Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Elke valuta die op de markt is terug te vinden beschikt over diens eigen waarde of koers. Dat geldt ook voor onze eigen euro. Elke dag opnieuw is er sprake van een bepaald verschil tussen de euro en bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar of andere fiat valuta’s die er bestaan. Sinds de komst van cryptocurrencies is er eveneens een verschil ontstaan met deze virtuele munten. Door te beleggen met of in euro is het dan ook steeds mogelijk om een bepaald financieel voordeel te realiseren. Op welke manier dit nu precies kan gebeuren en bovendien ook in welke mate dit financieel voordeel kan worden behaald wordt op deze pagina duidelijk.

DEGIRO beleggen

Inspelen op de actuele euro koers

De koers euro volgen is van cruciaal belang op het ogenblik dat je er voor wil kiezen om aan de slag te gaan met beleggen met of in euro. Op het ogenblik dat er sprake is van een gunstig koersverschil tussen bijvoorbeeld de euro en de Amerikaanse dollar is het mogelijk om daar jouw voordeel mee te doen. Door onderling handelen op basis van de euro dollar koers is het dan ook in bovenstaande situatie mogelijk om meteen een bepaalde meerwaarde te creëren. De manier waarop dit gebeurt is natuurlijk sterk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

De handel in euro en andere valuta’s is door de jaren heen zo populair geworden, mede door het feit omdat het op de meest uiteenlopende manieren kan gebeuren. De instapdrempel ligt dan ook ongelofelijk laag. In principe kan je er als belegger dan ook voor kiezen om zomaar eender welk wisselkantoor binnen te stappen om daar jouw vreemde valuta in euro om te wisselen (of omgekeerd). Op het ogenblik dat er terug sprake is van een nieuw, gunstig koersverschil doe je terug het omgekeerde en ga zo maar door. Op deze manier kan je op een laagdrempelige manier geld verdienen met beleggen met of in euro.

Op diverse manieren handelen in euro

Uiteraard is het potentieel koersverschil euro dollar slechts één van de vele verschillende manieren die er voor handen zijn om winst te maken met beleggen in euro’s. Wel is het zo dat de koers euro in alle gevallen als maatstaf zal dienen voor het potentiële rendement dat kan worden gerealiseerd. Zoals reeds aangegeven kan je het eenvoudigst beleggen in euro door in te spelen op de actuele wisselkoers, maar in de praktijk geven mensen er toch eerder vaak de voorkeur aan om gebruik te maken van één van de verschillende afgeleide producten die er daarvoor op de markt zijn terug te vinden.

Enkele bekende, afgeleide producten waar jij als belegger gebruik van kan maken voor wat het handelen in euro betreft zijn futures en CFD’s. Beiden maken het niet alleen mogelijk om op een efficiënte manier in te kunnen spelen op specifieke prijsontwikkelingen, daarnaast bieden ze investeerders eveneens de mogelijkheid om gebruik te maken van een specifieke hefboom. Op deze manier wordt het mogelijk om met een kleiner bedrag toch een mooie positie in te kunnen nemen. Ook bij dergelijke beleggingsproducten vormt de koers euro de basis voor de belegging welke je van plan bent om uit te voeren.

Het fiat-handelspaar BTC euro

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat je er tegenwoordig ook voor kan kiezen om te gaan investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin. Het belangrijkste fiat-handelspaar op dit vlak is natuurlijk BTC USD. In dit geval vindt er dus handel plaats tussen de Amerikaanse fiat-munteenheid dollar en de virtuele munteenheid BTC (Bitcoin). Het spreekt voor zich dat het niet alleen voor Amerikanen mogelijk is om op deze manier te handelen met hun fiat-munt. Ook het handelspaar BTC euro behoort dan ook tot de opties.

Op het moment dat Bitcoin (BTC) laag staat kan het voor investeerders interessant zijn om een stukje van hun fiat-kapitaal in euro om te zetten in Bitcoin. Dit uiteraard gebaseerd op het vermoeden dat de koers van Bitcoin zal stijgen. Op het ogenblik dat dit gebeurt zal je kunnen vaststellen dat het mogelijk wordt om de gerealiseerde meerwaarde door de gestegen Bitcoin-koers te laten omzetten of uitbetalen in euro. Door de gerealiseerde meerwaarde te laten uitbetalen op je bankrekening zal je dus meteen heel wat extra kapitaal ter beschikking krijgen. Ook dit kan een potentieel interessante optie zijn om te overwegen.