Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Brunel is een Nederlandse arbeidsbemiddelaar welke zich heeft gespecialiseerd in hoger opgeleid personeel. De onderneming werd opgericht in het jaar 1975 en viel tussen 29 september 2000 en maart 2018 onder het bewind van Jan Arie van Barneveld. Barneveld zou uiteindelijk worden opgevolgd door Jilko Andringa welke de overstap had gemaakt van Manpower. Het bedrijf koos er voor om in het jaar 1997 richting de beurs te trekken. Ze beschikt vanaf dat ogenblik over een notering aan de Euronext beurs met als ticker ‘BRNL’.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis bedrijf

De basis voor het bedrijf Brunel werd gevormd in het jaar 1975. Het was toen dat de onderneming het levenslicht zag door toedoen van directeur Jan Brand ‘Multec’. Het bedrijf legde in eerste instantie de focus op het detacheren van ingenieurs. Een eerste uitbreiding van de activiteiten vond plaats in het jaar 1988. De uitbreiding vond plaats door het detacheren van non-engineering specialisten. De eerste buitenlandse activiteit zou uiteindelijk worden opgestart in het jaar 1990. Dit gebeurde door de opening van de eerste vestiging in België. Later zouden ook nog andere landen volgen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ook op de Aziatische markt zouden er verschillende vestigingen worden geopend. Vijf jaar later ontstond ook het bedrijf ‘Brunel Energy’. Deze kenmerkte zich door meteen te beschikken over enkele grote olie- en gasbedrijven evenals multinationals als klant. Daarmee wist de onderneming uiteraard een zeer mooie start te maken op de markt.

Wat veel mensen niet weten is dat Brunel haar naam te danken heeft aan niet alleen de bekende ‘Brunel plant’, maar ook aan de naam van de Britse ingenieur ‘Isambard Kingdom Brunel’. Bovendien is het eveneens zo dat Brunel eigenlijk ook een afkorting vormt voor haar volwaardige naam. Deze is ‘Brand uit Nederland’. De jaren die volgden op het jaar 1995 zouden zich blijven kenmerken door een standvastige groei evenals uitbreiding. Dit niet alleen binnen Nederland, maar ook op internationaal vlak. Eén jaar later, namelijk in 1996 beschikte Brunel dan ook reeds over kantoren in zowel Nederland, België en Duitsland als Azië, Canada en zelfs Australië. Op moment van schrijven is het netwerk met kantoren van Brunel uitgebreid naar zomaar even meer dan 107 vestigingen die verspreid over de wereld zijn terug te vinden.

Kerncijfers onderneming

Brunel weet volgens de laatste, bekende cijfers op moment van schrijven een jaaromzet te realiseren van 790,1 miljoen euro. Van deze omzet zou er sprake zijn van een nettoresultaat van 7,6 miljoen euro. Brunel is een zakelijke dienstverlener welke beschikt over een netwerk dat zich uitspreidt over 35 verschillende landen. De onderneming heeft er voor gekozen om zich te specialiseren in onder meer projectmanagement, detachering en consultancy. Het legt daarbij de focus op diverse vakgebieden waaronder de engineering, de finance, de ICT, legal, marketing en communicatie evenals healthcare. Bovendien worden ook alle disciplines binnen de olie- en gasindustrie niet over het hoofd gezien. Er zouden verspreid over alle vestigingen op moment van schrijven zo’n 11.068 werknemers actief zijn.

Strategische richting

Brunel zag het aantal gedetacheerde medewerkers in Nederland significant toenemen. In het bijzonder de sectoren engineering evenals IT leverden een niet onaanzienlijke bijdrage. Brunel heeft het niet onder stoelen of banken gestoken dat het met het oog op de krappe arbeidsmarkt in het bijzonder proactief extra medewerkers inschakelt. Deze extra werkkrachten worden door Brunel zelf opgeleid. Het bedrijf heeft benadrukt dat het hierbij zowel kan gaan om jonge werkkrachten die pas van de schoolbanken komen als om oudere medewerkers welke er voor hebben gekozen om zich te laten omscholen. Brunel heeft bovendien aangegeven dat het binnen het vakgebied van de engineering erg veel opportuniteiten ziet in de industrie, de automotive sector evenals zogenaamde ‘embadded software’. Het is dan ook vooral op deze vlakken dat het bedrijf de komende jaren extra wil inzetten. Bovendien heeft het bedrijf ook haar activiteiten uitgebreid binnen de juridische en financiële dienstverlening en de luchtvaart. Ze voorziet dan ook voor de (nabije) toekomst nog steeds economisch sterke vooruitzichten.

Hoe aandelen van Brunel kopen?

Zou je graag Brunel aandelen willen kopen? Dat is perfect mogelijk. Voor het kopen van Brunel aandelen kan je een beroep doen op tal van verschillende brokers  die hun diensten aanbieden op de Nederlandse markt. Het gaat hierbij om verschillende bekende en dus ook betrouwbare namen zoals bijvoorbeeld Binck Bank en DeGiro, maar ook om Robeco. Het spreekt echter voor zich dat niet iedereen zomaar zal willen overgaan tot het kopen van aandelen van dit bedrijf. Dat hoeft ook niet. Wil jij bijvoorbeeld met behulp van een kleiner bedrag kunnen speculeren op de koersevolutie van het Brunel aandeel? In dat geval zou je daarvoor ook kunnen kijken in de richting van zogenaamde CFD’s. Wanneer je er de voorkeur aan geeft om met behulp van dit beleggingsproduct te gaan investeren is het altijd de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van de CFD-broker Plus500.