Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Ongelofelijk veel mensen hebben vandaag de dag interesse in beleggen. Dit heeft alles te maken met het feit dat men op zoek gaat naar mogelijkheden om wat meer rendement op hun vermogen te realiseren. Vooraleer je gaat beginnen met geld investeren spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om je even te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die de beleggersmarkt allemaal met zich meebrengt. Het spreekt daarbij voor zich dat niet alleen maar de mogelijkheden van belang zijn die beleggen met zich meebrengt. Wat namelijk bovendien ook te denken van de risico’s die er aan verbonden zijn. Het volgen van een opleiding beleggen zorgt er voor dat je tot in de kleinste details zal kunnen achterhalen waar je nu exact allemaal aandacht aan dient te besteden. Ben jij ook benieuwd naar hoe je nu precies een dergelijke opleiding kan volgen? Ontdek er alles over hier op deze pagina!

DEGIRO beleggen

Wat is een opleiding beleggen precies?

Heel veel mensen die een tekst lezen over een opleiding beleggen gaan er meteen vanuit dat het hierbij gaat om een opleiding voor mensen die nog nooit eerder een belegging hebben uitgevoerd. Dat is natuurlijk niet juist, in tegendeel. Er zijn op de markt dan ook tal van verschillende soorten beleggingen terug te vinden. We maken op dit vlak in de praktijk dan ook een onderscheid tussen de opties die hieronder zijn terug te vinden:

 1. Een opleiding beleggen voor de beginnende belegger;
 2. Een opleiding beleggen voor de meer gevorderde belegger;

Het type opleiding beleggen waar je voor zal kiezen is natuurlijk volledig gericht op de ervaring waar je al dan niet met beleggen reeds over beschikt. Bovendien is het zo dat je er rekening mee dient te houden dat het volgen van een dergelijke opleiding op verschillende manieren kan gebeuren. Zo zijn er bijvoorbeeld instituten die er voor kiezen om dergelijke opleidingen aan te bieden, maar kan je ook perfect kiezen voor het volgen van een online cursus.

Ook indien je reeds over de nodige ervaring met beleggen beschikt kan het in de praktijk zeker de moeite waard zijn om er voor te kiezen om een (aanvullende) opleiding te gaan volgen. Op deze manier wordt het namelijk mogelijk gemaakt om je bestaande kennis verder te verbeteren. Bovendien is het op deze manier eveneens mogelijk om nieuwe inzichten te creëren. In ieder geval, heb jij ook het gevoel dat je wellicht nog net wat meer kan halen uit jouw beleggingsavontuur? Dan kan het volgen van een opleiding interessant zijn.

Waarom een opleiding beleggen volgen?

Zoals de bovenstaande informatie reeds deels aangeeft zijn er verschillende goede redenen aan te halen waarom het in de praktijk een aanrader kan zijn om een opleiding beleggen te gaan volgen. We hebben deze belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet:

 1. Je kan leren hoe je precies moet gaan beleggen;
 2. Het is mogelijk om de kennis waarover je beschikt uit te breiden;
 3. Je hebt de mogelijkheid om je bestaande kennis te optimaliseren;
 4. Je kan mogelijk tot nieuwe inzichten komen voor het uitvoeren van je beleggingen;

De bovenstaande redenen zijn voor veel mensen meer dan voldoende om er voor te kiezen om een opleiding beleggen te gaan volgen. Geldt dat ook voor jou? Dan zal het volgende dat je zal willen doen kijken zijn naar de verschillende mogelijkheden die er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wat dit betreft zal je wellicht verrast worden door het aanbod met verschillende beleggingscursussen die er bestaan.

Hoe kan je een opleiding beleggen volgen?

Er bestaan vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden om een opleiding beleggen te gaan volgen. We maken op dit vlak hoe dan ook in eerste instantie een onderscheid tussen de online en de offline mogelijkheden. Op vlak van online mogelijkheden zal je kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken uit de onderstaande opties:

 1. De online beleggingscursussen die worden aangeboden;
 2. De mogelijkheden om gebruik te maken van een demo-account om te beleggen;

Naast bovenstaande opties spreekt het voor zich dat er ook nog mogelijkheden bestaan om een opleiding te volgen los van het internet. Dan ga je daarvoor te rade bij een instantie die in jouw buurt is terug te vinden. Verschillende instituten organiseren bijvoorbeeld (avond)opleidingen die je kennis laten maken met de kneepjes van het beleggen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, zowel voor de mensen die nog maar net beginnen met beleggen als voor zij die reeds enige ervaring hebben met beleggen is het mogelijk om er voor te kiezen om een opleiding beleggen te gaan volgen die perfect aansluit op hun verwachtingen.

Uit welke onderdelen bestaat een opleiding beleggen voor beginners?

