Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

In elk land zijn tegenwoordig wel verschillende (online) brokers actief. In het merendeel van de gevallen zal je er voor willen kiezen om als Nederlandse belegger bijvoorbeeld ook daadwerkelijk een beroep te doen op de diensten van een Nederlandse broker. Dit niet alleen omdat zij met zekerheid bijvoorbeeld betalingen met iDeal aanvaarden, maar ook omdat je op die manier absoluut zeker kan beleggen in Nederlandse bedrijven. Ben jij ook van plan om te gaan beleggen en wil je daarvoor bij voorkeur een beroep doen op de diensten van één van de verschillende brokers Nederland? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die hieronder is terug te vinden!

DEGIRO beleggen

Welke markten bieden brokers Nederland precies aan?

Er zijn op de Nederlandse markt menig aantal verschillende brokers terug te vinden. Dat is interessant voor jou als belegger, want dit betekent dat er altijd wel een beroep kan worden gedaan op een broker die perfect tegemoet zal weten te komen aan jouw verwachtingen. Dit gezegd hebbende is het dus zo dat het aanbod van een broker in de praktijk sterke verschillen kan vertonen. Indien je een beroep wil doen op de diensten van een bepaalde Nederlandse broker zal je steeds kunnen vaststellen dat lang niet alle markten door hem of haar zullen worden aangeboden. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat een broker zich uitsluitend focust op de Nederlandse beurs. Voor andere brokers geldt dan weer dat ze toch wel degelijk ook buitenlandse beurzen ondersteunen zoals bijvoorbeeld Amerikaanse en Aziatische beurzen.

In welke mate jij al dan niet nood hebt aan de ondersteuning voor internationale beurzen is volledig afhankelijk van de voorkeur(en) waar jij als belegger over beschikt. Voor heel wat mensen geldt bijvoorbeeld dat ze uitsluitend willen beleggen in vertrouwde bedrijven op de Nederlandse beurs terwijl voor andere beleggers net geldt dat ze vooral geïnteresseerd zijn in bedrijven die staan genoteerd aan bijvoorbeeld de Amerikaanse NASDAQ. Beschik jij op dit vlak ook over specifieke eisen? Dan is het belangrijk om daar bij stil te blijven staan wanneer je de verschillende brokers in Nederland met elkaar gaat vergelijken.

Welke mogelijkheden bieden brokers in Nederland jou precies?

De mogelijkheden die door brokers in Nederland worden aangeboden kunnen onderling aanzienlijk verschillen. Het begint zoals hierboven reeds gezegd bij de beurzen die al dan niet worden ondersteund, maar er is nog veel meer. Wat namelijk bovendien ook te denken van de beleggingsproducten waarin kan worden geïnvesteerd? Dit is wellicht het volgende waar je aandacht aan zal willen besteden. Is het voor jou bijvoorbeeld voldoende om te kunnen beleggen in aandelen of obligaties of wil je ook graag de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld te beleggen in opties, futures, etc.? Afhankelijk van de eisen waarover je beschikt op vlak van beleggingsproducten zal je in de praktijk steeds kunnen vaststellen dat de ene broker in Nederland voor jou net wat interessanter is dan de andere.

Welke kosten brengen Nederlandse brokers in rekening?

Wil jij ook graag gaan beleggen via één van de brokers Nederland? Dan zal je niet alleen rekening willen houden met het aanbod waar deze brokers over beschikken, daarnaast moet je ook aandacht schenken aan de kosten die in rekening worden gebracht. Als broker kunnen er verschillende kosten aangerekend worden. Het gaat hierbij onder meer om:

 1. Een eventuele commissie die moet worden betaald;
 2. Een mogelijks bewaarloon voor verschillende soorten beleggingen;
 3. Eventuele transactiekosten die in rekening worden gebracht;

Bovenstaande kosten zijn nog maar het puntje van de ijsberg. Door bepaalde Nederlandse brokers worden er dan ook bijvoorbeeld kosten in rekening gebracht voor het uitbetalen van een zogenaamd dividend op aandelen. Het feit dat er sprake is van zoveel verschillende soorten kosten die door brokers aangerekend kunnen worden zorgt er in ieder geval voor dat het altijd interessant is om een vergelijking uit te voeren. Elke kost die je moet betalen voor jouw belegging(en) peuzelt namelijk aan het potentieel rendement dat je kan realiseren.

Hoe brokers Nederland vergelijken?

De sterk toegenomen populariteit waar beleggen in Nederland tegenwoordig over beschikt heeft er voor gezorgd dat er de voorbije jaren een meer dan behoorlijk aantal nieuwe brokers op de markt bij zijn gekomen. Op deze manier wordt er immers getracht om tegemoet te komen aan de sterk toegenomen vraag vanuit de beleggers. Wil jij ook graag een beroep doen op de mogelijkheden die één van de verschillende brokers Nederland voor jou in petto heeft? Dan is het zeker de moeite waard om stil te blijven staan bij de onderstaande aandachtspunten.

