Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Het Adecco aandeel noteert aan de SWX Swiss Exchange AG, beter bekend als de Zwitserse beurs. Ze beschikt daar over het kenmerk ADEN. Investeren in Adecco aandelen betekent dat je er voor kiest om te investeren in één van ’s werelds grootste uitzendbureaus. Ze gaat steevast de strijd aan om deze prestigieuze titel samen met die andere gigant, namelijk Randstad. Bovendien is het zo dat Adecco steevast is terug te vinden in de zogenaamde ‘Fortune Global 500’ lijst. Ondanks het feit dat haar positie binnen deze lijst uiteraard steevast fluctueert mag ze zich toch maar even mooi tot één van de grootste ondernemingen ter wereld rekenen. Dit maakt ze een potentieel interessante keuze voor geïnteresseerde investeerders.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Adecco is ontstaan in het jaar 1996. Ze werd gevormd door een fusie tussen het Zwitserse Adia en het Franse Ecco. Meteen na de fusie zorgde het nieuw gecreëerde bedrijf er voor dat er zomaar even 250.000 mensen aan het werk konden worden gezet. In het jaar 2000 vindt er een cruciale mijlpaal plaats voor het bedrijf.  Het was namelijk in dit jaar dat Adecco er voor koos om ‘Olsten Staffing’ in New York over te nemen. Hierdoor werd ze in één klap het grootste uitzendbureau van de Verenigde Staten. Ze realiseerde in dat jaar op de Amerikaanse markt alleen al een omzet van een slordige 11,6 miljard euro. Een nieuwe belangrijke overname volgt uiteindelijk tien jaar later wanneer ze eigenaar wordt van de ‘MPS Group’. Hiermee weet Adecco zich ook meteen te profileren als marktleider op vlak van professionele personeelsbezetting. Omdat de groep altijd al haar diensten had willen uitbreiden in Noord-Amerika en als gevolg van het succes in de Verenigde Staten besloot ze in 2015 om ook ‘Knightsbridge Human Capital Solutions’ over te nemen. Op het moment van de overname was dat de absolute marktleider op vlak van loopbaan overgang in Canada.

Door de jaren heen heeft de Adecco Group zich weten op te werken tot één van ’s werelds grootste uitzendbureaus. Sterker nog, ze strijdt sinds jaar en dag samen met Randstad om de titel van grootste uitzendbureau ter wereld. De Adecco Group is dan ook goed voor zomaar even meer dan 5.500 kantoren die verspreid over 60 landen zijn terug te vinden. Naar schatting zou de groep ook meer dan 33.000 eigen medewerkers tellen en zouden er dagelijks ruim 700.000 zogenaamde flexkrachten voor aan de slag gaan. De Adecco Group claimt ook enkele marktleider posities in diverse landen. Dit niet alleen in Frankrijk en Italië, maar ook in haar thuisland Zwitserland. De Adecco Group is tot slot op de markt actief onder verschillende merknamen. Het gaat hierbij niet alleen om Adecco zelf, maar ook om Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon evenals Lee Hecht Harrison.

Kerncijfers onderneming

De wereldwijde omzet welke door Adecco wordt gerealiseerd ligt doorgaans ergens rond de 23,66 miljard euro. De kwartaalcijfers welke door Adecco worden vrijgegeven geven niet alleen een actueel beeld van de omzet evenals de eventuele gerealiseerde organische groei op globale basis, maar gaan ook steeds dieper in op de meer lokale afdelingen. Zo worden er altijd duidelijke kwartaalcijfers voorgesteld per kwartaal met betrekking tot bijvoorbeeld de Benelux evenals de verschillende landen die daar deel van uitmaken. Het gemiddelde dividend van de Adecco Group ligt ergens rond de 1 procent. Dit neemt evenwel niet weg dat er zo nu en dan jaren zijn waarbij het rendement ver boven de 3 procent uittorent.

Strategische richting

De strategische richting die door Adecco voor de (nabije) toekomst is bepaald niet eenzijdig aan te duiden. De onderneming staat er dan ook om bekend vaak zoveel mogelijk binnenskamers te houden. Een eerste prioriteit lijkt echter terug te vinden te zijn in het inkoopprogramma van eigen aandelen. Eerder werd er bijvoorbeeld reeds een kapitaal vrijgemaakt van 150 miljoen euro om eigen aandelen terug in te kopen. Dat is echter niet alles, want bovendien lijkt het er naar uit te zien dat Adecco ook nadrukkelijker wil gaan inspelen op de seizoensarbeidersmarkt. In het bijzonder in de Verenigde Staten is daar een toenemende vraag naar waardoor Adecco daar graag (nadrukkelijk) op wil inspelen.

Hoe aandelen van Adecco kopen?

De manier waarop je precies Adecco aandelen gaat kopen is steeds voor een groot deel afhankelijk van het bedrag dat je voor handen hebt. Voor grotere investeringen is het altijd het interessantst om gewoon over te gaan tot het daadwerkelijk aankopen van de aandelen. In dat geval kan je er onder meer voor kiezen om daarvoor gebruik te maken van Binck Bank. Wil je liever instappen met een kleiner budget, maar zou je toch graag een niet onaanzienlijke positie willen bekleden? In dat geval is het ook een mogelijkheid om te kijken naar een bekende en betrouwbare broker zoals Plus500. Deze biedt haar klanten naast gewone aandelen ook de mogelijkheid aan om in te stappen met behulp van zogenaamde CFD’s. Er is dan wel mee risico aan verbonden, je beschikt als investeerder wel over de mogelijkheid om grotere posities in te nemen tegen een toch relatief toegankelijke kostprijs.