. Let wel, door te beleggen in Bitcoin Cash CFD’s dien je altijd rekening te houden met een mogelijks kapitaalverlies. Je kan dus met andere woorden op korte termijn erg veel geld verdienen, maar ook verliezen.