Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Samsung staat algemeen bekend als één van de grootste elektronicaconcerns in de wereld. Ze maakt bovendien deel uit van de Zuid-Koreaanse Samsung Group en is genoteerd aan zowel de Korea Exchange als aan de London Stock Exchange. Aan de Korea Exchange beschikt ze over de tickers 005930 & 005935 terwijl ze aan de London Stock Exchange noteert als SMSN en SMSD. Het hoofdkantoor van het bedrijf is terug te vinden in het Zuid-Koreaanse Seoel. De onderneming is op moment van schrijven actief in meer dan 60 verschillende landen ter wereld. Niet alleen de mobiele systemen van Samsung zoals de smartphones en tablets zijn populair, ze beschikt eveneens over een niet onaanzienlijk marktaandeel voor wat de verkoop van televisies betreft. Dit maakt Samsung op vlak van elektronica één van de sterkere merken.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Samsung werd opgericht op 13 januari 1969. Het leek er in eerste instantie enigszins naar uit te zien dat Samsung een beetje een sprong in het diepe had gemaakt. Ze verscheen immers op de markt zonder dat ze over duidelijke middelen beschikte. Bovendien was er reeds heel wat concurrentie op de markt terug te vinden waardoor ze meteen moest zien op te boksen tegen andere grote(re) elektronicagiganten. Het bedrijf slaagde er gelukkig in om een joint venture te realiseren samen met het in die tijd bijzonder populaire ‘Sanyo’ evenals de ‘Sumitomo Corporation’. Op deze manier kon het plots met een aanzienlijk betere positie in de markt stappen. De eerste lijn met artikelen die door Samsung op de markt werd gelanceerd bestond uit toestellen zoals televisies, rekenmachines, koelkasten, air conditioners evenals wasmachines. In het jaar 1970 werd er door de Samsung Group een nieuwe dochteronderneming opgericht genaamd ‘Samsung-NEC’. Het betrof hier een samenwerkingsverband tussen Samsung en het Japanse NEC en Sumitomo Corporation. Deze dochteronderneming zou zich gaan specialiseren in het ontwikkelen en produceren van niet alleen huishoudelijke apparaten, maar ook audiovisuele systemen.

Door de jaren heen heeft Samsung constructief gewerkt aan de weg naar boven. Voor vier opeenvolgende jaren, namelijk van het jaar 2000 tot en met 2003 wist Samsung een netto inkomen te realiseren welke hoger was gelegen dan 5 procent. Dit was op het moment dat 16 van de 30 bedrijven uit de top Zuid-Koreaanse bedrijven verplicht waren om hun activiteiten stop te zetten vanwege de ongekende crisis. Het was in deze tijd dan ook meteen duidelijk dat Samsung er in was geslaagd om een solide fundament te bouwen welke haar in de volgende jaren zou helpen om nog stevigere marktposities te kunnen claimen. In het jaar 2005 stak Samsung dan ook haar grote Japanse rivaal Sony voorbij waardoor ze het twintigste grootste consumentenmerk ter wereld werd. In 2007 werd ook het belang van de productielijn met smartphones voor het bedrijf duidelijk. Toen nam ze de plaats van tweede grootste mobiele telefoon producent over van Motorola. Inmiddels strijdt Samsung elk jaar opnieuw met Apple voor het behalen van de grootste verkoopcijfers voor wat hun smartphones en tablets betreft.

Kerncijfers onderneming

Samsung weet een jaarlijkse omzet te realiseren van om en bij de 211,8 miljard Amerikaanse dollar. Het operationele inkomen komt daarmee op zo’n slordige 47,4 miljard te liggen op jaarbasis. Dit betekent dat het netto inkomen uitkomt op ongeveer 37,3 miljard. De totale activa van de onderneming bedraagt volgens de laatst bekend gemaakte cijfers 266,8 miljard Amerikaanse dollar. Het totale eigen vermogen is een eveneens zeer positieve 189,6 miljard. Samsung zou op moment van schrijven wereldwijd meer dan 320.670 mensen in dienst hebben. Het is onnodig om te zeggen dat ze hierdoor ook een belangrijke jobaanbieder is. Dit niet alleen in Zuid-Korea, maar ook daarbuiten.

Strategische richting

Samsung is een bedrijf welke er door de jaren heen om bekend is komen te staan geen innovatieve technologieën te schuwen, in tegendeel. In het verleden ontwikkelde Samsung bijvoorbeeld reeds slimme golfschoenen. Het bedrijf beschikt bovendien over een patent waarmee het ook slimme loopschoenen kan maken. Het is wellicht de bedoeling dat het Zuid-Koreaanse bedrijf in de toekomst nog meer gaat inzetten op de sportsector. Deze is in het verleden uiteraard voor heel wat bedrijven erg lucratief gebleken. Bovendien is het ook zo dat Samsung bekend heeft gemaakt dat het haar nieuwe line-up met televisies wil voorzien van zogenaamde ‘remote access’. Deze maakt het mogelijk om niet alleen een computer, maar ook een tablet en / of smartphone vanop afstand te koppelen aan een Samsung Smart TV. Eerder liet Samsung reeds uitschijnen dat ze naar de toekomst toe de wisselwerking tussen haar verschillende systemen wil verbeteren en optimaliseren.

Hoe aandelen Samsung kopen?

De aandelen van Samsung zijn sinds jaar en dag een vaste waarde op de beurs. Bovendien heeft de populariteit van de aandelen er voor gezorgd dat ze door het merendeel van de brokers worden aangeboden. Samsung aandelen kopen kan onder meer gebeuren via partijen zoals Binck Bank evenals Robeco en DeGiro. Wil jij eerder investeren in Samsung aandelen door middel van zogenaamde CFD’s? In dat geval doe je er goed aan om daarvoor een beroep te doen op de mogelijkheden die worden aangeboden door een populaire CFD-broker zoals Plus500. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer je wil investeren in Samsung aandelen beschik je over meer dan voldoende mogelijkheden om dit te doen.