Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

AMG aandelenAdvanced Metallurgical Group, kortweg ‘AMG’ is een beursgenoteerde onderneming evenals producent van metallurgische producten evenals systemen. Ze heeft haar hoofdkantoor in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. De onderneming werd opgericht in het jaar 2006 en heeft door de jaren heen aanzienlijk aan de weg getimmerd. De prijsstijging die het bedrijf heeft doorgevoerd voor verschillende van haar producten heeft gezorgd voor een stabiele en constructieve basis terwijl toch nog steeds op concurrentiële wijze kan worden gehandeld. Dit maakt de AMG aandelen voor lange termijn investeerders mogelijks het overwegen waard.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis bedrijf

Een belangrijke mijlpaal voor de Advanced Metallurgical Group vond plaats in het jaar 2007, amper één jaar nadat de onderneming werd opgericht. Toen werd er namelijk reeds voor gekozen om het bedrijf op te splitsen in twee onderdelen. Het ging hierbij enerzijds om ‘Advanced Materials’ en anderzijds om ‘Engineering Systems’. De eerste bedrijfstak is verantwoordelijk voor het ontwerpen evenals produceren van allerhande geavanceerde metaalproducten. De tweede bedrijfstak, namelijk Engineering Systems is verantwoordelijk voor de productie van ovensystemen waarin metaal wordt verwerkt. Opvallend is vooral het verschil in omzetaandeel tussen de twee bedrijfstakken.

Aan het einde van het jaar 2017 werden plannen gelanceerd om de capaciteit voor het zogenaamde lithiumconcentraat bij de Mibra mijn welke is gelegen in Brazilië te verdubbelen. Dit zou betekenen dat de capaciteit wordt opgetrokken van 90.000 naar 180.000 ton op jaarbasis. De toenmalige productie van de mijn zorgde er voor dat er in principe voldoende reserves beschikbaar waren om de volgende 20 jaar de fabrieken van een voldoende hoeveelheid aan grondstoffen te kunnen voorzien. De geplande uitbreiding ging wel gepaard met een nieuwe investering voor een bedrag van een slordige 110 miljoen Amerikaanse dollar. AMG beschikte reeds over een fabriek op deze plaats vanaf het jaar 2010.

2018 bleek even een donkere bladzijde te worden in de geschiedenis van het bedrijf. Dit had alles te maken met het feit dat AMG aan het einde van de maand mei van dit jaar nog bekend moest maken dat de belangrijke tantaliummijn in Brazilië tijdelijk haar deuren moest sluiten. Een truckersstaking lag aan de basis van deze beslissing. Boze Braziliaanse vrachtwagenchauffeurs kozen er toen voor om te staken omwille van de aanzienlijk gestegen kostprijs van Diesel. De sluiting bleek uiteindelijk echter goed mee te vallen en had geen direct effect op de bedrijfsresultaten die konden worden gerealiseerd.

Kerncijfers onderneming

De jaaromzet van AMG bedraagt zo’n 971 miljoen dollar. Deze omzet was goed voor een winst van 41,6 miljoen dollar. Wereldwijd is AMG goed voor meer dan 2.880 werknemers. Een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden is het aanzienlijke verschil in omzetaandeel tussen de twee bedrijfstakken. Het Advanced Materials onderdeel is met 70 procent overduidelijk de belangrijkste bedrijfstak. Dit betekent ook dat het voor potentiële investeerders van belang is om de evoluties met betrekking tot deze producten op de voet te volgen. Het is de algemene verwachting dat AMG ook in de komende jaren verder zal blijven speculeren op het belang van deze bedrijfstak.

Strategische richting

Wat de strategische richting betreft die AMG uit wil moet er in het bijzonder worden gekeken naar de toegenomen verkoop van bepaalde producten. Het gaat hierbij niet alleen om vanadium en aluminium, maar ook om chroom evenals titanium. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat het vooral de AMG Engineering tak is welke industriële diensten levert welke de focus zal wegdragen in de (nabije) toekomst. Bovendien staat AMG er om bekend over een grote lithiumfantasie te beschikken. Het bedrijf ziet duidelijk toekomst in lithium en heeft er daarom voor gekozen om te investeren in de bouw van een nieuwe lithiumfabriek. Deze fabriek zal worden gerealiseerd op hetzelfde terrein als waar ook de Mibra-mijn aan grenst. Deze mijn is een belangrijke locatie waar lithium wordt gewonnen. De opening van de nieuwe fabriek maakt in ieder geval eens temeer duidelijk dat het de bedoeling is van AMG om nog nadrukkelijker in te zetten op lithium.

Hoe aandelen van AMG kopen?

Wil je graag AMG aandelen kopen? In dat geval moet je in eerste instantie voor jezelf uitmaken op welke manier je dit precies wenst te doen. Wil je gewoon overgaan tot het aankopen van aandelen? Dan kan je daarvoor bijvoorbeeld terecht bij Binck Bank evenals bij DeGiro. Beide brokers hebben een uitstekende reputatie en bieden een veelzijdig en gebruiksvriendelijk platform om de aandelen via aan te kopen. Wanneer je een degelijke hoeveelheid aan AMG aandelen wenst in bezit te krijgen spreekt het voor zich dat je daarvoor rekening moet gaan houden met een niet onaanzienlijk investeringsbedrag. Heb je echter slechts een beperkter bedrag voor handen? Dan is het mogelijks interessanter om te kijken in de richting van zogenaamde CFD’s. Een bekende en populaire CFD broker is Plus500. Niet alleen haar handige software, maar ook haar lage kosten maken dit een prima partij om bij te beleggen.