Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Het Acer aandeel is er één die zich bevindt in de sector van de computer hardware en elektronica. Het aandeel noteert aan twee beurzen, namelijk aan de Taiwan Stock Exchange onder nummer ‘2353’ evenals aan de London Stock Exchange als ‘ACID’. Het aandeel kende oorspronkelijk een zeer aantrekkelijk dividend welke gemiddeld was gelegen rond de 3,47 procent. In een poging om de schuldenlast te verlagen heeft het bedrijf er echter voor gekozen om haar dividend terug te schroeven. Het bedrijf achter het Acer aandeel staat er om bekend verschillende producten uit te geven. Het gaat hierbij niet uitsluitend om desktops en laptops, maar ook om bijvoorbeeld servers, smartphones, tablets, monitors evenals video-projectoren en opslagmogelijkheden.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Het bedrijf Acer werd opgericht in het jaar 1976 door Stan Shih. Een belangrijke overname voor de onderneming vond plaats in het jaar 1997 toen er voor werd gekozen om de volledige computerdivisie van Texas Instruments over te nemen. Inmiddels is de Pan Acer Group uitgegroeid tot een internationaal bekende naam met eigen zetels in meer dan 140 verschillende landen. De hoofdzetel van de groep bevindt zich in Sijhih City, Nieuw Taipei, Taiwan. Een tweede cruciale overname voor Acer volgde in het jaar 2007 toen het er voor koos om niet één, maar wel twee gerenommeerde merken over te nemen. Het ging hierbij niet uitsluitend om het Amerikaanse Gateway, maar ook om Packard Bell. Acer en Gateway samen waren op dat ogenblik goed voor zo’n 18,6 miljoen verkochte computers op jaarbasis. Daarmee werd Acer het op twee na grootste computerbedrijf van deze planeet. Acer beschikt eveneens over een dochteronderneming die luistert naar de naam ‘AOpen’. Dit bedrijf staat er om bekend OEM pc-componenten evenals diverse, losse PC-componenten te maken.

Daar waar de focus van Acer in instant vooral lag op de productie van computers en laptops werden er in 2010 en 2011 twee nieuwe business units aan het bedrijf toegevoegd. Het ging hierbij enerzijds om Acer Smartphones en anderzijds om Acer New LED/Multimedia TV. Door de jaren heen heeft de focus van Acer dan ook een paar all-round karakter gekregen. Dit was enerzijds een bewuste keuze, maar anderzijds ook pure noodzaak door de terugvallende computerverkoop wereldwijd. De adoptie van nieuwe producten kwam echter voldoende snel zodat Acer zich reeds in een vrij vroeg stadium kon wapenen voor de toekomst.

Kerncijfers onderneming

Het Acer aandeel was oorspronkelijk een zeer sterk dividendaandeel. Gedurende een geruime periode werd er dan ook een jaarlijks dividend toegekend aan aandeelhouders van 3,47 procent. Door de jaren heen heeft Acer het dividend echter afgebouwd, mede door de aanzienlijk toegenomen concurrentiedruk. Het aandeel van Acer staat enigszins onder druk, niet alleen door de stelselmatig groter wordende concurrentie, maar ook door het afnemen van de populariteit van desktop computers. Dit gezegd zijnde blijft het bedrijf over een relatief gezonde balans beschikken met een schuldratio die zich rond de 50 procent profileert. Dat is uiteraard niet weinig, maar is in de praktijk eigenlijk verrassend te noemen. De globale omzet ligt (afhankelijk van het jaar) doorgaans tussen de 330.000.000 & 430.000.000 Amerikaanse dollar. De algemene verwachting is wel dat de omzet in de komende jaren verder zal afnemen. De prognose voor het jaar 2020 bedraagt bijvoorbeeld nog ‘slechts’ 232.724.161 dollar.

Strategische richting

Sinds het jaar 2010 heeft Acer er voor gekozen om zich wat minder nadrukkelijk te gaan richten op de productie van desktop computers. Dit is een bewuste keuze geweest omdat de internationale vraag naar dergelijke computers de voorbije jaren een explosieve terugval heeft gekend. Toch moet het gezegd dat Acer op vandaag nog steeds één van de leidende merken is voor wat de productie van beeldschermen betreft. In het bijzonder de speciale modellen die voor gamers op de markt zijn gebracht doen het uitstekend. Wellicht dat Acer zich ook naar de toekomst toe op dit marktsegment zal blijven concentreren. Bovendien wordt er ook volop ingezet op het produceren van krachtige smartphones en tablets, al hinken deze ondanks hun uitstekende prijssetting ietwat achterop ten opzichte van de modellen die door bijvoorbeeld Samsung en Apple op de markt worden gebracht.

Hoe Acer aandelen kopen?

Ben jij geïnteresseerd om te investeren in aandelen van het bedrijf Acer? In dat geval is het mogelijk om dat te doen via verschillende partijen. Je kan er wat dit betreft onder meer voor kiezen om gebruik te maken van Binck Bank, maar daarnaast is het ook een mogelijkheid om in te stappen door middel van zogenaamde CFD’s. Dit laatste wordt gedaan omdat je dan de mogelijkheid hebt om met een kleiner bedrag te participeren in meer Acer aandelen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat er aan investeren met behulp van CFD’s aanzienlijke risico’s verbonden zijn. Dit maakt het dan ook minder geschikt voor de beginnende investeerder. Hoe dan ook, wanneer je graag wenst te investeren in aandelen van Acer kan dit gebeuren op verschillende manieren en bij meerdere partijen.