Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Het is algemeen bekend dat het vandaag de dag op een groot aantal verschillende manieren mogelijk is om te beleggen. Je kan er onder meer voor kiezen om dit te doen door middel van een zogenaamde ‘CFD’, voluit een ‘Contract For Difference’. Om te kunnen beleggen door middel van een dergelijk instrument is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je daarvoor een beroep moet doen op een speciale ‘CFD-broker’. Het gaat hierbij dus met andere woorden om een partij die gespecialiseerd is in het aanbieden van dit type van beleggingsproduct. De handel in CFD’s is door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Dit niet in het minst omdat het zelfs met een beperkt(er) budget mogelijk is om toch niet onaanzienlijke posities in te nemen. Het vinden van een geschikte CFD-broker is echter de eerste hindernis die je zal moeten overwinnen.

DEGIRO beleggen

In welke effecten kan er worden gehandeld?

Op het ogenblik dat je op zoek gaat naar een geschikte CFD-broker is het steeds van belang om er rekening mee te houden dat het aanbod van CFD-brokers in de praktijk aanzienlijk kan verschillen. Het merendeel van de CFD-brokers kiezen er echter voor om handel aan te bieden in verschillende, zogenaamde indices. Het kan hierbij niet alleen gaan om de AEX, maar ook om de S&P500, de NASDAQ evenals de DAX. Ben jij eerder iemand die geïnteresseerd is om te beleggen in bijvoorbeeld grondstoffen zoals goud, olie, granen en gas? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er eveneens een aantal CFD-brokers die er ook voor hebben gekozen om handel in individuele aandelen aan te bieden.

Welke maximale hefboom wordt er gehanteerd?

Bij het uitkiezen van een CFD-broker is het altijd van belang om goed te kijken naar de hefboom die wordt gehanteerd. Deze kan namelijk afhankelijk van de CFD-broker in kwestie aanzienlijke verschillen vertonen. In principe is de hefboom echter doorgaans gelegen tussen de 10 & 400. De hoogste hefboom is doorgaans van toepassing op de handel met valutaparen. Op individuele aandelen ligt deze over het algemeen het laagst.

Welke minimale positie-grootte is er van toepassing?

Beschik jij slechts over een beperkt budget om mee te beleggen? In dat geval is het altijd belangrijk om rekening te houden met de minimale grootte van de positie die moet worden ingenomen. Vooral voor beleggers met een klein beschikbaar budget is het namelijk van belang dat de minimale positie-grootte over een zo beperkt mogelijke waarde beschikt. Het is in principe doorgaans altijd op de website van de CFD-broker in kwestie terug te vinden hoeveel deze nu precies bedraagt.

Het handelsplatform van CFD-brokers

Tot slot is het ook zo dat lang niet alle CFD-brokers gebruikmaken van hetzelfde handelsplatform, in tegendeel. Het is altijd een goed idee om even de demo te bekijken van het platform waar jouw CFD-broker gebruik van maakt. Het ene platform is bijvoorbeeld al wat uitgebreider dan het ander, maar dit heeft vaak ook een niet onaanzienlijke invloed op de moeilijkheidsgraad van het handelsplatform. Maak dus gerust even een demo-account aan bij de verschillende CFD-brokers en bepaal op basis daarvan welk handelsplatform het beste weet te voldoen aan de door jouw vooropgestelde eisen en verwachtingen.

Wij hebben alle aandeel brokers vergeleken.

Resultaten aanbieders bekijken