Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Ballard Power is een ontwikkelaar en producent van zogenaamde ‘proton exchange membrane fuel cell’ producten. Deze producten worden in het bijzonder gebruikt binnen de zware industrieën. Ze zijn verder ook onder meer terug te vinden in bussen en trams. Bovendien heeft Ballard Power ook diverse oplossingen op de markt gebracht op vlak van draagbare energie evenals engineering services. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1979 en trok voor het eerst naar de beurs in het jaar 1993. Ze noteert op moment van schrijven zowel aan de Toronto Stock Exchange als aan de NASDAQ met de ticker ‘BLDP’.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Ballard Power werd opgericht in het jaar 1979. De oprichting van het bedrijf gebeurde onder de naam ‘Ballard Research Inc.’. In eerste instantie had de onderneming als belangrijkste taak om onderzoek en ontwikkeling uit te voeren met betrekking tot hoge-energie lithium batterijen. Vanaf het jaar 1989 heeft het bedrijf zich dus vooral gericht op het ontwikkelen van de PEM fuel cell technologie. Haar succes binnen dit segment evenals het feit dat ze er in actief was als één van ’s werelds eerste ondernemingen heeft er voor gezorgd dat Ballard Power door de jaren heen batterijen heeft weten te leveren aan verschillende leidende product ontwikkelaars. Ballard Power ging naar de beurs in het jaar 1993 waardoor ze werd gelist aan de Toronto Stock Exchange. Twee jaar later, namelijk in het jaar 1995 werd ze ook opgenomen aan de NASDAQ beurs. Ballard Power heeft een productiefaciliteit geopend in Burnaby, B.C. in het jaar 2000. Ook dit bracht uiteraard gelijk een meerwaarde voor het bedrijf met zich mee.

Een belangrijke mijlpaal voor Ballard Power vond plaats op 1 februari 2008. Het was toen dat Ballard Power er voor had gekozen om de ‘Automotive Fuel Cell Cooperation’ van zich af te stoten. Op deze manier werd het mogelijk gemaakt om een verdere expansie van fuel cell technologie te realiseren. Na de afsplitsing ging Ballard Power verder als een publiek bedrijf welke zich ging richten op applicaties die geen betrekking hadden tot de automobielindustrie. AFC op haar beurt werd een private onderneming welke toch een personeelsbestand had bestaande uit 150 medewerkers. Zij ging zich in het bijzonder richten op de productie van hydrogen fuel cell stacks voor voertuigen. Door de jaren heen heeft Ballard Power zichzelf een concrete marktpositie weten te verschaffen. Dit kon niet in het minst gerealiseerd worden door de zomaar even 2.000 verschillende patenten welke ze in bezit heeft.

Kerncijfers

Ballard Power realiseert een jaarlijkse omzet op moment van schrijven welke is gelegen op 157,43 miljoen Canadese dollar. Je dient daarbij rekening te houden met totale openstaande schulden ter waarde van een bedrag van 72,42 miljoen Canadese dollar. Het winst per aandeel kwam volgens de laatste cijfers op moment van schrijven uit op een negatieve 0,06 Canadese dollar. Het concern zou op wereldwijde basis op moment van schrijven bovendien over een personeelsbestand beschikken welke goed is voor in totaal 519 medewerkers. In principe wordt er door Ballard Power geen of slechts een zeer minimaal dividend uitgekeerd. Dit maakt ze op moment van schrijven ongeschikt als dividendaandeel.

Strategische richting

In 2019 wordt het nieuwe technologieplatform van Ballard Power in gebruik genomen. Dit platform moet de basis leggen voor de toekomst. De strategische richting wordt dan ook vooral bepaald door de nieuwe generatie ‘FCgen-LCS fuel cells’. Deze producten zijn langverwacht omdat ze enerzijds de kostprijs met 40 procent kunnen verlagen, maar anderzijds ook de vermogensdichtheid aanzienlijk laten toenemen met zomaar even 33 procent. Bovendien is het een publiek geheim dat Ballard Power graag haar activiteiten ook zou willen ontplooien op de Chinese markt. Om dit te kunnen realiseren heeft ze er voor gekozen om twee onafhankelijke identiteiten op te richten. Het gaat hierbij in eerste instantie om ‘Guangdong Synergy-Ballard JV’. Deze heeft echter de grootst mogelijke moeite om van de grond te komen. Ballard Power heeft een aandeel van 10 procent in deze onderneming. De tweede identiteit is een JV met Weichai Power. De oprichting daarvan werd echter pas afgerond in november 2018. In ieder geval moeten deze identiteiten Ballard Power helpen om hun activiteiten naar de toekomst toe ook op de Chinese markt te kunnen ontplooien.

Hoe beleggen in Ballard Power?

Ben jij geïnteresseerd om te beleggen in Ballard Power? In dat geval is het op verschillende manieren mogelijk om dat te doen. In eerste instantie kan je gewoon Ballard Power aandelen kopen. In dit geval kan je als aandeelhouder ook aanspraak maken op een eventueel dividend. Is het voor jou echter vooral van belang om zo optimaal mogelijk te kunnen speculeren op eventuele koerswijzigingen die plaatsvinden? In dat geval is het mogelijks ook interessant om te kijken in de richting van Ballard Power CFD’s. Met dergelijke CFD’s is het immers mogelijk om te beleggen met een aanzienlijk beperkter bedrag. Je moet er wel rekening mee houden dat er aan beleggen met CFD’s nog extra risico’s verbonden zijn. Wil jij ook beleggen in Ballard Power? Dan is het mogelijk om dat te doen bij verschillende brokers zoals bijvoorbeeld DeGiro, Robeco evenals Binck Bank en Plus500.