Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

ripple aandelen

Informatie Ripple (XRP)

Ripple is een beetje een vreemde eend in de bijt. Kenmerkend voor cryptocurrencies is namelijk dat ze bijna altijd over een gedecentraliseerd karakter beschikken. Dat geldt niet voor Ripple’s XRP-token. Op het eerste zicht is dat opvallend, maar anderzijds zorgt de doelstelling van het achterliggende bedrijf Ripple er voor dat de XRP-token in principe helemaal niet gedecentraliseerd kan zijn. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat het bedrijf samenwerkingsverbanden aan gaat met niet alleen banken, maar ook andere financiële instellingen. Onder meer Santander, de Reise Bank evenals de Bank of America maken reeds gebruik van de Ripple technologie. De algemene verwachting is dat altijd meer (internationaal opererende) banken dit voorbeeld zullen gaan volgen.

DEGIRO beleggen

Snellere en voordeligere internationale transacties

Door gebruik te maken van de  diensten van Ripple kunnen banken en financiële instellingen in principe rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie wordt het namelijk niet alleen veel sneller om internationale transacties uit te voeren, daarnaast wordt het ook voordeliger. Op het ogenblik dat er binnen het klassieke financiële stelsel een internationale transactie wordt uitgevoerd gebeurt dit niet rechtstreeks tussen bank A en bank B. Dit is in het bijzonder niet het geval wanneer er sprake is van een wissel in munteenheid. Een klassiek voorbeeld is een bankoverschrijving die in euro’s wordt gedaan, maar uiteindelijk in ponden moet aankomen. Om een dergelijke transactie te kunnen uitvoeren wordt er gebruik gemaakt van speciale nostro en vostro accounts, met andere woorden bankrekeningen bij een andere bank in de plaatselijke munteenheid.

Elke stap welke dient te worden gemaakt bij het uitvoeren van een internationale betaling brengt binnen het klassieke systeem niet alleen heel wat tijd, maar ook kosten met zich mee. Dit probleem wordt door Ripple de wereld uit geholpen door middel van haar blockchain technologie. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om in real-time cryptografisch beveiligde transacties uit te voeren. Tijdens het uitvoeren van een dergelijke transactie wordt valuta A naar valuta B omgezet door middel van de eigen XRP-token van Ripple. Dit maakt speculeren op de XRP eur koers mogelijks de moeite waard.

De voordelen van Ripple aandelen (XRP)

Voordat je er voor zal kiezen om te investeren in Ripple spreekt het voor zich dat je even goed zal willen kijken naar alle voordelen die er aan investeren in deze cryptocurrency zijn verbonden. De belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen zijn:

  1. Ripple heeft in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies nu al een echte business;
  2. Het gecentraliseerde karakter biedt in zekere zin wat meer veiligheid;
  3. De XRP-token vervult een belangrijke functie binnen één van de systemen van Ripple;
  4. Het bedrijf heeft reeds meer dan 200 overeenkomsten afgesloten;

Belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat ondanks het gecentraliseerde karakter van de XRP-token het hierbij niet gaat om een soort van aandeel in het bedrijf Ripple. In principe zou Ripple er dus op eender welk ogenblik voor kunnen kiezen om de XRP-token uit haar systemen te schrappen. Ondanks het feit dat dit theoretisch dus kan (en een punt is om rekening mee te houden) lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf dit snel gaat doen. Dit uiteraard omwille van vrij voor de hand liggende redenen.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Er kunnen dus heel wat potentieel interessante voordelen verbonden zijn aan het doen van een investering in Ripple. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook enkele potentiële nadelen zijn om rekening mee te houden. Hoe je het namelijk ook draait of keert, XRP blijft een cryptocurrency. Dit betekent dat ze deel uitmaakt van een volatiele markt waar niet onaanzienlijke risico’s aan zijn verbonden. Op het ogenblik dat je kapitaal investeert in Ripple (XRP) is dit dus nooit zonder risico, in tegendeel. Daarnaast is er ook nog het feit dat de XRP-token in principe niet noodzakelijkerwijs gebruikt dient te worden.

De XRP-token is de standaard token van het bedrijf Ripple. Het spreekt dan ook voor zich dat het bedrijf haar partners vaak aanstuurt om gebruik te maken van deze token. Echter is dit geen absolute must. Op het ogenblik dat een bank of een financiële instelling er voor kiest om weliswaar gebruik te maken van de technologie van Ripple, maar dan wel met behulp van bijvoorbeeld een eigen token is dat perfect mogelijk. Dit is toch een punt om rekening mee te houden. Indien Ripple er ooit voor kiest om de ondersteuning van de XRP-token stop te zetten, dan is de kans groot dat de XRP koers aanzienlijke klappen te verduren zal krijgen.

Hoe speculeren op de XRP koers?

Ben je geïnteresseerd om te beleggen in Ripple (XRP)? In dat geval is het goed om te weten dat je dit op twee verschillende manieren kan doen. In eerste instantie is het natuurlijk mogelijk om bij een cryptocurrency exchange gewoon over te gaan tot het kopen van een bepaalde hoeveelheid aan XRP-tokens. Je moet er evenwel rekening mee houden dat er voor het veilig opslaan van deze tokens een wallet dient te worden aangemaakt welke 20 XRP kost. Wil je, je helemaal niets van deze technische zaken hoeven aan te trekken? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om te beleggen in Ripple met behulp van CFD’s. Op deze manier benut je nog meer de potentiële stijgingen die de XRP eur koers kan laten optekenen.

ripple aandelen