Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Aurora is een Canadees bedrijf welke over een licentie beschikt om cannabis te produceren. Haar hoofdkwartier is gelegen in Edmonton en haar aandeel wordt verhandeld op twee verschillende exchanges. In eerste instantie is er de Toronto Stock Exchange waar ze is terug te vinden onder de ticker ‘ACB’. Daarnaast wordt ze ook verhandeld aan de New York Stock Exchange waar ze over dezelfde ticker beschikt. Aurora is één van de grootste bedrijven ter wereld wanneer het aankomt op cannabis productie. In principe strijdt ze jaarlijks om de titel van grootste producent met de concurrent ‘Canopy Growth Corporation’.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Het bedrijf Aurora is opgericht in het jaar 2006. De oprichting gebeurde  door Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesak en Chris Mayerson. Zowel Booth als Dobler investeerden 5 miljoen dollar van hun eigen kapitaal in de onderneming. Bij de oprichting van het bedrijf werd er voor gezorgd dat er een indrukwekkend stuk land kon worden bemachtigd in ‘Mountain View County’ in ‘Alberta’. Het is meteen ook hier dat de eerste faciliteit van Aurora werd geopend. Het bedrijf verkreeg haar licentie om cannabis te kunnen telen in het jaar 2014. Ze was hiermee meteen ook het eerste bedrijf binnen deze regio die er in was geslaagd om een erkenning te ontvangen als officiële producent van cannabis.

De keuze voor Alberta bleek voor Aurora bijzonder goed uit te pakken. Dit was mede te danken aan het feit dat er in deze regio slechts een beperkte hoeveelheid aan bedrijfsbelastingen worden geheven. Misschien wel de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Aurora vond plaats op 2 november 2014. Het was op dat moment dat Aurora van de Health Canada de goedkeuring ontving om medicinale cannabis te verkopen. Vanaf dat ogenblik heeft het bedrijf een zeer mooie en eigenlijk vrijwel permanente groei meegemaakt. Niet  alleen wist ze haar locaties in Canada verder uit te breiden, daarnaast verwierf ze diverse vestigingen in Europa.

Een nieuwe mijlpaal voor Aurora brak aan in het jaar 2017, meer bepaald op 10 januari. Het was namelijk op dat moment dat Aurora van Health Canada eveneens de goedkeuring verkreeg om cannabis oliën te verkopen. Eerder, namelijk in februari 2016 had het bedrijf reeds de licentie op zak gekregen om de oliën te produceren. De eerste lijn met vier verschillende cannabis olie producten werd gelanceerd in april van het jaar 2017.

Kerncijfers

De jaarlijkse omzet welke door Aurora wordt gerealiseerd is gelegen op 18 miljoen Canadese dollar. Het operatieve inkomen bedraagt evenwel een negatieve 11 miljoen. Het netto inkomen bedraagt volgens de laatst bekende cijfers op moment van schrijven daardoor 31 miljoen Canadese dollar. De totale activa van het bedrijf bedraagt 323 miljoen Canadese dollar. Tot slot is nog het totale eigen vermogen welke 219 miljoen Canadese dollar bedraagt. Op moment van schrijven heeft het bedrijf verspreid over haar verschillende vestigingen ruim 1600 mensen vast in dienst. Het bedrijf keert doorgaans geen dividend uit aan haar aandeelhouders.

Strategische richting

Wanneer we het hebben over de strategische richting van het bedrijf Aurora moeten we deels rekening houden met de overeenkomsten die ze met het oog op de toekomst heeft afgesloten. Een belangrijke overeenkomst is bijvoorbeeld deze met het bedrijf ‘Radient Technologies’. Deze laatste verkreeg in 2019 dan ook een licentie om CBD te produceren met een aanzienlijk betere kwaliteit. Aurora heeft in het verleden diverse malen op laten tekenen dat ze vooral wil voortborduren op de basis die ze heeft weten te realiseren. Een significant deel van deze basis wordt ongetwijfeld gevormd door de partnerships die ze heeft weten af te sluiten.

Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat de focus van Aurora niet meer uitsluitend op de Canadese markt is gelegen. Ondanks het feit dat dit nog steeds de belangrijkste thuis- en afzetmarkt is, is het wel zo dat er reeds diverse locaties in Europa zijn bemachtigd. Het is de algemene veronderstelling dat Aurora er voor zal kiezen om in de toekomst nog extra locaties in gebruik te gaan nemen. Waar deze locaties dan precies gelegen zullen zijn is op moment van schrijven helaas nog niet bekend.

Hoe beleggen in Aurora?

Beleggen in Aurora is altijd mogelijk op verschillende manieren. In eerste instantie kan je uiteraard Aurora aandelen kopen. In dit geval dien je echter wel een bepaald budget te voorzien. Lang niet iedereen is er echter voor te vinden om gewone Aurora aandelen toe te voegen aan zijn of haar (beleggings)portefeuille. Geldt dat ook voor jou en zou je bijgevolg liever een positie willen innemen door middel van zogenaamde CFD’s? Dan is ook dat uiteraard geen enkel probleem. Beleggen met behulp van CFD’s is mogelijk bij verschillende brokers zoals bijvoorbeeld Plus500. Deze online broker staat niet alleen bekend omwille van haar uitstekende betrouwbaarheid, maar ook voor het feit dat ze geen commissie in rekening brengt. Dit maakt traden bij deze broker voor jou als belegger uiteraard extra interessant.