1.) Vergelijk het aanbod van de verschillende Nederlandse brokers

In eerste instantie is het tijdens een vergelijking uitvoeren tussen Nederlandse brokers altijd van belang om je te verdiepen in het aanbod waarover men beschikt. Dat aanbod kan ongelofelijk divers zijn en aldus bestaan uit tal van verschillende beleggingsproducten. Enkele van de mogelijkheden waar je als belegger over beschikt is dan ook beleggen in:

 • Aandelen;
 • Obligaties;
 • Futures;
 • Opties;
 • Beleggingsfondsen;

Bovenstaande beleggingsproducten zijn nog lang niet alles, maar geven je toch alvast een goed beeld van de verschillende manieren waarop je kan beleggen bij brokers Nederland. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven dien je niet alleen stil te blijven staan bij het soort beleggingsproducten die worden aangeboden, maar moet je ook aandacht besteden aan de markten waarop ze worden aangeboden. Voor heel wat brokers in Nederland is dan ook van toepassing dat ze hun producten niet alleen aanbieden op de Nederlandse, maar ook op buitenlandse beurzen. Wanneer je interesse hebt in het uitvoeren van beleggingen in het buitenland spreekt het voor zich dat dit voor jou zeer belangrijk is om bij stil te blijven staan.

2.) Let op de aard en de hoogte van de kosten!

Brokers Nederland hebben stuk voor stuk de mogelijkheid om helemaal zelf te bepalen welke kosten ze voor hun beleggingen in rekening brengen. Dit betekent concreet dat ze niet alleen zelf kunnen bepalen of ze bijvoorbeeld een commissie in rekening brengen, maar ook over welke hoogte hun kosten beschikken. Dit is iets waar veel mensen niet bij stil staan. Nog steeds wordt er vaak gedacht dat de kosten die worden aangerekend worden bepaald door het type beleggingsproduct waarin wordt geïnvesteerd. Dat is dus helemaal niet juist, in tegendeel. Het is de broker waarbij je gaat beleggen die verantwoordelijk is voor het bepalen van zowel het soort kostprijs die wordt aangerekend als de hoogte daarvan.

3.) Is er sprake van een welkomstaanbieding of niet?

Iets waar eveneens niet vaak bij stil wordt gestaan, maar je als belegger toch een interessant voordeel kan opleveren is terug te vinden in het mogelijks aangeboden krijgen van een welkomstaanbieding of promotie. Wat deze aanbieding precies omvat is natuurlijk altijd afhankelijk van de broker in kwestie. Vaak kunnen dit echter mooie voordelen zijn zoals:

 1. De kosten voor een bepaald aantal beleggingen worden geschrapt of verlaagd;
 2. Je kan een bepaald bedrag gratis ontvangen om mee te gaan beleggen;
 3. Je krijgt gratis toegang tot exclusieve trainingen;

Feit is dat steeds meer brokers in Nederland alles in de strijd werpen om meer beleggers aan te trekken. Dat doen ze vooral omdat de onderlinge concurrentie aanzienlijk groter is geworden. Dat is echter geen enkel probleem, in tegendeel. Het spreekt voor zich dat dergelijke acties voor jou als belegger in principe alleen maar interessant te noemen zijn.

4.) Worden er door de broker (extra) hulpmiddelen aangeboden?

Het vierde aandachtspunt heeft betrekking tot de hulpmiddelen die mogelijks aangeboden kunnen worden door Nederlandse online brokers. Het is mogelijk om gebruik te maken van tal van verschillende hulpmiddelen, maar lang niet al deze hulpmiddelen worden door alle brokers aangeboden, in tegendeel. Enkele van de eventuele extra’s die je als belegger kan ontvangen op het ogenblik dat je aan de slag gaat bij een bepaalde online broker zijn de volgende:

 • Er kunnen (exclusieve) trainingen worden aangeboden aan beleggers;
 • Het is mogelijk dat er speciale analistenrapporten worden verstrekt;
 • Er kunnen technische analyses worden aangeboden;

Naast bovenstaande is het zo dat menig aantal brokers Nederland hun beleggers eveneens de mogelijkheid aanbieden om een soort van demo-account op hun platform aan te maken. Op die manier krijgen ze te maken met menig aantal interessante voordelen. Hierdoor wordt het namelijk mogelijk om een zogenaamde schaduwportefeuille te maken waarin bepaalde (fictieve) beleggingen kunnen worden gestopt. Op deze manier kan je zonder financiële risico’s kennismaken met de mogelijkheden die het platform te bieden heeft. Voel je, je op een bepaald ogenblik klaar om over te stappen naar het “echte werk”? Dan kan je doorgaans gewoon jouw demo-account laten omzetten in een volwaardig account. Vanaf dit ogenblik kan je dan ook verder gaan beleggen met echt geld waardoor je echte rendementen kan maken.

Ga zelf meteen beleggen bij één van de brokers Nederland!

Wil jij jouw kapitaal ook graag meer laten opbrengen dan enkel en alleen op een spaarrekening het geval zou zijn? Dan kan je er dus voor kiezen om te gaan beleggen! Door te gaan beleggen bij één van de verschillende online brokers Nederland zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen de mogelijkheid krijgt om een keuze te maken uit een groot aantal verschillende beleggingsproducten, daarnaast heb je ook nog eens alles helemaal zelf in de hand. Door te kiezen voor een Nederlandse broker kan je bovendien ook nog eens rekenen op support in het Nederlands. Ook dat is altijd een niet onbelangrijk, interessant extra voordeel.=