Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Basic-Fit is één van ’s werelds bekendste sportscholen. Sinds haar ontstaan heeft ze een netwerk uitgebouwd verspreid over verschillende landen. Het gaat daarbij onder meer om Nederland en België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Op moment van schrijven bestaat het netwerk reeds uit meer dan 565 verschillende vestigingen. Kenmerkend voor Basic-Fit is dat ze veelvuldig gebruik maakt van apparatuur van het Aziatische merk ‘Matrix’. In eerste instantie waren er in diverse sportscholen ook nog apparaten terug te vinden van Technogym. Dat had echter te maken met het feit dat het ging om vestigingen die waren overgenomen van concurrent Healthcity. Het aandeel van Basic-Fit noteert aan Euronext en heeft als ticker ‘BFIT’.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis bedrijf

De basis voor Basic-Fit zoals we deze tegenwoordig kennen werd gelegd in het jaar 2004. Het was namelijk toen dat René Moos evenals Eric Wilborts er voor kozen om hun tennis- en fitnesscentra te fusioneren. Misschien wel het belangrijkste doel van deze fusie had betrekking tot het aangaan van de concurrentie met het Amerikaanse FitnessFirst evenals Achmea. Er werd door de beide oprichters van Basic-Fit een concept uitgedacht waarbij het draaide om enkel en alleen fitness, dus zonder extra’s. In het jaar 2013 ging Basic-Fit over in de handen van de private investeerder 3i. Deze beschikte na de beursgang nog over een aandeel van zo’n slordige 28 procent in de onderneming. In 2015 wist Basic-Fit een belangrijke mijlpaal te bereiken. Toen was het volledige netwerk met de sportscholen namelijk goed voor zomaar even één miljoen abonnementen. In 2016 trok het bedrijf naar de beurs waar ze vanaf dat ogenblik aan noteert met de ticker ‘BFIT’.

De beursgang heeft Basic-Fit een extra boost gegeven. Het aantal sportscholen groeide dan ook stevig en ook de algemene publiciteit van de sportschoolketen nam enorme proporties aan. In april van het jaar 2017 werd er voor gekozen om het hoofdkantoor te verplaatsen van de Diamantlaan in Hoofddorp naar de Wegalaan in Hoofddorp. Deze keuze zorgde er voor dat het hoofdkantoor vanaf dat ogenblik was gevestigd op het bedrijventerrein Beukenhorst. Deze is terug te vinden in de nabijheid van Station Hoofddorp. In de eerste helft van het jaar 2018 werden er zomaar even 44 nieuwe vestigingen geopend. Ook op Nederlands grondgebied verschenen er 2 nieuwe fitnesscentra. Bovendien maakte ook het aantal abonnees een stevige stijging door. Er kwamen in het jaar 2018 dan ook zomaar even 148.000 nieuwe leden bij. Deze expansie was ongetwijfeld grotendeels te wijten aan de nieuwe vestigingen die hun deuren hadden geopend.

Kerncijfers onderneming

Basic-Fit weet een jaaromzet te realiseren van 326 miljoen euro. Van deze omzet is er ongeveer 11,1 miljoen euro winst. Op moment van schrijven telt de keten in haar totaliteit ruim 1,67 miljoen leden en is ze goed voor ongeveer 3.500 jobs. Het merendeel van de vestigingen zijn terug te vinden op de Franse markt gevolgd door België en Nederland en vervolgens Spanje en Luxemburg. Het is algemeen bekend dat Basic-Fit de ambitie heeft om in de komende jaren haar netwerk verder uit te breiden richting andere landen. Basic-Fit weet een jaaromzet te realiseren van 326 miljoen euro. Van deze omzet is er ongeveer 11,1 miljoen euro winst. Op moment van schrijven telt de keten in haar totaliteit ruim 1,67 miljoen leden en is ze goed voor ongeveer 3.500 jobs. Het merendeel van de vestigingen zijn terug te vinden op de Franse markt gevolg door België en Nederland en vervolgens Spanje en Luxemburg. Het is algemeen bekend dat Basic-Fit de ambitie heeft om in de komende jaren haar netwerk verder uit te breiden richting andere landen.

Strategische richting

Met het jaar 2018 heeft Basic-Fit duidelijk het startsein gegeven voor een (internationale) expansie. Niet alleen in Nederland en België, maar ook in bijvoorbeeld Frankrijk verschenen heel wat nieuwe vestigingen van de populaire fitnessketen. Daarmee komt de teller reeds uit op meer dan 565 vestigingen. Deze zijn niet alleen terug te vinden in de Benelux en Frankrijk, maar ook in Spanje kan je het opvallende logo reeds veelvuldig in het straatbeeld terugvinden. Deze expansiedrang heeft Basic-Fit duidelijk geen windeieren gelegd. Ze zag haar aantal abonnementen reeds aanzienlijk oplopen en dat heeft uiteraard ook een zeer positieve impact gehad op de omzet die kon worden gerealiseerd. De verwachting is dat Basic-Fit deze strategie zal blijven doorzetten waardoor er ook in de komende jaren ongetwijfeld nog heel wat nieuwe vestigingen zullen verschijnen. Bovendien lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn vooraleer  Basic-Fit er voor zal kiezen om ook nog andere geografische markten aan te boren. 

Hoe aandelen van Basic-Fit kopen?

Ben jij van mening dat Basic-Fit nog over een aanzienlijk potentieel beschikt voor zowel de nabije als de verdere toekomst? Denk je er dan ook aan om te beleggen in deze onderneming? In dat geval kan het de moeite waard zijn om over te gaan tot het kopen van Basic-Fit aandelen. Je kan hiervoor een beroep doen op tal van verschillende brokers. Belangrijk is uiteraard dat je kiest voor een partij die betrouwbaar is waardoor jouw belegging echt in veilige handen is. Op dit vlak is een beroep doen op de diensten van brokers als Binck Bank, Robeco evenals DeGiro bijvoorbeeld een absolute aanrader. Ben jij iemand die er eerder aan denkt om te gaan beleggen met behulp van zogenaamde CFD’s? In dat geval kan je daarvoor weer kijken in de richting van de bekende en betrouwbare CFD-broker Plus500.