Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

De Engelse pond, afgekort ‘GBP’ is één van de belangrijkste munten ter wereld. Ze fungeert in de praktijk dan ook als weerspiegeling voor de economische toestand op de Engelse markt. Net omwille van het feit dat de Britse pond zo’n belangrijke munteenheid is kan het de moeite waard zijn om er ook als belegger naar te kijken. Door optimaal in te spelen op de koers GBP zal je namelijk kunnen vaststellen dat het mogelijk wordt om een zeer degelijk rendement te realiseren. Dit mogelijks zowel op korte als op lange termijn. Op welke manier jij ook een deel van jouw kapitaal in de Britse pond wenst te beleggen, het kan nagenoeg allemaal!

DEGIRO beleggen

Speculeren op de Britse pond koers

In de praktijk worden er ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden aangeboden om te kunnen speculeren op de evolutie van de koers GBP. Veel mensen vrezen ook dat ze voor beleggen met valuta reeds over een aanzienlijke kennis dienen te beschikken van de beleggerswereld. Dat is echter helemaal niet correct, in tegendeel. In de basis is valuta handel dan ook veel toegankelijker dan je zou vermoeden. Gewoon even een lokaal wisselkantoor binnenspringen en euro’s en ponden onderling verhandelen is bijvoorbeeld reeds een optie.

In de praktijk wordt bovenstaande mogelijkheid om te speculeren op de koers GBP natuurlijk niet door iedereen gehanteerd. Er zijn immers efficiëntere manieren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een broker als Plus500 te speculeren met behulp van het EUR/GBP handelspaar. Handelen in dit valutapaar wijkt in principe nauwelijks af ten opzichte van bijvoorbeeld aandelen of opties. Indien je daar reeds de nodige ervaring mee hebt is handelen middels het EUR/GBP handelspaar geen enkel probleem.

Verschillende vormen van beleggen in GBP

Elke dag de Britse pond koers op de voet moeten volgen is natuurlijk niet iets waar iedereen zomaar op zit te wachten, in tegendeel. Dat hoeft ook niet. Ondanks het feit dat de koers GBP natuurlijk aan de basis zal liggen van het mogelijke rendement dat door jou als belegger kan worden gerealiseerd is het namelijk zo dat er op heel veel verschillende manieren over de lange(re) termijn kan worden belegd met of in de Britse pond. Buiten de hierboven reeds aangegeven mogelijkheden kan je dan ook beleggen in GBP met behulp van:

  • Een termijnrekening in de GBP valuta;
  • Obligaties die worden uitgegeven in de Britse pond;
  • Beleggingsfondsen in GBP;
  • Aandelen die in de Engelse valuta zijn uitgeschreven;

Naast bovenstaande kan er door de meer ervaren beleggers eveneens voor worden gekozen om gebruik te maken van nog meer speculatieve valutabeleggingen. Het gaat hierbij dan niet alleen om opties en turbo’s, maar ook om bijvoorbeeld contracts for difference of zogenaamde speeders. Het speculatieve karakter van deze beleggingsproducten zorgt er voor dat het potentiële risico dat er aan verbonden is echter zomaar nog groter is.

Het benutten van “pound to euro” voordeel

Het pound to euro voordeel ontstaat op het ogenblik dat er tegen een gunstig tarief ponden kunnen worden verkocht voor euro’s. Hierbij komen we terug op de bovenstaande informatie op deze pagina. Het is namelijk zo dat dit voordeel in de praktijk op tal van verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Zo kan je er voor kiezen om gewoon een lokaal wisselkantoor binnen te stappen, maar kan er ook gebruik worden gemaakt van forex trading. De optie waar jouw voorkeur naar uit gaat zal uiteindelijk vooral worden bepaald door bijvoorbeeld de mogelijke ervaring waar je reeds over beschikt op vlak van beleggen.

Het pound to euro voordeel kan in de praktijk niet alleen op verschillende manieren worden benut, ze kan ook op verschillende manieren ontstaan. In eerste instantie is het dan ook bijvoorbeeld zo dat vooral de politiek hiervan aan de basis kan liggen. Naar aanleiding van de BREXIT vertoonde de koers van de Britse pond namelijk aanzienlijke schommelingen. Op dat soort momenten kan de GBP euro handel ongelofelijk lucratief zijn.