Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Web.com is een Amerikaans bedrijf welke haar hoofdkwartier heeft in Jacksonville, Florida. Het bedrijf staat bekend als één van de grotere providers van domeinnaamregistraties evenals webontwikkeling diensten in de Verenigde Staten. De onderneming werd opgericht in het jaar 1999 en ging voorheen door het leven onder de naam ‘Website Pros Inc’. Web.com is beursgenoteerd. Haar aandeel kan worden verhandeld aan de NASDAQ beurs waar ze bekend staat onder de ticker ‘WEB’. Beleggers die interesse hebben om een bedrijf uit de ICT aan hun portefeuille toe te voegen kunnen Web.com op deze pagina alvast leren kennen.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Voor de oorsprong van het bedrijf Web.com moeten we eigenlijk verder terug in het verleden graven, meer bepaald naar het jaar 1997. Het was namelijk in dit jaar dat David Brown er voor koos om het bedrijf ‘Atlantic Teleservices Inc’. op te richten. Dit bedrijf ging vooraf aan de oprichting van ‘Website Profs Inc’. Deze laatste voerde een naamsverandering door in het jaar 2008 waardoor ze bekend kwam te staan onder de benaming ‘Web.com Group Inc’. In juni van dat jaar werd het bedrijf ook opgenomen in de NASDAQ waar ze kon worden verhandeld als ‘WWWW’. In een poging om haar bekendheid in de Verenigde Staten nog wat meer kracht bij te zetten koos Web.com er voor om in 2012 de titel sponsor te worden van de ‘Web.com Tour’. Het betreft hier een professioneel golftoernooi welke dienst doet als onderdeel van de PGA Tour. De overeenkomst voor voor het titel sponsoren van dit evenement werd afgesloten tot en met het jaar 2021. Tegen het jaar 2014 beschikte Web.com niet meer alleen over een niet onaanzienlijk personeelsbestand in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk evenals in Argentinië. In januari 2016 werd de nieuwe klantendienst van het bedrijf geopend in Drums, Pennsylvania.

Door de jaren heen verscheen Web.com meerdere malen in het nieuws omwille van de talrijke overnames die ze had weten uit te voeren. Een bekende overname was bijvoorbeeld deze van ‘Solid Cactus’. Het betrof hier een provider van e-commerce evenals andere online diensten. De overname vond plaats in het jaar 2009. In 2010 werd door Web.com misschien wel de belangrijkste overname van allemaal gedaan, namelijk deze van Register.com. Met de overname was een bedrag gemoeid van een slordige 135 miljoen Amerikaanse dollar. Ook Network Solutions, een bedrijf dat zich had gespecialiseerd in het uitvoeren van domeinnaam registraties werd in 2011 overgenomen door Web.com. Deze overname bracht een investering met zich mee van 405 miljoen Amerikaanse dollar evenals 18 miljoen aandelen. Door deze overnames groeide het klantenbestand van Web.com verder aan tot zomaar even 3 miljoen klanten. In februari 2017 kwam Web.com op uitgebreide schaal in het nieuws omdat ze naar aanleiding van een overeenkomst met de .xyz top-level domain registry zomaar even 375.000 gratis domeinnamen weg gaf aan haar klanten.

Kerncijfers

Web.com heeft volgens de laatst bekende cijfers op moment van schrijven een jaaromzet gerealiseerd na belasting van zo’n slordige 1,24 miljard Amerikaanse dollar. De totale schulden zouden echter ook op 1,22 miljard Amerikaanse dollar zijn gelegen. Het eigen vermogen bedraagt op moment van schrijven 274,64 miljoen dollar. Web.com staat er om bekend geen geschikt dividendaandeel te zijn. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat de onderneming reeds jarenlang geen dividend aan haar aandeelhouders heeft uitgekeerd.

Strategische richting

De strategische richting die Web.com voor zichzelf heeft bepaald is eigenlijk reeds in grote lijnen vastgelegd in het jaar 2009. De solide basis welke de internetprovider sinds haar oprichting heeft weten te realiseren heeft er namelijk voor gezorgd dat ze haar marktpositie door middel van doelgerichte overnames aanzienlijk heeft weten te versterken. Dit overigens niet alleen in haar thuismarkt de Verenigde Staten, maar ook over de grens in met name Canada, Argentinië evenals in het Verenigd Koninkrijk. Het is de algemene verwachting dat Web.com hier ook in de volgende jaren op zal trachten verder te bouwen. Het van tijd tot tijd afsluiten van unieke overeenkomsten met allerhande partijen uit de sector zoals bijvoorbeeld de top-level domain registry .xyz zorgt er bovendien voor dat de onderneming zichzelf uitgebreid in de kijker weet te plaatsen. Op deze manier weet het bovendien ook op een uiterst lucratieve manier nieuwe klanten aan te trekken.

Hoe beleggen in Web.com?

Web.com is een beursgenoteerde onderneming. Dit betekent dat je er als belegger op tal van verschillende manieren voor kan kiezen om te beleggen in dit bedrijf. In eerste instantie kan je gewoon Web.com aandelen kopen. Dit zorgt er voor dat je in zekere zin mede-eigenaar wordt van de onderneming waardoor je bijvoorbeeld ook aanspraak zou kunnen maken op het uitbetaald krijgen van een dividend. Web.com aandelen kopen is echter in grote lijnen voorbehouden voor de kapitaalkrachtige belegger die een niet onaanzienlijk bedrag kan investeren. Het kan echter ook anders. Je zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om te speculeren op de koers van het Web.com aandeel. Dit is mogelijk met behulp van zogenaamde CFD’s. Let wel, deze beleggingsproducten zijn niet zonder risico’s. Beleggen in Web.com kan onder meer gebeuren bij partijen zoals Robeco, DeGiro, Binck Bank evenals Plus500.