Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Bacardi is één van ’s werelds populairste merken op vlak van alcoholische dranken. Dit van oorsprong Cubaanse merk heeft vooral bekendheid weten te verwerven door het op de markt brengen van haar typerende rum (bijvoorbeeld de Bacardi 151) evenals de Bacardi Breezer. Het bedrijf zou gemiddeld goed zijn voor een verkoop van meer dan 200 miljoen flessen op jaarbasis. Bovendien heeft het merk door de jaren heen een enorme internationale expansie gerealiseerd waardoor ze op vandaag actief is in meer dan 100 verschillende landen. Het hoofdkantoor van Bacardi is gevestigd in Hamilton, Bermuda. Ondanks het feit dat Bacardi op moment van schrijven nog niet naar de beurs is getrokken is de kans op z’n minst bestaande dat, dat ooit wel het geval zal zijn. Vanaf dat ogenblik wordt het mogelijk om via deze pagina te beleggen in de aandelen van Bacardi.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis bedrijf

Het was Facundo Bacardi die er op 4 februari 1862 voor koos om het bedrijf Bacardi op te richten. Dit gebeurde in Santiago de Cuba. Het feit dat het merk werd opgericht in Cuba zorgde er voor dat ze een vrij woelige geschiedenis kende. In het jaar 1992 werd er voor gekozen om de verschillende werkmaatschappijen die zich bevonden in landen zoals Mexico, de Verenigde Staten, Puerto Rico evenals Bahama en Bermuda te consolideren tot één geheel. Vandaag de dag mag Bacardi zich één van ’s werelds belangrijkste en grootste sterkedrankconcerns noemen. Sinds de nationalisatie die heeft plaatsgevonden in de jaren 60 is het bedrijf niet langer actief op Cubaanse bodem.

Het vertrek van Bacardi uit Cuba heeft er voor gezorgd dat het belangrijkste merk op die markt ‘Havana Club’ is geworden. In de voormalige distilleerderij van Bacardi wordt nu drank gemaakt welke wordt verkocht onder de naam ‘Caney’. Ondanks het feit dat Bacardi vandaag de dag eigenlijk niets meer te maken heeft met de Cubaanse markt probeert ze zich toch te profileren als zijnde een Cubaanse, sterke drank. Dit uiteraard vooral omwille van commerciële redenen. In de Verenigde Staten verkoopt Bacardi uitsluitend Havana Club. Daarbuiten is zowel de verkoop als de distributie in handen van het bedrijf Pernod Ricard.

Kerncijfers onderneming

Bacardi weet naar verwachting een gemiddelde jaaromzet te realiseren van om en bij de 5,5 miljard dollar. Deze omzet wordt evenwel sterk beïnvloed door allerhande verschillende factoren. Dit geldt bovendien niet alleen voor de omzet die het bedrijf weet te realiseren, ook de marktwaarde van Bacardi heeft door de jaren heen een sterke, progressieve evolutie doorgemaakt. In het bijzonder de overname van het ultra-premium tequillamerk ‘Patron Spiritis International’ in 2018 heeft er voor gezorgd dat er een stevige meerwaarde kon worden gerealiseerd. Deze meerwaarde bracht de totale waarde van de onderneming Bacardi op zomaar even 5,1 miljard dollar. Er zouden voor Bacardi wereldwijd ongeveer 6.000 mensen werkzaam zijn.

Strategische richting

Bacardi Limited heeft duidelijk voor zichzelf als doel gesteld om haar marktpositie op diverse vlakken te versterken. Het heeft dit in het verleden onder meer gedaan door de overname van het tequillamerk ‘Patron Spirits International’. Deze overname was zeer goed uitgedokterd en bovendien ook erg interessant. Patron Spirits was bij de overname door Bacardi dan ook ’s werelds best verkochte ultra-premium tequillamerk. De overname zorgde er voor dat Bacardi op de Amerikaanse markt de belangrijkste speler werd op vlak van premium dranken. De algemene verwachting is dat men daar naar de toekomst toe op verder zal willen bouwen. Het bedrijf lijkt ook haar pijlen steeds vaker buiten de Amerikaanse markt te richten. Kan ze ook de belangrijkste speler worden in andere werelddelen?

Hoe aandelen van Bacardi kopen?

Bacardi heeft er tot dusver nog niet voor gekozen om haar bedrijf naar de beurs te brengen. Dit betekent dat het niet mogelijk is om via de traditionele brokers in te stappen in dit bedrijf. De algemene verwachting is echter wel dat Bacardi er in de toekomst voor zal willen kiezen om alsnog richting de beurs te trekken. Dit zou ook mogelijks een interessante zet zijn, want op deze manier trekt ze niet alleen extra kapitaal aan, daarnaast profileert ze zich nog meer op de internationale markt als een sterk merk met een duidelijke toekomstvisie. Van zodra Bacardi er voor kiest om naar de beurs te gaan zal je dan ook als geïnteresseerde investeerder op verschillende manieren en via diverse partijen kunnen intekenen op haar aandelen.

In eerste instantie zal je er voor kunnen kiezen om Bacardi aandelen aan te kopen via één van de bekende brokers van Nederland. Het gaat daarbij niet alleen om Binck Bank, maar bijvoorbeeld ook om Robeco evenals DeGiro. Voor de wat kleinere investeerder wordt op deze manier instappen in Bacardi aandelen natuurlijk vrij moeilijk. Bovendien is het ook nog maar de vraag of dat financieel wel interessant is. Voor kleinere investeerders kan het dan ook interessanter zijn om te gaan beleggen in Bacardi met behulp van zogenaamde CFD’s. In dat geval is Plus500 voor jou mogelijks een interessante partij. Let wel, aan beleggen met CFD’s zijn niet onaanzienlijke risico’s verbonden. Hou hier dan ook zeker en vast rekening mee.

*Uw Vermogen loopt risico met CFD Service’s, wij verwijzen enkel door naar aanbieder Plus500.