Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Activision aandelen kopenActivision Inc. is een Amerikaans computerspellenbedrijf welke ’s werelds eerste onafhankelijke ontwikkelaar evenals distributeur was van computergames. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1979 en noteert aan de NASDAQ beurs als ‘ATVI’. In eerste instantie bracht het bedrijf games uit voor de Atari 2600. Op vandaag is Activision de tweede grootste uitgever van computergames na Electronic Arts. Enkele bekende titels die steevast deel hebben uitgemaakt van het aanbod van Activision en uitstekend scoren op de internationale markt zijn niet alleen Call of Duty, maar ook Tony Hawk en de bijzondere Guitar Hero games.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Activision Inc. werd opgericht op 1 oktober 1979. De eerste producten die ze op de markt bracht waren spelcartridges die bestemd waren voor de Atari 2600 spelconsole. Door de jaren heen is Activision Inc. uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste uitgevers van computerspellen. Ze mag zich de tweede grootste uitgever noemen na Electronic Arts. Activision Inc. werd opgericht door een aantal oud-medewerkers van Atari. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze het eerste bedrijf was ter wereld (buiten Atari zelf uiteraard) welke spellen maakte voor de populaire Atari 2600 spelconsole. Dat was echter buiten Atari om gerekend welke er voor koos om een rechtszaak aan te spannen. Atari wist de rechtszaak echter niet te winnen en tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als precedent gebruikt. Het was dan ook deze rechtszaak die er voor heeft gezorgd dat eender welke spelontwikkelaar op vandaag videogames kan en mag ontwikkelen voor eender welke spelconsole die er verkrijgbaar is.

Dat Activision als één van de absolute pioniers wordt aanzien binnen de markt van de videogames is dus niet zo vreemd. Sterker nog, ze was de eerste partij die er voor koos om videogames uit te brengen voor verschillende consoles. Het ging hierbij niet langer uitsluitend om de Atari 2600, maar ook om de Intellivision evenals het Sega Master System, de razend populaire Commodore 64 evenals de MSX. De videospelrecessie aan het einde van het jaar 1983 zorgde er voor dat verschillende bedrijven failliet gingen waaronder ook Activision. Ze werd echter overgenomen door Robert Kotick. Op 2 december 2007 raakte verder bekend dat er een fusie zat aan te komen tussen Activision en Blizzard Entertainment. In mei van het jaar 2012 werd er bovendien door Activision bekend gemaakt dat het een studio zou gaan oprichten voor het ontwikkelen van computerspellen voor mobiele telefoons.

Kerncijfers onderneming

Sinds de overname van Blizzard Entertainment in 2007 heeft Activision Inc. haar marktaandeel duidelijk aanzienlijk weten te versterken. Ook de omzet die vanaf dat ogenblik werd gerealiseerd kreeg een stevige boost. Een uitstekend jaar voor Activision was het jaar 2016. Toen realiseerde ze een record-omzet van 6,6 miljard dollar. De netto-winst bedroeg dat jaar bovendien 966 miljoen, wat een stijging was van 8,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Interessant om weten is bovendien ook dat Activision Blizzard in de top 10 staat van Fortune’s eerste ‘Future 50 lijst’. Deze lijst bundelt de meest innovatieve evenals vooruitstrevende bedrijven ter wereld. Wil jij ook graag Activision aandelen kopen? Dit aandeel noteert aan de NASDAQ, welke dé beurs is voor technologiebedrijven. Bovendien is het ook zo dat het fonds deel uitmaakt van de NASDAQ-100. Het gemiddelde dividendrendement is door de jaren heen steevast gedaald. Het dividendrendement is gemiddeld gelegen tussen de 0,20 en 0,45 procent op jaarbasis.

Strategische richting

Sinds de fusie met Blizzard Entertainment in 2007 zijn er heel wat zaken veranderd voor het Activision. Vijf jaar later koos ze er bijvoorbeeld reeds voor om een studio in het leven te roepen die zich uitsluitend zou toeleggen op de ontwikkeling van computerspellen voor mobiele platformen zoals smartphones en tablets. Tegelijkertijd blijft ze evenwel trouw aan haar meest populaire franchise, namelijk ‘Call of Duty’. Opvallend is onder meer dat Activision bij haar nieuwste games steeds vaker (en veelvuldiger) gebruik maakt van zogenaamde microtransacties. Deze maken het mogelijk om in-game bepaalde extra’s aan te kopen tegen een bepaalde kostprijs. Bedrijven die zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van computer games zien hier een belangrijke extra bron van inkomsten in en zo dus ook Activision.

Hoe aandelen van Activision kopen?

Activision aandelen kopen is mogelijk op verschillende manieren en bovendien ook via verschillende brokers. Je kan er in de praktijk dan ook voor kiezen om in te stappen in Activision aandelen via bekende en betrouwbare partijen als Binck Bank, Robeco evenals DeGiro. Wil je graag investeren in dit softwarebedrijf door middel van zogenaamde CFD’s? Ook dat is een mogelijkheid. Op dit vlak kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die Plus500 aanbiedt. Deze CFD-broker geniet een bijzondere bekendheid en staat er bovendien om bekend lage kosten te hanteren. In ieder geval, ben je geïnteresseerd in het aankopen van Activision aandelen en wil je dat graag kunnen doen, ook wanneer je slechts een beperkt budget voor handen hebt? Dan zijn er daartoe op de markt heel wat verschillende mogelijkheden beschikbaar.