Ben je van plan om een opleiding beleggen voor beginners te gaan volgen? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze steevast uit verschillende onderdelen bestaat. Enkele zaken die in een cursus steevast aan bod komen zijn dan ook de volgende:

 1. Hoe kan je een potentieel interessante belegging vinden?
 2. Welke risico’s zijn er aan verschillende beleggingen verbonden?
 3. Hoeveel financiële middelen kan je gebruiken om te beleggen?
 4. Welke verschillende beleggingsproducten bestaan er allemaal?
 5. Hoe zorg je voor een goede spreiding binnen je beleggingsportefeuille?

Bovenstaande vijf onderdelen zijn nog maar het puntje van de ijsberg. Ze geven je echter in de praktijk wel reeds een goed beeld van de verschillende zaken waar je op kan rekenen bij het volgen van een beleggerscursus voor beginners. Heb je na het afronden van deze opleiding toch nog een beetje het gevoel dat je nog wel wat meer kennis kan opdoen? Dan is het uiteraard altijd mogelijk om daarvoor nog een aanvullende opleiding te gaan volgen.

Wat met een opleiding beleggen voor gevorderden?

Een opleiding beleggen volgen kan dus niet alleen het overwegen waard zijn voor beginners. Zoveel zal ondertussen wel al reeds duidelijk zijn. Ook voor mensen die reeds over een bepaalde basiskennis over beleggen beschikken is het de moeite waard om een dergelijke opleiding te overwegen. Een opleiding beleggen voor gevorderden ziet er in de praktijk echter een stukje anders uit in vergelijking met een opleiding die is uitgestippeld voor beginners. Dat heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met het feit dat er reeds een bepaalde hoeveelheid aan voorkennis voor handen is. Indien je een gevorderde opleiding voor beleggers gaat volgen kan je dan ook rekenen op (onder meer) de onderstaande inhoud:

 1. Hoe kan je jouw beleggingsportefeuille nog beter optimaliseren?
 2. Zijn er nieuwe beleggingsmethodes of strategieën die voor jou interessant kunnen zijn?
 3. Hoe kan je nog meer diversiteit in je portefeuille creëren?
 4. Kan het interessant zijn om ook buitenlandse beurzen aan te boren of niet?

Ook voor de bovenstaande inhoud geldt dat het nog maar het puntje van de ijsberg is. Toch geven deze verschillende zaken je reeds een goed beeld van enkele niet onbelangrijke troeven waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je een cursus beleggen voor gevorderden gaat volgen.

Leren beleggen kan ook risicoloos in de praktijk

Laat ons deze pagina afsluiten door het geven van nog een zeer belangrijke en voor veel mensen ook beslist interessante tip. Het is absoluut zo dat er heel wat interessante theoretische cursussen over beleggen op de markt zijn terug te vinden. Deze cursussen zorgen er voor dat leren beleggen probleemloos mogelijk wordt gemaakt. Er is echter meer. Het is namelijk zo dat, hoe goed de theorie die wordt gegeven ook mag zijn, het altijd interessant(er) is om even het beleggen echt te voelen in de praktijk. Dat lijkt op het eerste zicht misschien complex en niet zonder risico’s te zijn, maar eigenlijk valt dat best mee. Leren beleggen kan je namelijk wellicht ook zomaar doen bij de broker waarbij je, je hebt aangemeld.

Op het moment dat je, je gaat aanmelden bij een bepaalde broker zal je kunnen vaststellen dat deze je verschillende mogelijkheden zal aanbieden. Het zogenaamde beleggersplatform waar je gebruik van kan maken bestaat dan ook eigenlijk in twee verschillende vormen:

 1. Het platform waarbij je gaat beleggen met echt geld;
 2. Het platform waarbij je gaat beleggen met fictief geld;

In het bijzonder voor nieuwe beleggers kan het ongelofelijk interessant zijn om eerst even een account aan te maken in het gratis gedeelte van het platform. Op deze manier kan men leren hoe beleggen precies werkt, welke mogelijkheden er aan verbonden zijn en wat de kosten precies zijn. Pas wanneer je hier enige tijd mee hebt “gespeeld” kan je er dan uiteindelijk voor kiezen om over te stappen op het beleggersplatform waarbij er wel gebruik wordt gemaakt van echt geld. Risicoloos leren beleggen in de praktijk is op deze manier dus zeker mogelijk!

Investeer in je toekomst door het volgen van een opleiding beleggen!

Alle informatie die je hebt gelezen op deze pagina heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat het volgen van een opleiding om te beleggen ongelofelijk interessant kan zijn. In principe is dit dan ook een beetje investeren in je eigen (financiële) toekomst. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een opleiding beleggen volgen kan er voor zorgen dat je volledig zelf een mooie financiële meerwaarde op je vermogen kan realiseren. Lijkt dit jou ook wel wat en is dit ook precies de reden waarom je zo geïnteresseerd bent geraakt in beleggen? Dan is het altijd een aanrader om te kiezen voor het volgen van een cursus of een opleiding beleggen.