Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Door de jaren heen zijn binaire opties in sneltempo populair geworden. Toch is het ook zo dat veel mensen zich nog steeds niet goed bewust zijn van wat binaire opties nu precies zijn. Net als bij gewone opties het geval is beschikken ook de binaire varianten over een onderliggend, financieel instrument. Dit kan heel wat zijn. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om aandelen, maar daarnaast is het ook mogelijk dat er sprake is van bijvoorbeeld goud of olie. Hoeveel je precies kan verdienen met binaire opties is volledig afhankelijk van de waarde-ontwikkeling van het onderliggende, financiële instrument. Ondanks het feit dat binaire opties het mogelijk maken om een aanzienlijk rendement te kunnen realiseren moet het gezegd dat er ook een zeer aanzienlijk risico aan verbonden is. Dit laatste is ook de reden waarom de verkoop van binaire opties aan retailbeleggers in Europa vanaf 2 juli 2018 verboden is.

DEGIRO beleggen

De belangrijkste eigenschappen van binaire opties

Op het ogenblik dat je van plan bent om te beleggen in binaire opties is het belangrijk om rekening te houden met de belangrijkste eigenschappen welke aan deze beleggingsinstrumenten verbonden zijn. In eerste instantie is het van belang om te weten dat de optie in principe los staat van het onderliggende product. Dit betekent dat, op het ogenblik dat de optie afloopt, je niet daadwerkelijk het onderliggende goed geleverd zal krijgen of moet leveren. In principe krijg je uitsluitend het geldbedrag uitgekeerd waarover de optie werd afgesproken.

Naast bovenstaande moet er ook rekening mee worden gehouden dat er voor een binaire optie geldt dat er eigenlijk slechts twee mogelijke uitkomsten zijn. Er kan immers een waardevermeerdering, maar ook een waardevermindering zijn gerealiseerd. In principe maakt het niet uit hoeveel het onderliggende product in waarde verandert. Van zodra de koers op het moment van expiratie boven (of misschien wel onder) de beginkoers ligt, wordt de optie uitgekeerd. Als hij eronder (of erboven) is gelegen (afhankelijk van de gemaakte keuze van jou als belegger) gaat de waarde helaas verloren.

Eenvoudiger in vergelijking met gewone opties

Het eenvoudige en uitermate rechtlijnige verloop van binaire opties zorgt er voor dat ze worden omschreven als veel eenvoudiger in vergelijking met gewone opties. Dat klopt ook. Dit heeft voor het belangrijkste deel te maken met het feit dat, op het ogenblik dat je de binaire optie afsluit, alle belangrijke parameters reeds vast staan. Het gaat hierbij om:

  • Het moment waarop de optie afloopt (de zogenaamde expiratie);
  • De koers waar het onderliggende product boven of net onder moet zijn gelegen;
  • Of er wordt ingezet op een stijging of een daling van de koers;
  • Welke waarde er wordt uitgekeerd bij winst;
  • Het ingelegde bedrag;

Net het feit dat alles met betrekking tot jouw belegging eigenlijk vast ligt zorgt er voor dat de enige vraag waar een antwoord op moet worden gegeven is of het onderliggende product van je binaire optie in waarde zal stijgen of zal dalen. Op het ogenblik dat je hiertoe een correcte inschatting kan maken is het altijd mogelijk om heel wat geld te verdienen met binaire opties. Schat je het foutief in? Dan kan je er ook in een mum van tijd heel wat geld mee verliezen.

Wij hebben alle aandeel brokers vergeleken.

Resultaten aanbieders bekijken