Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

Het bedrijf Canopy Growth stond voorheen bekend als ‘Tweed Marijuana Inc.’. Het betreft hier een cannabis bedrijf welke is gevestigd in Smiths Falls, Ontario en werd opgericht in het jaar 2013. Het bedrijf kreeg haar nieuwe naam in het jaar 2015. Per september 2018 mag de Canopy Growth Corporation zich ’s werelds belangrijkste en grootste cannabis bedrijf noemen. Het aandeel van Canopy Growth noteert aan de Toronto Stock Exchange onder de ticker ‘WEED’ en aan de New York Stock Exchange onder de ticker ‘CGC’. Beleggers die geïnteresseerd zijn en potentieel zien in de cannabis markt kunnen dan ook beslist overwegen om te beleggen in deze Canadese onderneming.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Bruce Linton is de oprichter evenals chairman en Co-CEO van het bedrijf Canopy Growth. Hij runt de onderneming samen met Co-CEO en president ‘Mark Zekulin’. Het bedrijf was in eerste instantie een federaal gereguleerde onderneming welke beschikte over een licentie als Noord-Amerikaanse cannabis producent. Het aandeel werd in eerste instantie verhandeld aan de Toronto Stock Exchange waar ze staat genoteerd onder de ticker ‘WEED’. Vanaf 24 mei 2018 werd het aandeel van Canopy Growth eveneens verhandeld onder de ticker ‘CGC’ aan de New York Stock Exchange. Dit was een belangrijke mijlpaal voor niet alleen het bedrijf, maar ook voor de exchange op zich. Canopy Growth was namelijk de eerste producent van cannabis welke werd gelist aan de NYSE. Op het ogenblik dat de naam werd veranderd in Canopy Growth beschikte het bedrijf over twee gevestigde merken. De Canopy Growth Corporation is dan ook het moederbedrijf van twee gelicenseerde cannabis producenten, namelijk ‘Tweed Inc’ evenals ‘Tweed Farms Inc’. Bovendien hebben er sinds het verschijnen van Canopy Growth op de markt heel wat overnames plaatsgevonden waardoor ze over de mogelijkheid beschikt om nog meer verschillende merken uit te dragen binnen de cannabis sector.

Tweed voert haar activiteiten uit vanaf de voormalige Hershey’s chocoladefabriek in Smiths Falls, Ontario. Het Tweed Farms greenhouse is terug te vinden in Niagara-on-the-Lake. In verschillende provincies waar het verkopen van cannabis is gelegaliseerd heeft Canopy Growth er voor gekozen om verschillende winkels te openen. Deze winkels werden geopend onder haar dochterbedrijf ‘Tweed Inc’. In augustus van 2018 werd door ‘Constellation Brands’ aangekondigd dat het een aanvullende investering zou uitvoeren in Canopy Growth voor een bedrag van zomaar even 5 miljard Canadese dollar. Hierdoor zou het totale aandeel van het bedrijf in Canopy Growth uitkomen op 38 procent. Voorheen was het nog voor slechts 10 procent aandeelhouder. De president van Canopy Growth heeft bij de kapitaalsinjectie aangegeven dat het geld zou worden gebruikt voor het realiseren van internationale expansie naar landen waar de wet dit toelaat. In het jaar 2018 werd Linton benoemd tot CEO van het jaar door de ‘Ottawa Board of Trade and Ottawa Business Journal’.

Kerncijfers

Canopy Growth beschikt over een jaarlijkse omzet die op moment van schrijven is gelegen rond de 40 miljoen Canadese dollar. Het operatieve inkomen komt daarmee uit op een verlies van 15 miljoen Canadese dollar. Het netto inkomen bedraagt eveneens een rode 17 miljoen Canadese dollar. De totale activa van het bedrijf bedraagt op moment van schrijven 678 miljoen Canadese dollar. Het totale eigen vermogen staat op een bedrag van 615 miljoen Canadese dollar. De brutomarge van Canopy Growth zou in totaal 48,33 procent bedragen.

Strategische richting

De directie van Canopy Growth heeft duidelijk aangegeven dat het met het oog op de toekomst vooral een internationale expansie wenst te realiseren. Het dient daarbij echter uiteraard rekening te houden met de wetgeving ter plaatse. Een eerste prioriteit voor Canopy Growth lag gedurende lange tijd in het verkrijgen van een licentie om hennep te mogen verwerken in New York. Deze licentie werd echter verstrekt in januari van 2019 waardoor nu de focus vooral kan komen te liggen op een internationale expansie. Naar welke landen er hiervoor precies wordt gekeken is op moment van schrijven echter nog onduidelijk.

Hoe beleggen in Canopy Growth?

Ben je van plan om een belegging te doen in de Canopy Growth Corporation? In dat geval kan je overwegen om dat op twee verschillende manieren te doen. In eerste instantie kan je natuurlijk gewoon Canopy Growth aandelen kopen. In dit geval ben je eigenlijk zelf deels eigenaar van het bedrijf waardoor je bijvoorbeeld ook aanspraak zou kunnen maken op een mogelijks dividend. Het spreekt echter voor zich dat niet iedereen zomaar het vereiste budget beschikbaar kan stellen om te investeren in Canopy Growth aandelen. Geldt dat ook voor jou en / of wil je bijvoorbeeld optimaal kunnen profiteren van wijzigingen in de koers van het bedrijf Canopy Growth? In dat geval bestaat er ook nog een alternatief, namelijk CFD’s.

Door te beleggen in Canopy Growth met behulp van CFD’s is het mogelijk om met een kleiner bedrag in te stappen. Het is dan ook logisch dat dit voor veel beleggers een veel toegankelijkere  vorm van beleggen is. Dit gezegd zijnde moet je er wel altijd rekening mee houden dat er aan CFD’s ook extra risco’s zijn verbonden. De kans dat het fout gaat en je met andere woorden je geïnvesteerde kapitaal verliest is altijd aanwezig. In ieder geval, wil jij graag beleggen in de Canopy Growth Corporation? Dan is het mogelijk om dat te doen bij verschillende brokers zoals bijvoorbeeld Binck Bank, Robeco, DeGiro evenals Plus500.