Begin nu met het kopen van aandelen zonder transactiekosten!

 

Zalando is één van ’s werelds bekendste e-commercebedrijven die zich richt op het verkopen van schoenen, mode en beauty gerelateerde artikelen. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 2008 in Duitsland en heeft haar hoofdzetel in de Duitse hoofdstad Berlijn. Zalando wist niet alleen bekendheid te verwerven omwille van haar riante assortiment, daarnaast staat ze er ook om bekend zeer scherpe prijzen te hanteren. Zalando is een beursgenoteerd bedrijf sinds het jaar 2014. De Zalando aandelen kunnen dan ook worden aangekocht aan de Frankfurt Stock Exchange onder de ticker ‘ZAL’.

DEGIRO beleggen

Geschiedenis

Zalando werd opgericht in het jaar 2008 door ‘Rocket Internet’, Ruysen Fee en David Schneider. In eerste instantie werd er echter nog geen gebruik gemaakt van de naam ‘Zalando’. In plaats daarvan werd er bij de oprichting voor gekozen om de naam ‘Ifansho’ te gebruiken. De inspiratie voor de oprichting van Zalando werd gevonden bij de Amerikaanse retailer Zappos.com. In eerste instantie werd Zalando vooral opgericht als een online schoenwinkel, maar al snel werden ook andere artikelen in haar assortiment opgenomen waaronder kleding en accessoires. In het assortiment van Zalando zijn zowel casual als stijlvollere artikelen terug te vinden. Hierdoor weet ze een zeer grote doelgroep aan te spreken.

In eerste instantie lag de focus van Zalando dan wel op de Duitse markt, dit duurde eigenlijk maar heel even. In 2009 koos Zalando er dan ook voor om haar activiteiten uit te breiden naar het buitenland. In eerste instantie bleek Oostenrijk aan de beurt te zijn. Een jaar later volgden ook Nederland en Frankrijk en in 2011 werd de internationale expansie nog groter. Toen werden ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland toegevoegd. Nog een jaar later zouden uiteindelijk ook nog de Scandinavische landen volgen evenals België, Spanje en Polen. Zalando staat er bovendien om bekend niet alleen haar eigen aanbod aan te bieden in haar webwinkel, maar ook te fungeren als een soort van handelsplatform. Modehuizen en retailers hebben immers ook de mogelijkheid om hun artikelen aan te bieden op Zalando.

Het jaar 2014 was een zeer belangrijk jaar voor Zalando. Het was namelijk toen dat ze werd gelist aan de Frankfurt Stock Exchange. Sinds 22 juni 2015 is Zalando ook opgenomen in de MDAX. In februari 2018 raakte bekend dat Zalando haar samenwerking met fysieke winkels in Duitsland had uitgebreid. Datzelfde jaar werden ook een aantal nieuwe landen toegevoegd aan de lijst met ondersteunde landen door Zalando. Het ging daarbij niet alleen om Ierland, maar ook om Tsjechië. De verwachting is dat in de komende jaren wellicht nog meer landen de pakjes van Zalando kunnen kunnen ontvangen.

Kerncijfers

Zalando weet een jaarlijkse omzet te realiseren van 4,489 miljard euro. Het operationele inkomen van het bedrijf bedraagt 187,6 miljoen euro. Het netto inkomen strandt daarmee op een 113,6 miljoen. De totale activa zou volgens de laatst bekend gemaakte cijfers op moment van schrijven 2,980 miljard bedragen. Het totale vermogen van Zalando bedraagt 1,539 miljard euro. Tot slot zou het bedrijf op moment van schrijven ook 15.091 mensen voor zich hebben werken.

Strategische richting

Ondanks het feit dat Zalando een enorme omzet op jaarbasis weet te realiseren krijgt het ook af te rekenen met verschillende niet onbelangrijke obstakels die een verdere groei in de weg zouden kunnen staan. De winst die Zalando maakt staat immers sterk onder druk door het aantal retourneringen en de (verzend)kost die dit met zich meebrengt. Omwille van deze reden heeft het bedrijf er dan ook voor gekozen om te trachten het aantal onterechte retourneringen terug te dringen. Op deze manier hoopt het niet alleen haar verkoopresultaat verder op te krikken, daarnaast wil ze ook de kosten voor het retourneren van de pakjes kunnen drukken. De eerste stap in deze richting werd reeds gezet in januari 2019. Toen koos het bedrijf er voor om haar kledingstukken te voorzien van een opvallend label voorzien van het opdruk ‘do not remove this tag’. Het label bevindt zich aan de buitenkant van de kleding en kan niet worden verwijderd. Indien dat wel gebeurt kan het artikel niet meer worden geretourneerd.

Hoe beleggen in Zalando?

Wil je graag Zalando aandelen kopen? Dat kan! Zalando is sinds haar listing aan de Frankfurt Stock Exchange in 2014 een populair aandeel gebleken. Beleggen in de aandelen van Zalando is in ieder geval mogelijk via verschillende partijen. Het gaat hierbij niet alleen om Robeco, maar ook om bijvoorbeeld DeGiro en natuurlijk Binck Bank. Wil je graag speculeren op de koers van het Zalando aandeel, maar beschik je niet over een groot kapitaal? In dat geval kan je er ook voor kiezen om te beleggen met behulp van CFD’s. Met deze beleggingsproducten is het dan ook mogelijk om op optimale wijze te speculeren op de koers van het Zalando aandeel. Let wel, ondanks het feit dat CFD’s een zeer aantrekkelijke winst met zich mee kunnen brengen moet het gezegd dat er ook niet onaanzienlijke risico’s aan verbonden zijn. Wil je toch graag beleggen in Zalando met CFD’s? Dan kan je daarvoor ook kijken in de richting van een bekende en gerenommeerde online CFD-broker zoals Plus500!